Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.12.2014

Mladší dorost zdolal Hradec Králové po samostatných nájezdech

A3, neděle 7.12.2014, Slavia - Hr. Králové
Slavia
6:5sn
1:3, 2:1, 2:1 - 0:0
Hr. Králové

Branky a nahrávky: 16. Martínek (Hnát), 35. Mach, 37. Török (Brož), 47. Hnát (Martínek), 53. Martínek (Marek, Štibingr), rozh. náj. Martínek – 4. Hladík (Síla), 6. Jakubec (Voňka), 14. Maršík (Pohl, J. Dvořák), 36. Jirásek (Štohanzl), 55. Voňka (Jakubec). Rozhodčí: Jebavý – Frodl, Fára. Vyloučení: 8:10. Využití: 4:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 26:57. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 5:4, 5:5, 6:5.

Sestavy

Slavia

Patera – Török, Wünsch, Melovič, Štibingr, M. Houška, Vobořil, Steinocher – Brož, V. Houška, Bajer, Všetečka, Kern, Mach, Koliš, Vaniš, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Martínek

Hr. Králové

Kouba (41. D. Dvořák) – Lelek, Voňka, Pohl, Muška, Gaspar, Šalda, Jonáš – Kellner, Hladík, Jakubec, Pažourek, Martinec, Havelec, Jirásek, J. Dvořák, Štohanzl, Hašek, Maršík, Síla, Poppel

Proti Hradci Králové nezačali slávisté vůbec dobře. Přestože prohrávali už o tři góly, dokázali vyrovnat a chvíli dokonce i vedli. Zápas však dospěl až do samostatných nájezdů. V nich byl jediným úspěšným střelcem Viktor Martínek, který tak zařídil pro sešívané bod navíc.

Začátek zápasu se sešívaným příliš nepodařil. Po třech minutách už prohrávali, když Síla vybojoval za brankou kotouč a předložil ho volnému Denisi Hladíkovi, který se střelou mezi Paterovy betony nemýlil. O chvilku později hosté vedli už o dvě branky, o navýšení skóre se postaral Tadeáš Jakubec.

Královehradečtí zvládli přidat ještě jeden zásah, a to když Václav Maršík tečoval střelu Pohla mimo dosah Patery. Do konce první části se ale podařilo slávistům alespoň snížit. Po nepřehledné situaci se kotouč odrazil k Viktoru Martínkovi, jehož rána se otřela o tyčku a zapadla do sítě.

Ve druhém dějství se dlouho hrálo bez výrazných příležitostí, poté však špatně rozehrál Kouba. Našel totiž přesně hůl Matyáše Macha, který ihned poslal kotouč pod víko. Chybu vlastního brankáře po chvilce napravil Filip Jirásek, který zakončil akci Štohanzla ranou z blízka.

Pražané následně dostali výhodu přesilové hry, kterou využili. Brož nahrál na modrou Ericku Törökovi, jehož tvrdá rána prošla až do hostující svatyně. V poslední minutě prostřední části vypíchl Kern kotouč na útočné modré a okamžitě přihrál Martínkovi. Ten zůstal před Koubou úplně sám, po kličce ale nechal puk za sebou.

Do třetího dějství vstoupili slávisté aktivněji, a proto se následně vyrovnání dočkali. Martínek si najel do útočného pásma podél pravého mantinelu a nahrál volnému Stanislavu Hnátovi, jehož pokus z první zapadl do branky. O chvilku později pálil Štibingr a Viktor Martínek puk lehce přizvedl, na což Dvořák nestačil zareagovat.

Poslední minuty třetí periody byly ještě zajímavé. Necelých sedm minut před koncem totiž dostal Brož pětiminutový trest. Následně byli sice potrestáni i hosté a hrálo se ve čtyřech, přesto se Královehradeckým podařilo srovnat. Po chybě obrany se před Pateru dostal David Voňka, který našel skulinku mezi rukou a tělem sešívaného brankáře.

Prodloužení vítěze neurčilo, na řadu tak přišli samostatné nájezdy. V nich rozhodl o výhře sešívaných hned v první sérii Viktor Martínek, který provedl perfektně kličku do bekhendu a zakončil přesně pod víko.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): „My jsme chtěli proti lídrovi navázat na dobrý výkon proti Pardubicím. V první třetině se nám to ale nepovedlo a soupeř nám odskočil. O to více si však ceníme toho, že kluci nic nevzdali a díky bojovnosti jsme pak zápas dokázali vyhrát.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více