Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.1.2003

Milan Antoš rozhodl o vítězství v Liberci

41. kolo, neděle 19.1.2003, Liberec - Slavia
Liberec
3:5
1:1, 1:1, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Čakajík (Kašpařík, Jiří Kudrna), 32. Plodek (V. Novák, Jan Kudrna), 47. Jiří Hanzlík (Kropáč) - 8. R. Dlouhý (M. Kopecký, Jaroš), 22. Duda (Antoš), 41. Antoš, 45. Antoš (Krátoška, Klepiš), 60. Sup (Klepiš, Krátoška). Rozhodčí: Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6, navíc Čakajík "trest ve hře", Krstev 10 min - Duda 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3900.

Sestavy

Liberec

Koťátko - Jiří Hanzlík, Krstev, Jan Kudrna, Čakajík (43. Holub), R. Pospíšil, J. Moravec - Kropáč, M. Straka, Musil - V. Novák, Kašpařík, Jiří Kudrna - Hájek, Plodek, Kábrt.

Slavia

Málek - P. Kadlec, Hejda, J. Novák, F. Kučera, Kolařík, Graňák - Šaffer, J. Beránek, Sup - Duda, Krátoška, Antoš - Sailer, Klepiš, Tomica - Jaroš, M. Kopecký, Dlouhý - Kukla.

Další dvougólový zápas má za sebou levé křídlo druhého útoku Milan Antoš. V Liberci byl po dvou třetinách stav 2:2, hned z kraje třetího dějství Antoš opět strhl vedení na stranu Slavie a o pět minut později vedení pojistil další brankou. Hanzlík sice za další dvě minuty snížil na 3:4, Málek už ale další branku nepustil a tak mohl Michal Sup šest vteřin před koncem zápasu uzavřít skóre střelou do prázdné branky. Utkání bylo poznamenáno velkou nervozitou, Čakajík a Duda za bitku po třetím gólu Slavie dostali trest ve hře resp. 5 minut + do konce utkání. V šatnách pak mělo údajně dojít k dalšímu incidentu mezi Čakajíkem a Dudou.

Hned v 1. minutě přihrával z rohu Plodek Čakajíkovi na modrou, jeho střela ale skončila vedle Málkovy klece. Čakajík byl brzy poté vyloučen za podražení, v přesilovce ale hosté Koťátka vážněji neohrozili. První vážnější šanci hostí měl v 5. minutě Kolařík, Koťátko jeho pokus vyrazil nad břevno. Na druhé straně kontroval Straka, ale trefil Málka jen do betonu. O chvíli později zazářil Koťátko znovu, když nejprve pravým betonem vyrážel šanci Beránka, poté robinzonádou zasáhl proti dalšímu pokusu hostí. V osmé minutě Koťátko vynikl proti obrovské šanci Dudy, na následující akci čtvrtého slávistického útoku už nestačil, z mezi kruhů jej střelou do protipohybu prostřelil Radek Dlouhý. V polovině první třetiny měl šanci zvýšit Krátoška po Čakajíkově špatné rozehrávce, Koťátko ale včas sklepl své betony. Na konci 12. minuty fauloval pronikajícího Nováka Kolařík a Tygři nabídnutou přesilovku dokázali využít až těsně po návratu Kolaříka na led. Kašpařík vyhrál buly, puk se dostal na modrou k Čakajíkovi a ten přesně trefil růžek Málkovy klece. To domácí nabudilo, do větší šance se ale dostali až v samém závěru první třetiny.

