Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. ledna 2015

Do Prahy míří Hradec, který se po epidemii ještě neoklepal

Duel mezi Slavií a Mountfieldem se měl sehrát už začátkem ledna. Kvůli chřipce, jež ze hry vyřadila hned čtrnáct Východočechů, se utkání muselo odložit. Vynucená pauza však Mertlovi a spol. vůbec neprospěla. Od úvodu nového roku se Hradečtí spíše hledají a naposledy dokonce schytali výprask 0:7. Že by se proti Mountfieldu rozstřílela i Slavia, nejméně produktivní mužstvo extraligy?

36. kolo: HC Slavia Praha vs. Mountfield HK

Údaje před
36. kolem

Porovnání týmů
8-3-2-25
celková bilance
17-2-1-17
14.
postavení v tabulce
7.
71:131
skóre
100:96
32
získané body
56
1040
Radegast index - týmy
1278
Jaroslav Bednář (12+19) – 31 b.
nejproduktivnější hráč
Tomáš Mertl (18+22) - 40 b.
Jaroslav Bednář – 12 gólů
nejlepší střelec
Tomáš Mertl - 18 gólů
Jaroslav Bednář – 19
nejvíce asistencí
Tomáš Mertl – 22
David Štich – 107
Radegast index - hráči
Jiří Vašíček - 166
Petr Šenkeřík – 21:54
čas na ledě - průměr na zápas
René Vydarený - 23:22
665
trestné minuty
561
David Štich – 81 TM
nejtrestanější hráč
Jiří Vašíček - 64 TM
Dominik Furch – 90,62 %
Adam Svoboda – 86,15 %
úspěšnost brankářů
Pavel Kantor - 89,97 %
Ondřej Kacetl - 89,47 %
Jaroslav Pavelka - 83,33 %
Dominik Furch – 2,97
Adam Svoboda – 4,31
průměr inkasovaných branek
Pavel Kantor - 2,62
Ondřej Kacetl - 2,39
Jaroslav Pavelka - 3,05
1,87
průměr vstřelených branek
2,70
27
průměr střel na branku
20

Slavia se dále trápí. Kromě šňůry proher, která se v neděli rozrostla na osm klání, sužuje Bednáře a spol. bídná produktivita. V posledním utkání je srazil bezchybný Kašík, na něhož červenobílí střelci za celých šedesát minut hry nenašli recept ani jednou. Takový výsledek však ze slávistického standardu příliš nevybočuje.

Gólově strohé duely

  • Slavia – Zlín (18 . 1.) 0:2, 32 střel
  • Slavia – Litvínov (4. 1.) 0:1, 38 střel
  • Karlovy Vary – Slavia (30 . 12.) 2:0, 36 střel

Stejně dlouho jako na výhru čekají Gregorovi svěřenci i na nějaký výraznější gólový příděl. Za poslední měsíc vyšli dvakrát střelecky dokonce úplně naprázdno a síť za soupeřovým gólmanem více než dvakrát za zápas rozvlnili naposledy v prosinci, kdy se trefili čtyřikrát proti Vítkovicím. Od té doby slávistický fanoušek tolik příležitostí k oslavě branky a následného vyvolávání jména úspěšného střelce neměl.

Z poslední osmičky promarněných zápasů tak Slavii vychází děsivé skóre 27:77. Červenobílí jsou v tomto ohledu beznadějně nejhorší v lize. Navíc jsou jedním ze tří klubů, který ještě letos nepřekročil stogólovou metu. Ovšem zatímco Liberec (95) a Karlovy Vary (84) mají první stovku na dostřel, sešívaným chybí přes pětadvacet přesných zásahů.

Neoblíbený soupeř s bojovníkem Vašíčkem

Střelecké impotence se Slavia bude chtít zbavit v duelu s Mountfieldem. Jednoduché to ovšem nebude, východočeský oponent si po posledním utkání bude na díry defenzivě dávat velký pozor. Ke konci víkendu totiž schytal jednu pořádně velkou gólovou nadílku. V nově pojmenovaném stánku Hradeckých (Fortuna aréně) se pořádně rozstřílela Kometa, která zde zanechala hned sedm branek.

Nejnovější akvizicí Mountfieldu je obránce Pilař. Ten prožil na východě Čech velice povedenou premiéru, když se třemi asistencemi podepsal pod debaklem, který Hradec uštědřil Boleslavi.

Výprask od moravského soupeře jasně podtrhuje aktuální neuspokojivou formu party kolem Tomáše Mertla. V úvodu letošního roku zastavila lvy zákeřná viróza, jež vyřadila čtrnáct mužů, a vedení týmu muselo následující dva zápasy odložit. Ani poté, co stěžejní hráči základní sestavy znovu vyjeli na led, však nepřišlo výrazné zlepšení. Ve čtyřech duelech mohlo hradecké mužstvo slavit jen jednou, jinak ale schytalo debakl od Brna, a v Třinci inkasovalo dokonce osmkrát (8:6).

Ovšem nic z toho nijak nezmění fakt, že letos se Slavii proti Hradeckým vůbec nedaří. Dva zápasy a dvě vysoké porážky, Mountfield sešívaným prostě nesedí. Slávisté svému sokovi dali v letošním ročníku jedinou branku, zatímco sami inkasovali jedenáctkrát.

Dobývaní Kantorovy svatyně nebude pro střelce Pražanů jednoduché ani ve třetím vzájemném střetnutí. Cestu k brankovišti si Bednář a spol. budou muset proklestit přes „zelenou helmu“. Ocenění, jež označuje nejproduktivnějšího bojovníka Radegast indexu, zdobí Jiřího Vašíčka. Obránce, který odehrál několik sezon i v pražské Slavii, ovládl statistiku obranné činnosti v uplynulých jednatřiceti dnech, a zelná trofej mu tak bude náležet až dokonce ledna. Vašíčkovi v obranných řadách od nového roku vypomáhá Karel Pilař, jenž na východ Čech zamířil na hostování ze Sparty.

Utnou Pražané sérii nezdarů proti Mountfieldu, který i přes neúspěšný vstup do nového roku balancuje na hraně přímého postupu do play off? Úvodní buly zápasu mezi čtrnáctým a sedmým týmem tabulky je naplánován na 18.15. Nezamíříte-li přímo do vysočanské O2 areny, můžete utkání sledovat v on-line přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více