Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. prosince 2014

SOUBOJ POD LUPOU: David Štich vs. Ryan Hollweg

Jejich úkolem není střílet branky nebo tvořit útočné akce, Davida Šticha a Ryana Hollwega zdobí především precizní obranná činnost a tvrdá fyzická hra. Nejinak tomu bylo v úterním duelu Slavie s Plzní. Hollweg sice na svou tvrdou hru v posledním zápase na ledě O2 areny doplatil, když za faul na Vlasáka inkasoval trest ve hře a musel přihlížet porážce svého týmu ze střídačky. Napodruhé už ale z Prahy odjížděl se třemi body, i když se výhra indiánů nezrodila snadno.

Zápas rozhodly naše fauly, zlobil se David Štich

Štich stejně jako celá Slavia předvedl v prvních čtyřiceti minutách slušný výkon. Všichni členové defenzivních řad obětavě padali do střel, a 25letý obránce se dokonce nebál důrazně odklidit dotírající útočníky z brankoviště. Nakonec však ucházející výkon na body nestačil, jelikož Škodovka dvakrát udeřila v početní převaze a pro domácí slibně se vyvíjející utkání otočila.

Zápas jste měli dobře rozehraný, přesto to nakonec znovu nevyšlo…
Povedl se nám začátek, dali jsme první branku. Dařilo se nám v pěti proti pěti, to jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Když už si Plzeň vytvořila nějakou šanci, tak ji Domíno (Dominik Furch) chytil. Pak jsme však znovu udělali několik zbytečných faulů a soupeř dal dva góly v přesilovkách, což celý zápas rozhodlo.

21:06
David Štich v utkání s Plzní patřil k nejvytěžovanějším hráčům Slavie, na ledě strávil více než dvacet minut.

Dvě třetiny se vám dařilo vyvarovat se faulů, ovšem ve třetí periodě jste dokonce šli do tří. Dá se to něčím vysvětlit?
Možná je to v našich hlavách, že po dvou dvacetiminutovkách takhle přestaneme hrát. Těžko říct, ale prostě to tak bylo. Dostali jsme dva góly a zápas skončil tak, jak skončil.

Štich se několikrát snažil zabránit dotírajícím indiánům v dorážení.

Co se ve vaší hře změnilo po příchodu nového trenéra?
Moc času na nějaké velké novoty tam nebylo, měli jsme jen dva tréninky. Pár věcí se tam ale přeci jen změnilo, jelikož se nám první polovina sezony moc nevyvedla. Trenér určitě několik našich zápasů již před tím viděl, takže věděl, na čem je třeba zapracovat. Udělali jsme to, co bylo v našich silách, což bylo také na naší hře vidět.

Hlavní rozdíl byl nejspíše v obraně, oproti předchozím zápasům jste tolikrát neinkasovali. Chtěl se trenér Novák zaměřit především na vylepšení defenzivní činnosti?
Přesně tak. Soustředili jsme se právě na obranu, jelikož jsme v posledních zápasech dostávali pět nebo šest gólů. Našim cílem bylo se podobného scénáře vyvarovat. Myslím si, že se nám dařilo dodržovat dané pokyny a zodpovědně se vracet.

Co vám trenér po utkání sdělil?
Řekl nám jen pár slov. Snažil se nás pozitivně namotivovat. Také apeloval na to, abychom v dalším zápase hráli stejně jako v úvodu tohoto. V Pardubicích už to chceme zlomit.

V extralize nás nikdy nebude čekat lehký zápas, uvědomuje si Ryan Hollweg

Naposledy musel Hollweg z ledu pražské O2 areny předčasně do kabin. Ve druhém utkání tohoto ročníku už ale uličkou hráčů ve vysočanské hale procházel jako člen týmu, který bere tři body. Kanadský forvard se navíc o vítězství zasadil dobře ubráněným dvojnásobným oslabením ze závěru utkání. „Bylo třeba bránit, to je můj styl hry,“ říkal po zápase.

Ryane, z duelu se Slavií máte tři body. Jak byste jej zhodnotil?
Byl to svým způsobem zvláštní zápas. Nemyslím si, že bychom předvedli nejlepší výkon. Hráli jsme ale dobře v oslabení a v přesilovkách jsme vstřelili dvě branky. Právě početní výhody zápas rozhodly.

Výsledky sešívaných z předchozích zápasů nebyly zrovna nejlepší, přesto se jim úvod utkání poměrně vydařil. Překvapilo vás to?
Nemůžeme ani jeden z týmů v této lize podceňovat. Nezáleží na tom, jestli je náš oponent na vrcholu nebo na dně tabulky. Musíme se dobře připravit na každé utkání, nikdy nás nebude čekat nic jednoduchého. Právě teď, v polovině sezony to platí dvojnásob. Proti Slavii rozhodně nebylo jednoduché získat body, jelikož hráli velice dobře, a dokonce nás dlouho přehrávali. Věděli jsme, že nedávno vyměnili trenéra, takže se dalo očekávat, že se budou snažit hrát o něco lépe.

Hodně dlouho se vám nedařilo překonat Furcha v brance domácích. Co byste řekl k jeho výkonu?
Já si myslím, že oba dva brankáři odvedli skvělou práci, speciálně Furch nás několikrát potrápil. Ve třetí části předvedl jeden opravdu povedený zákrok hokejkou. Obecně v tomto střetnutí nepadlo moc gólů, což jen potvrzuje, že oba gólmani byli excelentní.

Byl jste na ledě i v průběhu závěrečných sekund utkání, kdy bylo třeba udržet těsné vedení. Co se vám v tu chvíli honilo hlavou?
Domácí hráli v šesti proti třem, tudíž měli velkou šanci skórovat. Bylo tedy třeba bránit, což je přesně můj styl. Machovský pak předvedl několik velice dobrých zákroků a Kašpařík v závěru vyhrál důležité buly. Díky tomu se nám povedlo ubránit tři body, což je skvělé.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více