Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.1.2015

Starší dorostenci nezakončili moravskou misi úspěšně

A8, sobota 17.1.2015, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: rozh. samostatný nájezd Vlastimil Malina . Rozhodčí: Mikula, Krenželok - Bojda, Mikler. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 22:38. Průběh utkání: 1:0.

Sestavy

Vítkovice

Kardinál – Veřmířovský, Ďurkáč, Čechman, Slíž, Bartek – Franz, Raška, Malina, Pastor, Toman, Vondál, Gřesík, Slánský, Stupka, Danielčák.

Slavia

Šorf – Zderadička, Bušek, Příkop, Šmíd, Valík, Steinocher – Hradil, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Kohút, Šmerha.

Poté, co sešívaní v pátek skolili lídra z Třince, přesunuli se do nedaleké Ostravy k utkání s Vítkovicemi. Proti poslednímu celku tabulky se jim ale v roli favorita na cennou výhru navázat nepodařilo. 65 minut čekali diváci v Ostravě na gól. Marně. Z nájezdového souboje Malina vs. Šmerha vyšel úspěšněji nejproduktivnější hráč Vítkovic, který zajistil svému týmu bod navíc.

Vítkovičtí drželi od začátku utkání se Slavií krok a vypracovali si i zajímavé příležitosti. Nejdůležitější z pohledu domácích bylo ale ubráněné, téměř dvouminutové oslabení ve třech proti pěti. V něm se pokoušel několikrát doklepnout puk do sítě Šmerha, vítkovický brankář byl ale perfektní a spolu s obětavou obranou dokázal těžké chvilky přestát.

Pohled na ledovou plochu v úvodu druhé části přinášel pro diváka spíše ospalé stavy, zajímavé věci se děly až na konci třetiny. Mušo se nejprve dostal do stoprocentní šance z bezprostřední blízkosti, příležitost ale zahodil. Na druhé straně si podobně vedl vítkovický Slánský, který v obdobné pozici přestřelil.

Konec druhé části tak patřil stále více se osmělujícím Ostravanům, po přestávce zase převzali iniciativu slávisté. Všechny střely ale končily na skvělém Kardinálovi, který držel Vítkovické ve hře. Ti se na konci základního času vrhli do útoku a málem se jim podařilo utkání rozhodnout. Šorf ale po jejich největší šanci stačil ještě klouzající puk přikrýt lapačkou před brankovou čarou.

Slávisté si v tu nejlepší chvíli vzali oddechový čas a konec třetí části přečkali. Nastavená pětiminutovka byla spíše ve znamení marných pokusů o přechod modré čáry, tudíž se rozhodovalo až v dovednostní soutěži. Při samostatných nájezdech se našel jenom jeden úspěšný střelec z každého týmu - Tomáš Šmerha a Vlastimil Malina. Oba úspěšní střelci se pak poměřili ve čtvrté sérii, kde už byl úspěšný jenom Vlastimil Malina. Jeho přesná muška zajistila Vítkovicím dvoubodové vítězství.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více