Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. prosince 2014

Chci, aby se bývalí slávisté vraceli zpět k nám, přeje si Vladimír Pitter

Slavii se po devíti porážkách v řadě povedlo konečně uspět, i po výhře nad Vítkovicemi ale stále ztrácí na předposlední místo devět bodů. "Nejbližší zápasy rozhodnou, kam budeme schopni v sezoně ještě mířit," říká majitel klubu Vladimír Pitter. Slavii čekají během pár dnů zápasy s celky, které jsou v tabulce nejbližšími konkurenty – Karlovy Vary, Liberec či Mladá Boleslav.

Vladimír Pitter: "Nerad prohrávám a nenechám Slavii padnout"

Kde vidíte hlavní příčiny nepříznivých výsledků?
Bohužel ne všichni hráči odvádějí takové výkony jako třeba v přípravě, kdy tým šlapal. Hráči od nás dostávají maximální servis, ale pak na ledě nefunguje vše úplně ideálně. Navíc nás hodně limitují zranění, velmi mě mrzí například zdravotní problémy Máry Tomici, který týmu hodně chybí.

Jak tedy mužstvo nastartovat, aby se pravidelně vyhrávalo a sezona ještě povedla zachránit?
To je teď na novém trenérovi, aby z hráčů dostal to, co umějí. Kádr jsme doplnili o Honzu Koláře z Pardubic, o dalším posílení ještě uvažujeme a já věřím, že se náš tým odrazí k lepším výsledkům. Pro nás teď budou důležité nadcházející zápasy, kdy se ukáže, kam jsme schopni mířit.

Myslíte i na to, že by Slavia mohla hrát o sestup, pokud by se nepodařilo výsledky zlepšit?
Život mě naučil, že i na tyto věci je třeba myslet, ale já můžu za sebe říct, že udělám maximum, aby se to nestalo. Nerad prohrávám a nenechám Slavii padnout, ani to nikomu nedovolím. Ale není to jenom o mně nebo o trenérech. Je to hlavně o hráčích, kteří si musejí uvědomit, že nesmíme dopustit to nejhorší. Teď, když se povedlo tým finančně stabilizovat, znamenalo by pro nás velkou ztrátu, pokud bychom hráli play-out.

Proč jste se rozhodl na místo trenéra angažovat právě Dušana Gregora?
Jsem přesvědčený o tom, že pan Gregor je typem trenéra, který nás může nakopnout. Vyžaduje po hráčích absolutní disciplínu, a to je za této situace potřeba. Navíc po odvolání pana Lubiny jsem nechtěl jen tak někoho. Nechtěl jsem poslouchat různé radily okolo sebe, proto jsem si vzal nějakou dobu na rozmyšlenou, abych se neunáhlil. Jsem rád, že Petr Novák z juniorky přijal moji nabídku převzít tým na dva zápasy a ukázal tím, jak je se Slavií spjatý.

Fanoušci vám vytýkají, že v klubu chybí sportovní manažer, jak se na to díváte vy?
Nemyslím si, že je to chyba, v hokeji se pohybuju intenzivně už přes deset let, znám prostředí, manažery, agenty. Navíc je to u nás nastavené tak, že trenéři si v rámci možností mohou ovlivňovat složení mužstva, pravidelně se s nimi scházím a diskutujeme o tom. Já hokejem žiju a dost mě mrzí, že v klubu všechno kromě sportovních výsledků funguje. A ty nakonec vše ovlivňují.

Když se před nedávnem vracel do Česka slávistický odchovanec Jakub Klepiš, zakotvil v Třinci. Byla nějaká šance, že by hrál za Slavii?
Ze zákulisí jsem se dozvěděl, že by u nás rád hrál a my jsme prý neměli zájem, ale tak to rozhodně nebylo. Kontaktoval mě až Třinec, jestli ho pustíme na hostování, my jsme se bohužel kvůli jednání agenta ani nedostali k tomu, abychom mu mohli předložit nabídku. U nás mají všichni slávisté, kteří se vracejí ze světa, dveře otevřené a do budoucna bych byl rád, kdyby se mohli vrátit k nám.

V Hradci Králové před nedávnem skončil Tomáš Slovák, pokusili jste se ho oslovit?
Ano. Jakmile jsme zjistili od manažera Mountfieldu, že u nich bude končit, tak jsme se ihned s nimi snažili domluvit na postoupení smlouvy a hráčských práv, což se podařilo. Nicméně jsme jednali s hráčem i jeho agentem a dává přednost zahraničním nabídkám

Mají kmenoví hráči Slavie, kteří působí v 1. lize, šanci říct si svými výkony o místo v sestavě?
Samozřejmě, máme několik hráčů jako například Tomek, Babka nebo Tomáš Doležal, kteří již do extraligy letos zasáhli. A to samé platí i o hráčích, kteří jsou v první lize již dlouhodobě. Pakliže někdo svými nadstandardními výkony upoutá, tak vůbec není vyloučené jeho zařazení do A-týmu. Myslím si, že pro některé kluky, co přecházejí z juniorky do mužského hokeje, tak je první liga ideální pro rozehrání. Protože potřebují stále hrát a vyhrát se. Je škoda, že vloni spadnul Beroun, kde spolupráce fungovala formou farmy a bylo zde velké množství hráčů. Oproti tomu letos máme hráče ve čtyřech klubech.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více