Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. prosince 2014

Přijíždí Vítkovice, které se pod Svozilem zvedají

Po vánočních svátcích nedává extraligový kolotoč hráčům moc prostoru na odpočinek. Dva dny po svátečním derby čeká sešívané další důležité klání. Cíl domácích pro utkání ve vysočanské O2 areně bude jasný: konečně bodovat! Proti však bude tým z Ostravy, který si již sáhl téměř na dno, když čekal sedm týdnů na tříbodovou výhru. Po trenérské obměně ale začíná stoupat vzhůru.

32. kolo: HC Slavia Praha vs. HC VÍTKOVICE STEEL

Údaje před
32. kolem

Porovnání týmů
8-2-1-17
celková bilance
10-3-3-15
14.
postavení v tabulce
11.
60:98
skóre
76:93
29
získané body
39
861
Radegast index - týmy
891
Jaroslav Bednář (10+19) – 29 b.
nejproduktivnější hráč
Vladimír Svačina (10+13) – 18 b.
Jaroslav Bednář – 10 gólů
nejlepší střelec
Vladimír Svačina,
Ondřej Roman – oba 10 gólů
Jaroslav Bednář - 19
nejvíce asistencí
Vladimír Svačina – 13
Jan Holub,
David Štich,
Juraj Valach – všichni 86
Radegast index - hráči
Lukáš Zíb – 81
Jaroslav Bednář - 22:54
čas na ledě - průměr na zápas
Lukáš Zíb – 19:47
540
trestné minuty
304
David Štich – 69 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Roman – 32 TM
Dominik Furch – 90,48 %
Adam Svoboda – 86,61 %
úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš – 91,59 %,
Filip Šindelář – 88,34 %,
Brandon Maxwell – 88,33 %
Dominik Furch – 3,04
Adam Svoboda – 4,05
průměr inkasovaných branek
Daniel Dolejš – 2,47,
Filip Šindelář – 3,24,
Brandon Maxwell – 3,13
2,06
průměr vstřelených branek
2,45
26
průměr střel na branku
31
Sparta v derby rozhodla po faulech sešívaných, když dvakrát udeřila v početní převaze. Jaroslav Bednář dokonce za katr mířil třikrát, v každé periodě na dvě minuty.

Sešívané před reprezentační pauzou trápila série bez získaného bodu, jež čítala osm zápasů. Ke zlepšení měli pomoci i Dušan Gregor, nově pověřený trenér, a Jan Kolář, navrátilec do sestavy. Oba dva čekala premiéra na horkém ledě pražské Sparty. Kdyby se Slavii povedlo zlomit neúspěšnou šňůru právě na úkor odvěkého rivala, navíc s novým vedením střídačky, určitě by to hráče významně povzbudilo. „Bylo by super, kdybychom hned první zápas s novým trenérem vyhráli. Po psychické stránce by nás to bezpochyby posunulo o něco výše,“ říkal před utkáním se Spartou Stránský.

10
Rovných deset zápasů čekají příznivci pražské Slavie na výhru za tři body. Dočkají se v neděli?

Jeho slova ovšem nakonec naplněna nebyla, červenobílí v derby padli. Sparta rozhodla zásluhou Emingera, jenž obstaral dvě ze tří branek. Bednář a spol. mohli po derby pouze naříkat na vysoký počet vyloučení. Především zbytečné prohřešky proti pravidlům nedovolily Slavii svého soka potrápit o něco více. Další šance na nápravu pošramocené reputace tak přijde v neděli.

Vítkovicím se změna na trenérském postu vyplatila

V jedné věci by si slávisté mohli vzít ze svého nedělního soupeře příklad. Vítkovické vedení si po výměně hlavní kouče může spokojeně mnout ruce…

Když hokejisté ze Slezska zavítali do svatostánku Slavie naposledy, utápěli se v krizi srovnatelnou s tou, která momentálně svírá Gregorovy svěřence. Před přestávkou způsobenou finským turnajem Karjaly nedokázali modrobílí vyhrát dlouhých sedm týdnů. Více než týdenní období bez soutěžního utkání však ve Vítkovicích využili k reorganizaci týmu. Pakovat se musel kouč Oremus, na jehož místo nastoupil Ladislav Svozil.

Nový muž na střídačce záhy zažil úspěšnou premiéru, když jeho svěřenci Slavii oplatili první porážku, a nastartovali tak novou éru. Tu úspěšnější.

Jeho svěřencům ještě v průběhu Channel One Cupu patřila předposlední příčka, jenže hned v prvním zápase po ruském turnaji dokázali v našlapaném závěru tabulky poskočit o dvě příčky. Není se čemu divit, vždyť Vítkovice ve třinácti utkáních se Svozilem na střídačce vybojovaly jednadvacet bodů. Týmu s takovou bilancí by rozhodně nepříslušelo krčit se až u dna tabulky naší nejvyšší soutěže.

Do obrany místo mladíků Kudělka

„Potřebujeme zkvalitnit defenzivu, ale i dávat více branek, abychom se odpoutali od spodních příček. Tomáš Kudělka už u nás hrál a byl velice platný,“ komentoval pro klubový web angažování nové posily prezident klubu. (foto: hc-vitkovice.cz)

Zlepšení v počtu získaných bodů korunovalo poslední výhra. Tu si hokejisté z města oceli připsali na úkor zlínského PSG, kterému v pořadí extraligových mužstev dýchali na záda. Ztráta jediného bodu jednoznačně naznačovala, že se ve Vítkovicích strhne napínavá bitva o šest bodů. Souboj tabulkových sousedů vyzněl lépe pro modrobílé. Ti si připsali výhru 4:1, přestože se Zlínští ujali již ve druhé minutě vedení.

Právě od pátečního utkání postrádají v Ostravě dva členy defenzivních linií. Štencel a Klok plní reprezentační povinnosti, jelikož se účastní právě započatého juniorského mistrovství světa v Torontu a Montrealu. Jejich místo v sestavě by mohl zaujmout Tomáš Kudělka, jenž se vrátil do Ostravy po jednoroční anabázi ve finském Lahti.

Staronová posila Vítkovic by se poprvé mohla představit právě na ledě pražské O2 areny. Zápas dvaatřicátého kola startuje v nedělních 15 hodin. Přijďte i vy podpořit sešívané v boji o tolik potřebné body!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více