Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. listopadu 2014

Slavii čeká ve Zlíně souboj s trápícím se mistrem

Přerušit sérii proher a vrátit se na vítěznou vlnu. To je hlavní cíl Slavie, která se poprvé v letošní sezoně vydá do Zlína. Na Zimním stadionu Luďka Čajky ji čeká duel s úřadujícím mistrem, jemuž se ale vůbec nepovedl vstup do sezony. To ovšem neznamená, že by sešívané čekal na východě Moravy jednoduchý úkol.

26. kolo: PSG Zlín vs. HC Slavia Praha

Údaje před
26. kolem

Porovnání týmů
5-4-2-14
celková bilance
8-2-1-12
14.
postavení v tabulce
12.
64:86
skóre
48:72
25
získané body
29
714
Radegast index - týmy
727
Roman Vlach (6+10) - 16 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (8+17) - 25 b.
Zdeněk Okál – 7 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 8 gólů
Petr Leška - 13
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 17
Bedřich Köhler - 68
Radegast index - hráči
Juraj Valach - 77
Jiří Marušák - 23:10
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář - 22:20
302
trestné minuty
434
Petr Čajánek – 38 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 61 TM
Libor Kašík – 87,4 %
Tomáš Štůrala – 94,1 %
Petr Hromada – 91,9 %
Luboš Horčička – 88,5 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch - 91,4 %
Adam Svoboda - 87,1 %
Libor Kašík – 3,91
Tomáš Štůrala – 1,83
Petr Hromada – 2,13
Luboš Horčička – 3,00
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch - 2,63
Adam Svoboda - 3,95
2,56
průměr vstřelených branek
2,09
29
průměr střel na branku
26

V posledním zápase Slavia nestačila doma na silný Třinec a potřetí v řadě prohrála. Navíc potřetí za sebou inkasovala šest branek. Trenér Ladislav Lubina viděl příčiny porážky zejména v nedisciplinovanosti svého mužstva. „Zápas rozhodly naše fauly a přesilové hry soupeře. Bylo tam pět našich faulů, pět inkasovaných gólů a bylo vymalováno,” uvedl po utkání.

Sešívaní měli poslední hrací den volno, domácí zápas s Kometou je na programu až v úterý 2. prosince. Na rozdíl od svého soupeře tedy odehráli tento týden o jeden zápas méně, což je sice jen drobný detail, ale klidně může být klíčový. Vždyť v ledním hokeji často rozhodují maličkosti.

Ševci se pomalu zvedají, naposled však padli v Třinci

Hokejisté Zlína vstoupili do nového ročníku extraligy doslova tragicky a už od úvodních kol se drží na samotném chvostu tabulky. Na první vítězství a zároveň na první body čekali až do 7. kola, kdy doma vydřeli výsledek 1:0 se Spartou. Na impuls, který by je nakopl vzhůru, však museli čekat dál.

5
Tolik zápasů trvala bodová série Zlína. Tuto šňůru přerušil až Třinec v minulém kole, když porazil ševce 6:2

Ševci jsou i před duelem se Slavií stále na posledním místě. Pohled na tabulku však trochu klame, protože jejich forma jde, zdá se, nahoru. V posledním kole sice nestačili na Třinec, předtím ale dokázali bodovat v pěti zápasech za sebou. Během této série hned čtyřikrát vyhráli, z toho třikrát v nastaveném čase.

Mužstvo z východu Moravy tradičně hraje stylem, jenž je založený především na pečlivé obraně. Letos mu to však tolik nevychází – 86 inkasovaných branek je vůbec nejvyšší číslo mezi všemi týmy. Co se týče ofenzivní síly a počtu vstřelených branek, patří Zlín do ligového průměru. Ve srovnání se Slavií nastřílel o 18 gólů více, sešívaní však mají odehrány o dva zápasy méně.

Tahouny družstva jsou zejména kapitán Petr Čajánek a Petr Leška, kteří patří do špičky týmové produktivity. Naopak Jaroslav Balaštík nenaplňoval letos očekávání a s klubem se už rozloučil. Významným článkem zlínského výběru se v posledních týdnech stal brankář Petr Hromada, který byl povolán na pomoc ze Vsetína. Právě jeho nástup do branky odstartoval bodovou sérii ševců.

Autor Vojtěch Jurák
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více