Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. prosince 2014

Zápasy mládeže o víkendu vyvrcholí derby mladších dorostenců

Už ve čtvrtek se juniorka a mladší dorost postaví k prvním duelům v probíhajícím týdnu. Obě kategorie ale budou muset jet na led soupeře. Zatímco junioři pouze do Kladna, mladší dorostenci zamíří do Plzně. V pátek pak starší dorost začne nadstavbovou část soubojem s Hradcem Králové a o den později se postaví Pardubicím, dalšímu týmu z východu Čech. Ve stejný den ještě junioři změří síly s Chomutovem a celý program zakončí v neděli mladší dorostenci bitvou o Prahu.

Junioři

Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Sešívané juniorce se daří jako málokdy. Nejenže aktuálně drží sérii čtyř vyhraných utkání, v posledních deseti zápasech poznali slávisté pachuť porážky pouze dvakrát. Na posledním postupovém místě do třetí fáze soutěže, ve které se bude bojovat o play-off, mají aktuální náskok devět bodů.

24.
tolik bodů nasbírali junioři z posledních deseti zápasů

Kladenští Rytíři ale nebudou úplně lehkým soupeřem. Kladno totiž má podobnou formu jako červenobílí, po rozdělení extraligy na dvě části shodně ještě neprohráli. Zatím si poradili s Jihlavou, Chomutovem a naposledy i se Zlínem.

Bilance vzájemných zápasů obou týmů je vyrovnaná. Rytíři využili špatného vstupu sešívaných do sezóny a v Edenu vyhráli 3:1, poté ale slávisté prohru odčinili, když na ledě Rytířů zvítězili 5:1.

HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

S Chomutovem se červenobílí střetli poměrně nedávno, na konci listopadu byli úspěšnější Piráti, kteří na ledě slávististů zvítězili 3:1. Společně se Zlínskými jsou tak jediní, kteří v posledních deseti zápasech naši na Pražany recept.

Ani druhý vzájemný souboj nedopadl pro Slavii dobře, Chomutov i tehdy zápas ovládl a svého soupeře z hlavního města přemohl 4:1. Sešívaní se tak budou snažit poprvé v sezóně Piráty porazit, momentální formu na to mají dobrou.

Starší dorost

HC Slavia Praha – Královští Lvi Hradec Králové

Starší dorostenci v sobotu oslavili vítězství v základní části a už v pátek budou bojovat o co nejlepší umístění před play-off. Všechny týmy zařazené do lepší skupiny, kam patří i Slavia, totiž mají postup do vyřazovacích bojů jistý, hrát se tedy bude opravdu jen o co nejlepší výchozí pozici.

Prvním soupeřem sešívaných v druhé fázi extraligy bude Hradec Králové. Královští Lvi skončili ve skupině Střed na třetím místě, předstihli je jen Liberec a Sparta. Královehradečtí patří mezi nejméně skórující mužstva, v tomto ohledu jsou za Karlovými Vary hned na druhém místě.

HC Slavia Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Dalším týmem, který se červenobílým postaví do cesty, budou Pardubice. Ti skončily o příčku hůře než Hradec Králové se ztrátou dvou bodů. Východočechům se v posledních zápasech příliš nedařilo, v prosinci navíc ještě nezískali ani bod.

Naposledy si Pardubičtí poradili s Pískem, který byl jasně poslední, poté však přišly prohry s Českými Budějovicemi a s dalším pražským klubem, Spartou.

Mladší dorost

HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

Přestože Plzeňští jsou na druhém místě skupiny A, oproti prvnímu Hradci Králové však mají o jeden zápas méně. Západočeši jsou navíc nejlépe střílejícím týmem, v dosavadní sezóně nasázeli už 107 gólů.

Oba soupeři se letos potkali dvakrát, každý si připsal po jedné výhře. Zajímavostí je, že se vždy dařilo hostujícímu týmu.

HC Slavia Praha – HC Sparta Praha

Pomyslným vrcholem týdne v mládežnických duelech bude nedělní souboj pražských rivalů. Slávisté mají svému sokovi z Holešovic co vracet, sparťané totiž ovládli všechny dosavadní derby, které se mezi mladšími dorostenci odehrály.

Sparta má za sebou už čtyři zápasy v nadstavbové části, ve které se jí ale vůbec nedaří. Hradci Králové dvakrát podlehla 0:4, proti Plzni to byla těsná porážka 2:3. Naposledy nezvládla ani střetnutí s Pardubicemi, Východočeši totiž vyhráli 6:1.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více