Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.1.2003

Krásný začátek, o trošku horší konec

40. kolo, pátek 17.1.2003, Slavia - Vítkovice
Slavia
1:1p
1:0, 0:0, 0:1 - 0:0
Vítkovice

Branky: 1.Šaffer - 57.Moravec (Kaděra). Rozhodčí: Havlík - Bláha, Matějček. Vyloučení: 7:11. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3391.

Sestavy

Slavia

Málek - Kadlec, Hejda, J. Novák, F. Kučera, Kolařík, Graňák - Šaffer, J. Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Kukla, Klepiš, Tomica - M. Kopecký, Jaroš, R. Dlouhý

Vítkovice

Trvaj - Černošek, Chmelíř, Philipp, Dresler, Malena, Zápotočný - Kaděra, Burger, D. Moravec - I. Padělek, Gron, Krayzel - Laszkiewicz, Melenovský, Selingr - Irgl, A. Padělek, Olesz.

O takovém úvodu zápasu se asi Jiřímu Trvajovi nezdálo. S tím, že obdrží branku od druhého týmu tabulky, možná počítal. Nepočítal ale jistě s tím, že to bude minutu po úvodním hvizdu a z tak "laciné" střely. Tuto střelu vyslal z téměř nemožného úhlu Adam Šaffer a udělal tím jistě radost všem červenobílým fandům. Kotouč mezi betony vlastního brankáře tečoval obránce Jan Dresler. Radost ze tří bodů, po vcelku vyrovnaném utkání, Slavii zkazil pouhé 4 minuty před koncem základní hrací doby kapitán hostí David Moravec.

Více než tři hodiny trval zápas mezi Slavií a Vítkovicemi. A nebylo to pouze kvůli častému přerušování rozhodčími a pětiminutovému nastavení. Seběhly se také hned dvě technické náhody - o druhé přestávce se porouchala rolba a v prodloužení zase nevydržela jedna tabule plexiskla.

Slavii v zápase chyběli Duda a Hruška a tak trenéři postavili do prvního útoku mladého Šaffera. Ten se jim odvděčil hned při prvním střídání, kdy jeho nahození z rohu kluziště brankář Trvaj propustil až do sítě. Asi nikdo v Edenu v tuto chvíli netušil, že na další branku si budou muset tři tisícovky diváků počkat až do závěrečných minut zápasu.

Slavia měla více ze hry, hrála několikrát přesilovku, ale další branku se jim přidat nepodařilo. Jednotvárný průběh zápasu oživila bitka Krayzela a Dlouhého, která skončila bez jasného vítěze. Před koncem třetiny mohl po samostatném úniku přidat druhou branku Šaffer, ale Trvaj jej holí vychýlil z rovnováhy a střelu pokryl.

Další průběh zápasu přinesl vyrovnanější boj. Ze strany Vítkovic se aktivně ukazoval obránce Malena, který přišel před zápasem s prvoligové Jihlavy, ale jeho šance v nájezdu s Moravcem brankou neskončila. Neúspěšný byl také Ivan Padělek, který se zjevil sám před Málkem.

Druhá přestávka trvala o půl hodiny déle než bývá zvykem a začátek třetí části tím byl mírně poznamenán. Diváky rozpumpoval opět až Adam Šaffer, ale jeho další nájezd skončil na tyči Trvajovy branky. Trvaj zneškodnil i následnou šanci Supa. Na druhé straně neuspěl Černošek.

Až tři minuty před koncem se vyrovnaný průběh zápasu promítl i do skóre. Po skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Moravec a bylo srovnáno. Dva góly orámovaly průběh zápasu a ani v nastaveném čase se na tom nic nezměnilo. Po opravě plexiskla měli sice ještě šance Antoš a Beránek, ale rozhodnout zápas se jim již nepodařilo.

Fotoreportáž (Jan Čekal)

Dříve, než se diváci stačili usadit, se puk ocitl v Trvajově svatyni.

Velmi aktivně si v dnešním utkání počínal Petr Sailer.

Nezdolný Milan Antoš dělá rozruch před Trvajem.

Obdobnou černou práci, tentokrát u mantinelu, odvádí Jan Hejda, na pomoc mu přijíždí kapitán Beránek.

Opět Antoš a opět před brankovištěm, tentokrát ve společnosti Michala Supa.

Ale Trvaj měl mnoho práce i s dalšími akcemi slávistů. Ani tato však druhým gólem neskončila...

Utkání se postupně přitvrzovalo.

Jak jinak, Antoš, tentokrát během zvedání z ledu. Gesto hlavního arbitra Havlíka však vyloučení protihráče neznamenalo.

Ohlasy trenérů
Aleš Tomášek (HC Vítkovice): "Ze začátku utkání jsme se rozkoukávali a dostali jsme dost nešťastný gól, Slavia na nás vlítla a dohrávala veškeré souboje. Byli jsme zkrátka rádi, že třetina skončila. Poté jsme se přizpůsobili jejich hře, hráli jsme trochu agresivněji a hra se vyrovnala. Nakonec jsme v oslabení vyrovnali na 1:1. Jsme rádi za jeden bod."

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): Mrzí nás ztráta bodu na domácím kluzišti, a především to, že jsme nevyužili určité převahy, kterou jsme si vytvořili v první třetině. V další části hry jsme nevyužili několik samostatných nájezdů a navíc jsme před koncem zápasu inkasovali. Podali jsme velmi bojovný výkon a v závěru přišli o vítězství."

Autor Jaroslav Andrle, Michal Berg
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více