Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.12.2014

Slavia na předchozí úspěch z Holešovic nenavázala

31. kolo, pátek 26.12.2014, Sparta - Slavia
Sparta
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Eminger (Hlinka, Polášek), 7. Eminger (Buchtele, Hlinka), 48. Forman (Cingel). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Frodl, Charvát. Vyloučení: 2:9. Využití: 2:0. Diváci: 10509. Střely na branku: 31:15. Zblokované střely: 2:10. Hity: 15:23. Vhazování: 37:27. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Sparta

Novotný – Eminger, Polášek, Mikuš, Ďaloga, Barinka, Piskáček, Pilař (A), Švrček – Klimek, Hlinka (A), Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Forman, Cingel, Sabolič – Procházka, Bahenský, Dvořáček.

Slavia

Furch – Novák, Kolařík (A), Růžička, Beňovič, Valach,Štich, Knot, Holub – Kolář, Bednář (C), Sklenář – Stránský, Vas, J. Doležal – Čermák, Vlasák (A), Poletín -Veselý, Klhůfek, T. Doležal.

Slávisté podlehli Spartě na jejím ledě 0:3. O osudu utkání rozhodly dvě proměněné přesilové hry z úvodu zápasu, v obou případech byl střelcem domácí bek Vladimír Eminger. Ve třetí třetině definitivně srazil slávistické naděje Forman.

Sparta začala velice svižně a již v první minutě se ve velké šanci ocitl Buchtele, který ale mířil pouze do tyče. Ve třetí minutě zamířil na trestnou Bednář a Sparta dostala první možnost početní výhody. Domácí uzamkli Slavii v jejím obraném pásmu a po minutě svůj tlak zužitkovali. Od modré napřáhl Vladimír Eminger, který tvrdou střelou vsítil svou první branku za Spartu.

A v sedmé minutě bylo ještě hůř. V další přesilovce Sparty se dostal do dobré pozice opět Vladimír Eminger, který přesnou ranou do šibenice překonal bezmocného Furcha. Slávisté postupem času srovnali hru, do větší šance se však nedostali. V patnácté minutě navíc zamířil na trestnou Holub a minutu nato také Valach. Slávisté naštěstí dvojnásobné oslabení přežili a minutu před koncem třetiny se dočkali také své první přesilovky. K ohrožení Novotného se však nedostali a do kabin se šlo za stavu 2:0.

2:9
Takový byl poměr vyloučených ve třetím letošním derby.
Sešívaní začali druhou část přesilovkou, ale až po jejím konci se dostal do šance Stránský, který z mezikruží mířil nepřesně. O minutu později se neujala ani tečovaná střela Knota. Ve velké šanci se ocitl na druhé straně Barinka, Furch byl však připraven. Domácí se dostali do tempa a brzy přišlo další vyloučení Bednáře. Sparťané byli v přesilovce tradičně velmi nebezpeční, ale do žádné gólovky se nedostali. Při vyloučení Valacha jeli ve 35. minutě sparťané 3 na 1, Pech však zakončoval sám a hlavně mimo. Ve druhé třetině tak branka nepadla.

Na začátku třetí části dovršil “hattrick“ Bednář a opět zamířil na trestnou. Sparta však příliš nebezpečná nebyla. Bednář se navíc při návratu na led dostal s Vasem do přečíslení 2 na 1, ideální moment ke střele ale prováhal. Na druhé straně lapil bekhendový pokus Klimka Dominik Furch. Přesně když odbila 48. minuta, prodral se laxní obranou Slavie Miroslav Forman, který tváří v tvář vyzrál na Furcha.

Slávisté se nevzdávali, ale bylo na nich vidět, že Formanova branka jejich psychikou značně otřásla. Ve slušných šancích nestříleli, ale raději se snažili ještě hledat někoho ze spoluhráčů. Bednář ani Valach tak přímo bránu Novotného neohrozili. Závěr zápasu už se dohrával de facto jenom z povinnosti, a žádnou šanci tak již nepřinesl.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha): „Výborná divácká kulisa, to je důležité říct. Před tolika lidmi se hraje lépe. Nám se zadařilo v úvodu, kdy jsme vstřelili dvě branky, a na to jsme chtěli navázat. Ve druhé třetině jsme měli dost vyložených šancí, ale nedokázali jsme je proměnit a znervózněli jsme. Třetí třetina už zase byla v našem podání, dali jsme krásný gól a umnou obrannou hrou jsme si to uhráli do vítězného konce."

Dušan Gregor (HC Slavia Praha): „I když jsme prohráli, viděl jsem celkem slušný zápas. Úplně spokojení být nemůžeme, ale ukázali jsme některé momenty, na kterých budeme muset hodně stavět. Jednoznačně rozhodl úvod, ve kterém jsme z přesilovek soupeře dvakrát inkasovali. Asi deset minut ve druhé třetině se Spartě tolik nedařilo, tam jsme mohli vstřelit kontaktní gól, ale nepodařilo se. Ve třetí třetině už si to zkušeně uhráli. Sparta zaslouženě zvítězila.

Autor Jakub Janoušek, Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více