Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. listopadu 2014

Nostalgie zlatých časů. Do O2 areny se vrací Karlovy Vary

V úterý večer hostí slávisté Karlovy Vary, které za Slavií v tabulce zaostávají o pouhý bod. Sešívaní v neděli porazili silný Litvínov 1:0 a budou chtít pokračovat v současném úspěšném období. Zápas proti energetikům může dát vzpomenout na vzájemné finálové bitvy obou soupeřů v letech 2008–2009. V O2 areně slavil titul z roku 2008 i David Hruška, který se v úterý představí na druhé straně barikády.

22. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Energie Karlovy Vary

Údaje před
22. kolem

Porovnání týmů
8-1-1-9
celková bilance
7-1-3-10
9.
postavení v tabulce
11.
41:52
skóre
47:62
27
získané body
26
646
Radegast index - týmy
515
Jaroslav Bednář (7+14) - 21 b.
nejproduktivnější hráč
Radek Duda (5+6) - 11 b.
Jaroslav Bednář – 7 gólů
nejlepší střelec
Vojtěch Tomeček – 8 gólů
Jaroslav Bednář- 14
nejvíce asistencí
Stanislav Balán - 7
David Štich - 68
Radegast index - hráči
Tomáš Harant - 72
Jaroslav Bednář - 22:28
čas na ledě - průměr na zápas
Vladimír Sičák - 23:24
337
trestné minuty
302
David Štich – 61 TM
nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý – 52 TM
Dominik Furch – 91,84 %
Adam Svoboda 88,32 %
úspěšnost brankářů
Vladislav Habal – 92,83 %
Tomáš Závorka - 91,50 %
Dominik Furch – 2,51
Adam Svoboda – 3,07
průměr inkasovaných branek
Vladislav Habal – 2,25
Tomáš Závorka – 3,07
2,16
průměr vstřelených branek
2,24
26
průměr střel na branku
28

Karlovy Vary táhnou exslávisté

Karlovarští hokejisté zatím prožívají povedenou sezónu. I přesto, že se v týmu událo před sezónou velké zemětřesení, drží se svěřenci trenéra Mlejnka v okolí elitní desítky. Mladý tým se opírá hlavně o ostřílené borce, jako jsou Radek Duda nebo už zmíněný exslávista David Hruška.

V minulém kole, které se odehrálo v neděli, podlehli Karlovarští na svém ledě Třinci 2:4. Všechny góly padly už v bláznivé první třetině, kdy domácí po gólech Hrušky a Heizera nejprve vedli 2:1, aby Třinečtí vzápětí třemi brankami ještě do konce třetiny stav zcela zvrátili.

Takhle za Slavii bojoval ve finálové sérii v roce 2008 David Hruška

Po dlouhé době zase doma

Slávisté se doma představili naposledy 28. října, kdy porazili silný Litvínov. Mezidobí vyplnila reprezentační pauza a série úspěšných venkovních zápasů. Své poslední venkovní klání odehráli sešívaní v neděli taktéž proti Litvínovu. A náročný zápas proti lídrovi znovu zvládli a zvítězili po Tomicově trefě 1:0. Na jediném gólu v utkání se podílel celý první útok Slavie. V tomto střetnutí si také připsal svoji první nulu v sezóně Adam Svoboda.

Fanoušci budou jistě hodně zvědaví, co předvede ve svém prvním domácím zápase útočník Tomáš Divíšek. Ten se minulý víkend vrátil ve svých pětatřiceti letech zpět domů – do Slavie, kde hokejově vyrostl a stal se s juniory dvakrát mistrem. Ve svém prvním zápase po návratu nebodoval, v poslední minutě se ale dostal do velké příležitosti, kdy mohl potrestat nedorozumění Litvínova.

1
Jen jeden gól stačil k tomu, aby sešívaní porazili Litvínov.

Červenobílí se potkávají s Vary v letošní sezóně podruhé. V prvním zápase, který se odehrál na půdě soupeře, prohráli svěřenci trenéra Lubiny 2:4. V zápase se jim povedlo dvakrát vyrovnat stav, domácí však nakonec byli šťastnějším týmem. Branky sešívaných v tomto zápase stříleli Michal Poletín a slovenský reprezentant Juraj Valach.

Úvodní buly zápasu je naplánováno na 18:15. Neváhejte a přijďte podpořit sešívané v boji o důležité body! Pokud nedorazíte na stadion, můžete utkání sledovat v online přenosu.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více