Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. ledna 2003

Ujčík dohraje letošní sezónu ve Spartě

Tři týdny před koncem přestupního termínu vybuchla na extraligové scéně další bomba. Kádr úřadujícího mistra Sparty posílí Viktor Ujčík. Opačným směrem putuje další exslávista Daniel Branda. Do tří dnů by ho měl doplnit ještě jeden hokejista. Ujčík tak v této sezóně oblékne dres již třetího klubu.

Po 14. kole byl byl vyměněn do Plzně formou hostování za Radka Dudu. Je tedy stále kmenovým hráčem Slavie, ale podle slov obchodního manažera Ladislava Blažka nemohla Slavia do jeho přesunu z Plzně do Sparty zasahovat. O možnosti příchodu Ujčíka do Holešovic se spekulovalo již na začátku prosince, kdy nový kouč holešovického týmu Alois Hadamczik v on-line rozhovoru na stránkách www.idnes.cz. uvedl, že by uvítal Ujčíka v kádru mužstva. Vedení obou týmů však tuto možnost popřelo a záležitost označilo jako bezpředmětnou. (Články z prosince si můžete přečíst zde a zde.) Spekulace oživilo dnešní vydání deníku Sport (čtvrtek 9.1.). V něm prohlásil ředitel Sparty Luboš Koželuh: "O tom nic nevím. S nikým nejednáme." Přesto je výměna na světě. Ačkoliv Ujčík po příchodu do Plzně střelecky ožil a s dvanácti góly se stal nejlepším střelcem týmu, v poslední době se mu nedařilo. Branku vstřelil naposledy 10. prosince ve Zlíně. Vrcholem všeho bylo zřejmě nepovedené utkání proti mateřské Slavii, kde Keramika prohrála 5:0. Viktoru Ujčíkovi by měl návrat do Prahy pomoci i ze soukromých důvodů. V hlavním městě totiž nechal svoji rodinu a do Plzně jen dojížděl. To potvrdil i ředitel plzeňského klubu Zdeněk Haber: "Viktor je na svou rodinu fixovaný, dojíždění pro něj nebylo dobré a v poslední době se to projevovalo i na jeho výkonech."

Tyto okolnosti rozhodly o tom, že vedení plzeňského klubu se nabídce Sparty, která zněla Branda + další hráč za Ujčíka, nebránilo. Keramika usilovala o Brandu již dříve, ještě za jeho působení v Chomutově. Získal ho však Litvínov, odkud na jaře roku 2000 přestoupil do Slavie, kde strávil dvě sezóny. Před začátkem tohoto ročníku zamířil do Holešovic. Zde se cítil nevytížený, nechodil na přesilovky a nastupoval až ve čtvrtém útoku. Původně měl Branda zamířit do Českých Budějovic. Ty by posléze uvolnily Josefa Štrauba do Vsetína a Vsetín by umožnil hrát ve Spartě Martinu Paroulkovi, jenž se vrátil ze zámoří. Z tohoto přestupového trojúhelníku nakonec sešlo, čímž se otevřela možnost výměny Ujčíka za Brandu.

Viktor Ujčík tak nastoupí proti Slavii již 28. ledna v Edenu a 18. února v T-Mobile aréně v dohrávaném utkání 31. kola. Ve Spartě by měl zůstat do konce sezóny, potkat svůj kmenový tým by tedy mohl i v play-off, což se v případě, že by zůstal v Plzni, zatím jevilo jako nepravděpodobné. Pikantní příchuť bude mít působení Ujčíka jistě i pro fanoušky. Po jeho odchodu do Plzně pro něj uspořádali "jedenáctkovou akci", teď ho uvidí v dresu nejneoblíbenějšího rivala.
Autor Lukáš Hykš, David Schlegel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více