Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.1.2003

Beránek se Sailerem otočili zápas!

38. kolo, pátek 10.1.2003, Litvínov - Slavia
Litvínov
2:3p
1:0, 1:1, 0:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Trávníček (T. Martinec), 33. Hranáč (Alinč) - 38. Duda (Hejda), 56. Beránek (Sup), 62. Sailer (Sup). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5211.

Sestavy

Litvínov

Hronek - Mrázek, Hranáč, Kroupa, Klobouček, Kuntoš, Gýna, Martínek, Ťupa - Hübl, Alinč, Prorok - Stavenský, Steiner, Skořepa - Trávníček, T. Martinec, Kotrla.

Slavia

Málek - Hejda, Kadlec, F. Kučera, J. Novák, Kolařík, Graňák - Duda, Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - D. Hruška, Fadrný (21. Šaffer), Tomica.

Na konci duelu, do kterého v černožlutém dresu nakonec opravdu nastoupil slávista Lukáš Hronek, se nakonec radoval jeho protějšek Málek. Ten sice už ve třetí minutě nestačil na Trávníčkovu teč a v polovině zápasu na bombu Hranáče, víc gólů už ale Chemikům nepovolil. Hronek pak pustil Dudovi lacinou branku a Beránek pět minut před koncem vyrovnal. V prodloužení zajistil slávistům vítězství Petr Sailer.

Utkání Litvínova se Slavií bylo jako setkání starých známých. V brance Litvínova slávista Hronek zapůjčený do konce ledna na hostování, v poli v černožlutých dresech dalších sedm hráčů, kteří dříve měli svůj hokejový domov v Edenu. Slavii zase vedli ex-litvínovští Růžička a Weissmann na střídačce a Beránek jako kapitán na ledě. Na hosty z Edenu se také přišla podívat nadprůměrná návštěva - přes pět tisíc diváků.

První otazník zápasu, zda domácí trenér Výborný postaví do branky Lukáše Hronka, byl zodpovězena ještě před zápasem. Druhý otazník, zda Roman Málek bude i v Litvínově pokračovat v nastoupeném trendu shut-outů, vyřešil už po dvou minutách zápasu domácí bojovník Michal Trávníček. Z levého přihrával před branku Tomáš Martinec, Trávníček vložil do přihrávky hůl drženou v jedné ruce a šikovně usměrnil puk nad Málkovu lapačku. Slavia, hrající na přání Litvínova netradičně ve světlých dresech, si pak počínala opravdu jako doma. Svého soupeře zatlačila, měla více ze hry a Litvínov hrál svoji oblíbenou taktiku rychlých brejků. Slávistický tlak vyvrcholil v sedmé minutě, kdy Josef Beránek trefil tyč Hronkovy klece. V polovině třetiny měl Litvínov několik slepených šancí na zvýšení vedení, ostřelování Málkovy svatyně řídil Ondřej Steiner, do nebezpečné dorážky se dostal Zdeněk Skořepa, skóre se ale neměnilo. Stav 1:0 svítil na kostce i po šanci dalšího ex-slávisty Kloboučka, který po rychlém brejku pálil z jízdy od modré těsně vedle. V tuto dobu se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, například Sailerova střela minula bránu jen o několik centimetrů. Do první sirény přišlo ještě několik vyloučení, branka ale nepadla.

Ve vylučování pokračoval rozhodčí Šindler i ve druhé třetině, nikomu se ale početní výhodu využít nepodařilo. Blízko vyrovnání byla Slavia v 28. minutě, kdy dobře hrající Beránek zpoza branky namazal Dudovi, ten tvrdě z voleje vypálil, Hronek ale se štěstím kryl. Nedáš-dostaneš se mohlo naplnit o dvě minuty později. Jindřich Kotrla našel před brankou Tomáše Martince, na kterého zívala prázdná brána, Málek ale předvedl parádní rozštěp a betonem puk vyrazil. Na další pokus domácích už však byl krátký. Alinč vyhrál v útočném pásmu buly, puk se dostal na modrou k dočasnému kapitánovi domácích Hranáčovi a po jeho mohutném nápřahu skončil kotouč v šibenici za Málkem. Slavia ale dál hrála aktivně a snažila se o snížení. V pětatřicáté minutě po Beránkově akci ohrozil Hronka Adam Šaffer, domácí gólman se ale ještě zaskočit nenechal. Zatímco proti nebezpečným akcím Slavie byl Hronek stoprocentní, chyboval o chvíli později při lehké střele Radka Dudy od modré - 2:1. Ve druhé třetině si Lukáš Hronek připsal 15 zákroků, Roman Málek jen 5.

Těsně před koncem druhé třetiny byl opět vyloučen domácí Kutnoš a Slavia tak měla v úvodu třetího dějství k dispozici téměř dvouminutovou početní výhodu. Ani tu ale hosté v gól neproměnili. Slavia si vytvořený tlak udržela a Hronek musel dokazovat svoje kvality. Ofenzívu červenobílých navíc podpořil ve 46. minutě svým vyloučením Klobouček. Domácí se ale ubránili i této přesilovce. V 55. minutě přišlo další vyloučení domácích, tentokrát si šel odpočinout bývalý kapitán Slavie Jan Alinč. Domácí se minutu dobře bránili, pak si ale našel puk Beránek, vyjel si před bránu a Hronka nekompromisně prostřelil. Litvínov pak hru vyrovnal, skóre se už ale neměnilo. V poslední minutě za stavu 2:2 došlo k netradiční situaci - krátce po sobě byli vyloučeni dva hráči jednoho týmu, konkrétně v čase 59:11 Sailer a po něm v čase 59:44 Krátoška. Litvínov tak měl možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch při přesilovce pěti proti třem, do třetí sirény to už ale nestihl.

Domácí pak v přesilovce trefili jen tyč a tak se mohl Petr Sailer v čase 61:11 vrátit do hry. Hned dostal kolmou přihrávku na červenou čáru, řítil se sám na Hronka a zápas ukončil zlatým gólem. Pro Sailera to byl třetí gól ve Slavii, z toho už druhý v prodloužení.

Ohlasy trenérů
Jaroslav Hübl (Litvínov): "Mužstvo bojovalo tak, že se to nedalo srovnat s výkonem v Plzni. Dostali jsme nešťastný gól na 2:1, a pak hosté po naši další chybě srovnali. Třetí gól to už byla shoda náhod. Škoda, že nám to nevyšlo lépe."

Jiří Kalous (Slavia): "Věděli jsme, že nás zde čeká těžké utkání, a proto jsou body velmi cenné. Domácí bojovali, vedli 2:1, ale pak začali hrát na udržování výsledku vyhazováním puků ze třetiny. My jsme se tím dostali do tempa, vyrovnali na 2:2 a nakonec šťastně vyhráli brankou Sailera, který se vracel z trestné lavice."

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více