Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. prosince 2014

Slávisté budou o další úspěch bojovat v Karlových Varech

V úterý večer nastoupí svěřenci kouče Gregora na ledě karlovarské KV Arény. Jejich hlavní cíl v tomto utkání bude navázat na domácí utkání s Vítkovicemi, ve kterém ukončili sérii prohraných zápasů. Karlovy Vary však budou mít také motivaci, chtějí odčinit debakl z minulého kola, kdy podlehli Mladé Boleslavi 1:5.

33. kolo: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Praha

Údaje před
33. kolem

Porovnání týmů
11-1-6-14
celková bilance
8-3-1-17
9.
postavení v tabulce
14.
74:93
skóre
64:101
41
získané body
31
815
Radegast index - týmy
900
Radek Duda (14+13) – 27 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (11+19) – 30 b.
Radek Duda – 14 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 11 gólů
Radek Duda - 13
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 19
Tomáš Harant - 104
Radegast index - hráči
Juraj Valach – všichni 90
Vladimír Sičák - 24:08
čas na ledě - průměr na zápas
Tomáš Divíšek – 22:49
573
trestné minuty
558
Václav Skuhravý – 132 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 73 TM
Vladislav Habal – 92,81 %
Tomáš Závorka – 91,80 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 90,54 %,
Adam Svoboda – 88,61 %,
Vladislav Habal – 2,37,
Tomáš Závorka – 2,94
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 3,02,
Adam Svoboda – 4,05
2,31
průměr vstřelených branek
2,13
28
průměr střel na branku
26
Jaroslav Bednář byl autorem vítězného nájezdu proti Vítkovicím.

Sešívaní dokázali v minulém zápase utnout nepříznivou sérii, když po nájezdech zdolali Vítkovice. Na tento úspěch budou chtít v úterý v Karlových Varech navázat. „V dalších zápasech musíme dále bojovat od střídání ke střídání,“ řekl po klání s Vítkovicemi nejproduktivnější hráč sešívaných Jaroslav Bednář. On sám měl na výsledku zápasu velký podíl, když se stal autorem vítězného nájezdu.

Slávisté nyní cestují na západ Čech, do jim dobře známých Karlových Varů. S nimi se setkali ve finále extraligy v letech 2008 a 2009. Nyní se však oba soupeři nacházejí v dolních patrech tabulky a zápasy mají trochu jiný nádech, než mívaly dříve.

Letos se vždy radovali domácí

2x
Tolikrát se letos tyto dva týmy utkaly.

Pokud se podíváme na vzájemnou bilanci z posledních let, zjistíme, že úspěšnější jsou sešíváni. Fanoušci jistě stále vzpomínají na domácí vystoupení z loňské sezóny, kdy ve vzájemném klání padlo dvanáct branek, dva hattricky a slávisté zvítězili 9:3. V letošní sezóně mají oba týmy bilanci vyrovnanou. V září letošního roku podlehla Slavia soupeři na jeho ledě 2:4, v listopadu dokázala Vary zdolat 3:2 po prodloužení, hattrickem se v tomto utkání blýskl tehdejší novic v sešívaném dresu Tomáš Divíšek. Pro dosavadní zápasy tedy platilo to, že úspěšnější byl vždy domácí tým.

Radek Duda vévodí statistikám soupeře. (Foto: hokejkv.cz)

Nejproduktivnějším hráčem červenobílých je Jaroslav Bednář, který nasbíral třicet kanadských bodů, druhý je další zkušený forvard Tomáš Vlasák, který zaznamenal rovnou polovinu bodů, co Bednář. I soupeř z Karlových Varů má jasného bodového tahouna, je jím zkušený Radek Duda, který nasbíral 27 bodů.

Potkávají se dvě mužstva s nejhorší ofenzivou

Slavia a Vary jsou dvě nejméně skórující mužstva extraligy. Sešívaní nastříleli ve třiceti kláních 64 branek, protivník o deset více, ovšem slávisté mají oproti němu dvě utkání k dobru.

Karlovy Vary se v minulém kole utkaly s Mladou Boleslaví, se soupeřem, který k ní měl v tabulce hodně blízko. Západočeši v tomto střetnutí prohráli 1:5, o jedinou branku se postaral Radek Duda. Dá se proto očekávat, že obě mužstva budou mít motivaci uspět. Slávisté budou chtít navázat na úspěch z předchozího kola, její protivník bude naopak chtít napravit selhání z města automobilů. Jak to vše skončí, se dozvíme v úterý, utkání začíná v 18 hodin.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více