Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. ledna 2003

Vladimír Růžička: Dudův případ probereme v pondělí s celým vedením klubu

Generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička má v tyto dny velmi nabitý program, k nejdůležitějším otázkám okolo Radka Dudy se ale pro hc-slavia.cz vyjádřil.

Když jste mluvil s Radkem Dudou o liberecké kauze poprvé, mluvil s vámi hned na rovinu?
My jsme teď měli dva dny volno, takže jsem s ním o tom mluvil až v úterý večer, chvíli před tím, než jsem odjel na Slovensko. Radek mi hodně věcí vysvětlil, ale jistě chápete, že to, o čem jsme mluvili, zůstane jen mezi námi.

Připadá v úvahu pro Radka Dudu nějaký trest ze strany klubu?
My teď hlavně čekáme na rozhodnutí ředitele extraligy Šulce. O případném postihu Dudy nebudu rozhodovat sám, dohodli jsme se v klubu na tom, že počkáme na zasedání dozorčí rady Slavie, které se uskuteční v pondělí 27. ledna. Tam si vše s prezidentem klubu a dalšími lidmi z vedení vše v klidu probereme a rozhodneme se, co bude dál. Sezónu ale Duda rozhodně ve Slavii dohraje.

Vy sám jste někdy ve vaší dlouhé hráčské nebo trenérské kariéře zažil, že by hokejista vešel do kabiny soupeře a tam si s ním něco vyřizovat.
S ničím takovým jsem se tedy nikdy nesetkal, tohle bylo poprvé. V Liberci k tomu ale také trochu přispělo to, že šatny obou mužstev jsou hned naproti sobě, nikde navíc nebyl žádný pořadatel...

Hodně se mluví o tom, zda by měl Radek Duda jeho posledním prohřešku reprezentovat Českou republiku. Vy to jako asistent trenéra národního týmu vidíte jak?
K tomu vám teď nic říct nemůžu. Až se Sláva Lener vrátí koncem ledna z Ameriky, sejdeme se s ním a s Tondou Stavjaňou a všechno společně probereme.

Jisté je tak zatím jen to, že v pátek v Edenu se Znojmem Radek Duda nenastoupí, protože druhý trest do konce utkání podle herních řádů automaticky znamená stopku na jedno utkání.
Aktualizace středa odpoledne: O případném postihu pro Radka Dudu bude rozhodovat disciplinární komise, která bude mít tentokrát následující složení: ředitel extraligy Stanislav Šulc, bývalý reprezentat Jiří Doležal a předseda dozorčí rady ČSLH Miroslav Rákosník.

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více