Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. prosince 2014

Proti Plzni s novým trenérem. Slavia se pod Novákem chce odlepit ode dna

Když po zápase v Olomouci vedení odvolalo Ladislava Lubinu, ještě nikdo přesně nevěděl, kdo pražský celek povede dál. Nedělní dopoledne určilo, že se šéfem střídačky minimálně na dva nadcházející zápasy stane Petr Novák. Toho nyní čeká u A-týmu sešívaných první mač. Na domácím ledě se jeho svěřencům postaví indiáni z Plzně. Západočechům, v jejichž barvách nastupuje také exslávistický kapitán Petr Kadlec, se v posledních duelech poměrně dařilo.

30. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Škoda Plzeň

Údaje před
30. kolem

Porovnání týmů
8-2-1-15
celková bilance
11-3-1-13
14.
postavení v tabulce
8.
58:89
skóre
76:69
29
získané body
40
768
Radegast index - týmy
1054
Jaroslav Bednář (10+19) – 29 b.
nejproduktivnější hráč
Ján Sýkora (12+6) – 18 b.
Jaroslav Bednář – 10 gólů
nejlepší střelec
Ján Sýkora – 12 gólů
Jaroslav Bednář - 19
nejvíce asistencí
Václav Pletka – 12
Jan Holub - 84
Radegast index - hráči
Ryan Hollweg - 109
Jaroslav Bednář - 22:03
čas na ledě - průměr na zápas
Petr Kadlec - 23:58
488
trestné minuty
469
David Štich – 69 TM
nejtrestanější hráč
Ryan Hollweg – 58 TM
Dominik Furch – 90,52 %
Adam Svoboda – 86,61 %
úspěšnost brankářů
Matěj Machovský – 91,54 %,
Lukáš Mensator – 91,57 %
Dominik Furch – 3,04
Adam Svoboda – 4,05
průměr inkasovaných branek
Matěj Machovský – 2,42
Lukáš Mensator – 1,97
2,23
průměr vstřelených branek
2,71
27
průměr střel na branku
28

Zato sešívání se výsledkově trápí. Po posledním utkání s Olomoucí spadli až na poslední místo extraligové tabulky a z šesti odehraných duelů nezískali jediný bod. Navíc je z této šestice klání straší nelichotivý poměr vstřelených a inkasovaných branek – 14:35. Z této mizérie se je bude snažit vytáhnout nové vedení střídačky.

„Věřím, že tato změna povede k tomu, že už úterní zápas dotáhneme do vítězného konce,“ říkal po oznámení nového trenéra Vladimír Pitter, majitel klubu. Právě výhra by se červenobílým borcům hodila. Jak si povedou pod trenérem Novákem?

I Škodovka už letos měnila trenéra

Na konci října nabraly událostí v západočeské metropoli obdobný směr jako nedávno ve Slavii. Plzeňským se nevyvedl úvod ročníku, na což doplatil Milan Razým. Po jeho odchodu se funkce hlavního trenéra ujal Michal Straka, do té doby asistent. Indiánům se pod jeho velením začalo dařit.

6
Z posledních sedmi utkání slavili indiáni výhru hned šestkrát. Jen Vítkovice obraly modrobílé o všechny body.

Nyní jim náleží slušná osmá pozice a na první pětici celků ztrácí jen dva body. Navíc i aktuální forma může Západočechy těšit. Z posledních sedmi utkání padli pouze jedinkrát, i když v posledním případě vyhráli vskutku s odřenýma ušima. To do Plzně zavítal rozjetý Litvínov, který velmi rychle prohrával 1:5. Favorité se ale nevzdali a nepříznivě se vyvíjející duelu vyrovnali. Domácí se nakonec museli spokojit „jen“ se dvěma body za výhru v prodloužení.

To ale nebyl jediný ohled, v němž byl tento duel na extraligové poměry mimořádný. Při utkání Plzně s Litvínovem rozdali arbitři přes osmdesát trestných minut. Není se však čemu divit, Plzeňští patří k nejčastěji falujícím celkům naší nejvyšší soutěže. Jen Slavia je v tomto ohledu horší. V úterý se tedy dá očekávat podobný scénář, hry v plném počtu na obou stranách si fanoušci asi moc neužijí.

V Plzni od letošní sezony spoléhají na služby Petra Kadlece. Slávistický odchovanec si v osmadvaceti zápasech stihl připsat 11 bodů (1 + 10).

To by pro hosty mohla být výhoda. Strakovi svěřenci totiž, i přesto, že v oslabení hrají více než často, početní nevýhody skvěle brání. Zatímco sešívaní patří v této disciplíně spíše k průměru, Škodě náleží místo mezi elitou.

Červenobílé by ale zase mohla hnát dopředu bilance vzájemných střetnutí. Bednář a spol. ve dvou letošních zápasech ani jednou nepadli a vyválčili celkem šest bodů. Naposledy se radovali v plzeňské ČEZ aréně, kde rozhodli ve třetí části.

Na poslední domácí utkání s indiány nemá zrovna nejlepší vzpomínky Tomáš Vlasák. Forvard, jenž ještě loni oblékal modrobílý dres, inkasoval hit kolenem od tvrďáka Hollwega a na měsíc vypadl ze hry.

Nyní už je ale 39letý útočník zpět v zápasovém tempu a bude chtít společně se svými spoluhráči vyválčit důležité body, které by je mohly dostat ze dna tabulky. První pokus mají červenobílí v úterý od 18:15, kdy zápas na ledě O2 areny začíná.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video