Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. prosince 2014

Mobilizujeme! říká odhodlaně navrátilec Jan Kolář

Před rokem vypomohl Slavii v podobné situaci. Přišel do klubu, který čekal pět zápasu na vítězství a hned v tom dalším zařídil Jan Kolář jedinou brankou výhru nad Kladnem. Třiatřicetiletý pardubický odchovanec se nyní vrací na místo činu a spolu se spoluhráči polyká tvrdé tréninkové dávky nového kouče Dušana Gregora. „Těším se, až to vypukne. Trošku nervozita byla, ale s prvním zápasem to opadne,“ líčí navrátilec do Edenu.

Před rokem skóroval Jan Kolář ve čtyřech z pěti zápasů za Slavii

Jenom těžce Jan Kolář vydechuje po náročném tréninku a odpovídá na otázky. „Teď byla dlouho pauza, tak je určitě dobrý čas nahnat fyzičku. První tréninky naznačily, že trenér staví na zodpovědném přístupu každého z nás,“ popisuje styl nového kouče Slavie Dušana Gregora. „Každý se chce před ním ukázat. Vnímáme na sobě jeho oči, které nás sledují, jestli do všeho dáváme to nejlepší,“ líčí Kolář atmosféru v týmu.

Bývalý reprezentant přišel na hostování, stejně jako loni, z Pardubic. „Trenér mi tam nedával tolik prostoru a vedení se dohodlo se Slavií, která o mě měla zájem. Já chci být určitě větším přínosem pro tým, než jsem byl v Pardubicích,“ kvituje změnu Kolář.

První derby i první vánoční přání od fanoušků

„Před rokem byla ta situace Slavie podobná, ale potom se to otočilo k lepšímu. Věřím, že to samé nastane i teď. Mobilizujeme a budeme chtít Slavii dostat do jiných pater tabulky,“ přesvědčuje odhodlaně Jan Kolář, kterého na svatého Štěpána čeká premiérové pražské derby.

„Potřebujeme se konečně nastartovat, takže každý bod z horké půdy na Spartě bude dobrý. Pro mě to bude mít určitě ještě nějaký speciální náboj, který jsem nikdy nevnímal, když jsem nebyl ve Slavii,“ těší se na souboj o Prahu nová červenobílá posila. A s kým uvidíme Jana Koláře na ledě? „Trénovali jsme s Bedýnkou (Jaroslav Bednář, pozn. red.) a Sklendou (Jakub Sklenář), tak čekám, že stejně to bude i na Spartě,“ prorokuje Kolář silnou útočnou formaci.

Den před Štědrým dnem přišli fanoušci popřát hráčům

Další speciální zápas čeká odchovance Pardubic 13. ledna. S hvězdou na dresu by se měl totiž postavit i svému rodnému klubu, což musel před rokem kvůli vzájemné dohodě obou týmů oželet. „Tentokrát bych měl nastoupit. Bude to pro mě asi hodně těžký zápas, ale na druhou stranu velká motivace se ukázat,“ říká Kolář a sleduje přitom fanoušky, kteří přišli hráčům na trénink do Edenu popřát krásné Vánoce. „Je to od nich hezké gesto, že nám přišli popřát. Tohle rozhodně jinde běžné není a my jako hráči to vnímáme. Je pro nás důležité vědět, že na nás fanoušci myslí,“ uzavírá Jan Kolář.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více