Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. ledna 2003

Antoš se bál, Kolařík gól neviděl

Jedenácté vítězství ve třetí čtvrtině základní části si připsala Slavia v duelu se Vsetínem. O výhře 4:1 rozhodl především krátký časový úsek v polovině utkání, kdy slávisté vstřelili v rozmezí 23 vteřin dva góly a odskočili dotírajícím Valachům až na tříbrankový rozdíl. V závěrečné třetině si ještě připsal svou druhou branku v zápase jeden z nejlepších hráčů na ledě Milan Antoš a definitivně tím odmítl třetí remízu i ve třetím utkání se Vsetínem. Svým už tradičním způsobem v letošní sezóně se v zápase trefil obránce Pavel Kolařík.

Do utkání nastupovaly oba týmy oslabené, Vsetín už se několik dní učí hrát bez své největší hvězdy Jiřího Hudlera, na druhé straně Slavii chyběli čtyři hráči – už v Litvínově nehrál Marek Posmyk, po pátečním boji na severu Čech se k němu na marodku přidal Jan Fadrný a hlavně dvojice opor Radek Duda – Josef Beránek. “Já si myslím, že to trošku znát bylo, hlavně na kombinaci. Radek a Pepa jsou přecejenom reprezentanti a klíčoví útočníci. Ale ti co hráli vlastně za ně, tak podali výborný výkon,“ připustil Pavel Kolařík oslabení týmu. Obavy trošku vzbuzoval i soupeř ze Vsetína, proti svěřencům trenérů Neliby a Tabary se v letošní sezóně moc Slavii nedařilo. Oba předchozí zápasy skončily remízou 1:1, slávistický útok se tedy proti Valachům moc nepředvedl. “Určitě jsme měli obavy, nehledě na to, že nehráli čtyři lidi, co normálně nastupují v základu. Takže ta sestava byla trošku překopaná, ale zvládli jsme to,“ pochválil mužstvo Milan Antoš. Vsetín je nevyzpytatelným soupeřem, jednou dokáže svého protivníka potrápit a pak zase naprosto selhat. Proti Slavii platí spíše to první. “Trenéři nás na ně upozorňovali, že je to nepříjemný soupeř, navíc se mu poslední dobou daří a docela dost vyhrává. Věděli jsme, že oba předchozí zápasy skončily remízou. Obavy tam trošku byly, ale myslím, že tam bylo supr nasazení od začátku a nic jsme nepodcenili,“ naznačil, s jakou vážností do utkání borci z Edenu nastoupili, Pavel Kolařík. Slávisté na Vsetín v první třetině vlítli, Radovan Biegl se ocitl v ohni střel, ale za jeho záda prošla jen jedna. Za stavu 1:0 se přesto domácím do kabiny šlo určitě lépe, než kdyby se jim nepodařilo skórovat ani jednou. “My jsme chtěli vést alespoň 1:0, to se nám povedlo, i když to byl takový protlačený gól. Ale my jsme tam měli spoustu šancí a ty jsme bohužel nedali. Když to tam padlo, tak to bylo určitě dobře,“ potěšil i přes řadu dalších nevyužitých šancí splněný cíl pro první dějství Milana Antoše.