V úvodu druhého dějství se Slavia opět dostala do vedení. Antoš zpoza brány přihrál Radku Dudovi a ten se nemýlil - 1:2. Tygři pak nevyužili obrovskou šanci, kdy jeli dva na jednoho, stejně jako následnou přesilovou hru, během které na Málka vypálili jen jednu ránu. Pak přišla velmi rušná přesilovka hostí, při ní ale opět vynikl Jan Koťátko. V 28. minutě měla Slavia další možnost přesilové hry, během ní ukořistil puk Kropáč, Málek jej ale vychytal. Branka nepadla ani na druhé straně a tak se mohl Jan Kudrna vrátit do hry. V pěti se ale dlouho nehrálo, za podražení putoval na trestnou lavici Michal Sup. Tato přesilová hra už k brance vedla, Novák pálil od modré a Jan Plodek lehkou tečí usměrnil puk podruhé za Málkova záda. V 35. minutě Hájek poslal do nájezdu Kábrta, ten se řítil sám na Málka, zamířil do horního růžku, ale Málek proti němu vytáhl efektní semafor. Do konce třetiny ještě přišla jedna přesilovka hostí a několik šancí na obou stranách, do šaten se ale šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Skóre se měnilo hned v úvodu třetí třetiny. Hejda pálil od modré, Koťátko vyrazil jen k Antošovi a ten se snažil puk vrátit za jeho záda. Nakonec se mu to napotřetí podařilo. Po gólu se u liberecké branky strhla hromadná bitka, ve které hráli hlavní roli Martin Čakajík a Radek Duda. Oba dva kohouti vyfasovali trest do konce zápasu a odebrali se do šaten. Tresty 2+2 dostali ještě Václav Novák a Petr Kadlec.

Zatímco na ledě pokračovala hokejové bitva, nikdo netušil, co se děje v zákulisí. Po utkání informoval domácí útočník Václav Novák novináře o tom, že Radek Duda měl ještě během třetí třetiny zajít za Čakajíkem do liberecké šatny a tam jej po slovní výměně názorů udeřit pěstí. Martin Čakajík se k tomu nechtěl zprvu vyjadřovat, nakonec ale slova svého spoluhráče o napadení potvrdil. Hned po zápase se vyjádření Radka Dudy získat nepodařilo, později se ale Duda do telefonu svěřil, že je Novákovým obviněním překvapen, v liberecké šatně podle svých slov nebyl a vše označil za Novákův výmysl.

Po bitce po gólu Slavie plály emoce i na ledě, hokejisté byli velmi nervózní a téměř v každém přerušení se hráči postrkovali. Klid ale dokázal zachovat gólman Jan Koťátko, který byl posléze za svůj výkon vyhlášen nejlepším hráčem domácích. V 45. minutě domácí gólman dvakrát zazářil proti opakované šanci Beránka, po následné buly už ale kapituloval. Krátoška našel mezi kruhy nejlepšího slávistu utkání Antoše a ten zvyšoval už na 2:4. Domácí stačili rychle odpovědět - Kropáč při rychlé akce zavezl kotouč do pásma, našel Hanzlíka a ten přesnou střelou k tyči překonal ne příliš vytíženého Málka. Tím se Bílí Tygři dostali opět do zápasu. Ve 49. minutě byl vyloučen Sup a domácí tak měli možnost vyrovnat, nedostali se ale do větší šance. Čtyři tisícovky diváků pak sledovaly rychlý hokej plný fyzických střetů, ale bez větších gólových šancí. Na domácích byla vidět velká snaha o srovnání skóre, ale nedařila se jim koncovka. K vyrovnání jim nepomohla ani vícenež minutová powerplay, kterou ukončil po několika nepovedených pokusech hostí trefit prázdnou branku až šest vteřin před koncem Michal Sup. V závěru pak ještě vyfasoval desetiminutový osobní trest Angel Krstev.

Fotografie z utkání si můžete prohlédnout na libereckých stránkách.

Ohlasy trenérů
Josef Jandač (Liberec): "Naše mužstvo dře, šlape nadoraz, ale chybí nám víc štěstí. Dnes jsme stále dotahovali, za stavu 2:2 jsme měli šance na zvrat, ale vždy v úvodech třetin jsme dostali gól. Podali jsme výkon na hranici našich možností. Play off se nám sice vzdaluje, ale pokud budeme hrát takto nadoraz i v příštích kolech, jistě ještě nějaké body nasbíráme."

Jiří Kalous (asistent trenéra Slavie): "Hrálo se oboustranně s vysokým nasazením. Zápas byl plný vzrušení a musel být pro diváky atraktivní. My jsme naštěstí vždy vedli a domácí jen dotahovali. Dvakrát dali gól v podstatě v přesilovce, ačkoli jsme na tuto zbraň Liberce své svěřence upozorňovali. Se třemi body jsme velmi spokojeni."

Autor Václav Kučera, Radek Vokál
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video