Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. prosince 2014

Víme, že Spartu dokážeme porazit, těší se Jan Stránský

Reprezentační přestávka se pomalu chýlí ke svému konci a hráči již nedočkavě vyhlíží další soutěžní utkání. Páteční zápas však bude ještě o něco peprnější, Slavii čeká souboj s odvěkým rivalem, pražskou Spartou. Přestože Holešovickým patří v extralize vyšší příčky, vědí slávisté, že určit favorita derby není nikdy tak jednoduché. „Odehráli jsme zatím dvě utkání, po kterých je bilance vyrovnaná. Sami víme, že je porazit dokážeme,“ hlásí Stránský.

Slávistický forvard raději vzpomíná na zápas z holešovického ledu, i když se v letošním premiérovém souboji o Prahu uvedl gólem. Z vysočanské O2 areny totiž po prvním vzájemném střetnutí odváželi body sparťané. Ve druhém derby se však již radovali hráči se sešívanými dresy. O vítězství tenkrát rozhodla branka, jež padla až v poslední minutě. Kdyby se podobný scénář opakoval i v pátek, rozhodně by se Stránský a spol. nezlobili. K úspěchu by jim měl pomoci i nový kouč.

Jak vypadají tréninky poté, co vedení angažovalo Dušana Gregora?
Skoro všechny dny jsme měli tréninky dvoufázově. Trenér je hodně přísný. Zaměřujeme se především na dynamiku. Tréninky sice nejsou tak dlouhé, ale náročné jsou dost.

Z posledního derby na ledě Sparty jste brali tři body. Jak na tento zápas vzpomínáte?
To se nám povedlo dát gól až někdy v závěru utkání. Nevím přesně, kolik sekund před koncem to bylo, ale určitě zbývalo jen něco málo přes půl minutu. Celé utkání se neslo v duchu zodpovědné a pečlivé hry z obou stran. My jsme se snažili především neinkasovat, jelikož v prvním zápase to v tomto ohledu byla z naší strany blamáž. To se nám povedlo a nakonec jsme celý zápas ubojovali.

Jak se na třetí letošní vzájemný duel se Spartou těšíte?
Každé derby je tady v Praze výborné. Dá se opět očekávat, že přijde hodně fanoušků a atmosféra bude velmi dobrá. Samozřejmě při takové návštěvě se hraje lépe, než když přijde jen pár lidí.

Budete opět spoléhat na defenzivu a snažit se odehrát co nejdelší část zápasu bez inkasované branky? Jaký bude váš plán?
Já si myslím, že je třeba, abychom začali perfektní obranou, musíme hrát pečivě odzadu. Od toho se pak bude odvíjet práce v útoku. Pokud se nám podaří dát nějaké branky, tak to už bude jen příjemné plus. Nemůže se ale stát, že budeme hrát nějaký hurá hokej, jako tomu bylo do teď.

1 + 0
Jan Stránský si ve dvou duelech se Spartou připsal jednu branku. Rozšíří v pátek svůj střelecký účet?

Poslední střetnutí s pražským rivalem nedopadla podle papírových předpokladů. Dá se tedy vůbec určit, kdo bude v pátek favoritem?
Podle tabulky je to Sparta. Na druhou stranu jsme odehráli zatím dvě utkání, ze kterých je bilance vyrovnaná. Myslím si, že je to otevřené. Sami víme, že je porazit dokážeme.

Právě páteční duel by pro vás mohl být slušný odrazový můstek. Poprvé s novým trenérem porazit největšího rivala… Vnímáte to taky tak?
Určitě by bylo super, kdybychom hned v prvním zápase, ve kterém nás povede nový trenér, vyhráli. Po psychické stránce by nás to bezpochyby posunulo o něco výše.

Dá se najít něco, v čem je tým z Holešovic nejvíce nebezpečný nebo něco, na co byste si měli dát zvláště pozor?
Mají skvěle poskládaný tým od první až po čtvrtou lajnou. Nejde tedy říci, že si máme hlídat konkrétně druhou nebo třetí formaci. Musíme hrát na sto procent proti všem lajnám a držet co možná nejdéle stav 0:0.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více