Ve druhé třetině začali hráči Vsetína zle dotírat na branku Romana Málka, ten musel proti Stantienovi vytasit jeden ze svých parádních zákroků. Útočné nadšení vsetínských zchladily až dva rychlé góly Slavie na přelomu 32.- 33. minuty. “Oni nás zatlačili, tu první desetiminutovku hráli skvěle, ale pak trošku otevřeli obranu a nám se to podařilo dvakrát zužitkovat. Ten druhý gól, to bylo snad třicet vteřin po vhazování od toho prvního a to asi rozhodlo o zápase,“ uvědomoval si důležitost dvou slepených branek Milan Antoš. Podobně na tom byl i jeho kolega z obrany:“Bylo to hodně důležité, vlastně oni naskočili do druhé třetiny a líp po nás šli, my jsme tam měli problémy. Jak jsme dali ty dva góly, tak se to uklidnilo.“ O první z nich se postaral právě Pavel Kolařík a chtělo by se říci, že ho dal podobným způsobem jako těch šest svých předchozích. Žádná rána, spíše nahození od modré a odražený puk přeplachtil nešťastného Radovana Biegla. Sbírka kuriózních gólů však Pavla Kolaříka netrápí, radost má i z nich. “Hlavně platí, navíc v takovém utkání byl docela důležitý, takže mě to určitě těší.“ Svůj střelecký zápis si však ani moc nevychutnal. “Já jsem střílel přes hráče, takže jsem to ani moc neviděl a ještě jsem si myslel, že to spadlo za bránu a ne do ní.“ Hned při dalším střídání přidal třetí branku Slavie Milan Antoš. “Tam byl nějaký zmatek, asi dvakrát se to odrazilo a já jsem do toho chtěl hlavně plácnout, abych to dostal na bránu. A to se mi povedlo, Biegl šel pomaleji na zem a prošlo mu to mezi betony,“ popsal svou první gólovou trefu večera obrovský bojovník a jeden z nejlepších hráčů na ledě.

Definitivní razítko na vítězství Slavie přidal na začátku třetí třetiny z přesilovky znovu Milan Antoš, na gól mu přihrával zpoza branky parádní zadovkou Petr Sailer. Podle slov dvaatřicetiletého útočníka to žádná nacvičená situace nebyla. “My jsme tam šli na přesilovky takhle, protože je neměl kdo hrát. Ty dvě formace co je hrajou, tak nebyly kompletní. Vláďa Růžička nás tam poslal, abychom to sehráli. Výborně to v útočné třetině udržel Aleš Krátoška s Petrem Sailerem, ten mi to skvěle předložil úplně do prázdné brány a já jsem se jenom bál, abych to trefil.“ Levý křídelní útočník se do střeleckých statistik zapsal po sedmi zápasech. “Určitě jsem spokojený, ale víc mě těší, že jsme vyhráli, protože to byl důležitý zápas. A když vidíme tabulku, tak jsme zase o kus odskočili, což je dobře,“ vyzdvihl výsledek utkání nad svůj vlastní výkon. A měl pravdu, díky porážce Pardubic ve Zlíně snížila Slavia svou ztrátu na lídra tabulky už “jen” na osm bodů a na třetí Vítkovice a čtvrtou Spartu má náskok čtrnácti bodů. Dvěma góly proti Vsetínu se Milan Antoš přiblížil svému průměru, sezóny většinou končí s brankovým účtem těsně přesahující desítku. Zatím je na osmi brankách. “Určitě bych byl spokojený, kdyby jich bylo zase přes deset. Spíš bych byl ale rád, kdybych jich dal co nejvíce v playoff a jako tým šli co nejdál. Teď my o ty góly a nahrávky v základní části zas tak moc nejde.“ Po brance na 4:0 pak šlo slávistům především o další nulu Romana Málka, která by byla už v pořadí dvanáctá. Hlavní motivaci v závěru duelu nepopíral ani Pavel Kolařík. “Chtěli jsme nulu, snažili jsme se hrát co nejdéle bez góla a potom už to nějak uhlídat. Škoda, že to v té přesilovce nevyšlo.“ Necelých osm minut před koncem připravil Romana Málka o další vylepšení svého rekordu v počtu vychytaných nul v přesilovce ranou od modré Alexej Jaškin. Inkasovaný gól mrzel i Milana Antoše: “Když vedeme takhle 3:0 nebo 4:0, tak už hrajeme na to, aby Roman vychytal další nulu, protože je to nějaký rekord, který se dá ještě zlepšit. Škoda, že to tam od toho Jaškina do brány prošlo.“ Nula sice nevyšla, ale jedna branka Vsetína nakonec na zaslouženém vítězství Slavie nic nezměnila a v Edenu se tak opět mohlo končit za skandovaného potlesku.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více