Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. ledna 2003

Juniory a dorostence nyní čeká uprostřed nadstavby přestávka

Dalšími třemi koly pokračovala nadstavba juniorské i dorostenecké extraligy. Junioři po výhře ve Vítkovicích a porážce v Třinci v úvodu ledna v dalších třech zápasech bodovali. Dorostenci doma přemohli nejlepší moravský tým Zlín, který ovšem nenastoupil v plné síle. Hráči se vítězstvím ukolébali a na Moravě pak ze zápasů s dvěma slabšími soupeři vydolovali jediný bod.

Nyní mají mládežnické extraligy dvě přestávky za sebou. Mezi nimi se mělo odehrát další kolo nadstavby, týmy se ale nakonec dohodly na tom, že se utkaní tohoto kola předehrají. Další mistrovský zápas tak čeká dorostence až 13. února a juniory o den později.

Junioři jsou nyní na soustředění v Harrachově, kde pobudou do soboty. Od 5. do 8. února se pak v Písku, Příbrami a Strakonicích uskuteční turnaj pěti týmů (Finsko, Švédsko, Švýcarsko, Německo, ČR).

V druhé půlce ledna budou z dorostenců Českou republiku reprezentovat na olympiádě mládeže (od ročníku 1986) Jakub Šindel a Michal Birner. Během této pauzy sehrají dorostenci dva přátelské zápasy, v sobotu s Kladnem a příští týden s blíže nespecifikovaným mužstvem z Ukrajiny. Od 4. do 9. února se pak bude v Praze-Letňanech, Kralupech a Mladé Boleslavi hrát velmi atraktivní turnaj pěti zemí (Finsko, Švédsko, Rusko, USA, ČR). O zmíněných mládežnických turnajích naleznete více na této stránce na hokej.cz

Junioři

čtvrtek 16.1.2003
Havířov – Slavia 1:1 (0:1, 1:0, 0.0)
Branka Slavie: Birner
Slavia měla po většinu utkání výraznou převahu, ale nedokázala vsítit víc než jednu branku. Domácí vyrovnali jen díky tomu, že si slávisté ve druhé třetině dali gól sami. K závěru utkání ještě trenér Martin Pešout dodává: "Ve třetí třetině jsme nastřelili dvě tyčky a bránili jsme se minutu a půl ve třech."

pátek 17.1.2003
Přerov – Slavia 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky Slavie: Červenka 2, Birner, Braniš
V hokejové atmosféře, kdy utkání přihlíželo pět set diváků, měla Slavie znovu celých šedesát minut pod svojí kontrolou. "Díky naší střelecké impotenci mohou být domácí rádi, že dostali jen čtyři góly," říká k úspěšnému zápasu trenér Pešout.

pondělí 20.1.2003
Slavia – Zlín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky Slavie: Birner, Macháček, Dobiáš
Juniorům se v nadstavbové části daří, v tomto utkání na to doplatil Zlín. Soupeř nedal slávistům nic zadarmo a hrálo se velice tvrdě a agresivně. O tom svědčí množství dvouminutových trestů a dva tresty do konce utkání za vzájemnou potyčku, které dostal slávista Martin Malát a zlínský hráč Václav Kos. Desetiminutový osobní trest získal také další slávista Vladimír Dobiáš. Ačkoliv skóre zápasu otevřel hned v první třetině Michal Birner, soupeř se nevzdával, a když se zdálo, že si začíná vytvářet tlak, přidal další gól Macháček. Ve třetí třetině po hrubé chybě brankáře Sturaly dával do prázdné brány dobře forčekující Vladimír Dobiáš. Trenér Pešout hodnotí zápas takto: "Dnes jsme měli mírnou převahu, ale díky výbornému výkonu brankáře Lukáše Musila je výsledek výraznější."

Příští mistrovský zápas juniorů: 14. února Slavia - Vítkovice

Dorost

čtvrtek 16.01.2003
Slavia - Zlín 4:0
Branky Slavie: Svoboda, Sobotka, Endál, Havlín
Slávisté se po výhře ve Vsetíně a domácích remízách s Vítkovicemi a Třincem utkali ve čtvrtek doma se Zlínem, který moravskou skupinu vyhrál. Zápas ale vůbec nenapovídal tomu, že se hrálo o play-off. Soupeř přijel s relativně malým počtem hráčů, navíc měl velmi mladé mužstvo. "Nejlepší dorostence půjčili juniorům a hráli s kluky z devítky," přiblížil zápas trenér Petr Novák. "Vůbec jsem naše vítězství nepřeceňoval, což se ale bohužel nedalo říct o hráčích. Výhra jim stoupla do hlavy a na to jsme pak doplatili v dalších zápasech na Moravě," pokáral svoje svěřence Petr Novák.

pondělí 20.1.2003
Krokodýli Brno - Slavia 2:1
Branka Slavie: Endál
Na Moravu jeli dorostenci s cílem získat ze dvou zápasů alespoň tři body, nakonec si ale odvezli jen jediný. "Naši hráči vůbec nehráli hokej, body si za předvedený výkon nezasloužili," okomentoval nazlobeně výlet dorostenců na Moravu trenér Petr Novák. V obou zápasech se slávističtí dorostenci brzy dostali do vedení, k vítězství ale zápasy dovést nedovedli. Problém byl podle trenéra v psychice hráčů, kteří podlehli uspokojení a soupeře podcenili. "Seděli na hrušce už po zápase ze Zlínem, rychlé vedení je ještě víc ukolébalo a vylezli si na hrušku ještě výš. A vždycky z ní spadli," dodal Petr Novák. "Samozřejmě jsem se je snažil vyburcovat, ale nepomáhalo to - můžu na střídačce dělat co chci, ale hokej pak hrají hráči na ledě."

úterý 21.1.2003
Sareza Ostrava - Slavia 2:2
Branky Slavie: Klimeš, Svoboda
Komentář viz předchozí utkání v Brně.

Příští mistrovský zápas: 13. února Slavia - Vsetín

Žákovské soutěže

9.třída
sobota 18.01. Slavia - Kolín 3:3(Čermák 2, Mejzr)

8.třída
sobota 18.01. Slavia - Kolín 8:0 (Kozák 2, Charvát 2, Indra 2, Bílek, Stoklasa)

7.třída
neděle 19.01. Slavia - Hradec 9:6 (Helmich 3, Kouřil 2, Petráň, Ptáčník, Mrázek, Mirovský)

6.třída
neděle 19.01. Slavia - Hradec 4:4 (Poletín, Kůrka, Kejdana, Suchánek)

5.třída
neděle 19.01. Kladno - Slavia 5:2 (Král 2)

4.třída
neděle 19.01. Kladno - Slavia 1:2 (Škop, Hlinka)
Autor Radek Vokál, Ivana Paulová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více