Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. ledna 2015

Junioři si mohou zajistit postup, starší dorost bojuje o čelo

Během následujících tří dní odehrají junioři i starší dorostenci dvě utkání. Mladší dorost má volno, jelikož se od čtvrtka bude hrát Mládežnické mistrovství ČR krajských výběrů U15. Slávistický program začne ve čtvrtek juniorka, která zamíří do Chomutova, v sobotu pak na domácím ledě změří síly se Zlínem. Starší dorostence zase čeká dvojice týmů z východu Čech, nejdříve narazí na Hradec Králové, o den později se utká s Pardubicemi.

Junioři

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

Červenobílým sice poslední duel na ledě Kladna nevyšel, když po nepovedené třetí třetině poměrně vysoko prohráli, předchozí zápasy však dopadly mnohem lépe, a tak mají slávisté na dosah postup do třetí fáze extraligy juniorů.

Definitivně si postup mohou zajistit už v Chomutově, kde potřebují bodovat. Rozdíl mezi Slavii a Olomoucí totiž činí devět bodů, což je přesně tolik bodů, kolik se jich dá ještě získat.

Proti Pirátům se ale slávistům příliš nedaří. Přestože poslední vzájemný duel ovládli 6:3, v předchozích dvou vstřelili pokaždé jen jednu trefu a prohráli.

Aktuální forma Chomutova je kolísavá, z posledních čtyř zápasů vyhrál jen dva, když vyzrál na poslední Jihlavu a Zlín. Naopak nestačil na České Budějovice a na Kladno, které stahuje náskok Pirátů na prvním místě skupiny B.

HC Slavia Praha – PSG Zlín

Se Zlínem to bude souboj dvou tabulkových sousedů. Zlínští se totiž s náskokem pěti bodů drží právě před Slavií. V sobotním klání se tak toho může dost změnit.

Poslední zápas odehrál Zlín ve středu, kdy se postavil Jihlavě a nevedl si vůbec dobře. Poslednímu totiž podlehl po samostatných nájezdech. Předtím si připsal dvě porážky, když prohrál s Chomutovem a poměrně výrazně i s Kladnem. Od Středočechů inkasovali hned sedm branek.

Všechna vzájemná klání v letošní sezóně byla nesmírně vyrovnaná a pokaždé rozhodovali pouze maličkosti. Nejdříve sešívaní zvítězili 2:0, poté byli dvakrát o gól lepší Moravané.

Starší dorost

Královští Lvi Hradec Králové – HC Slavia Praha

Slávisté si v předcházejícím víkendu připsali výrazný úspěch, když dokázali porazit Třinec. Navíc se hrálo na ledě Ocelářů, kde sešívaní triumfovali 5:3. Pak ale přišel duel ve Vítkovicích, který se rozhodoval v samostatných nájezdech, ve kterých byli úspěšnější domácí.

Přesto se červenobílí drží v kontaktu s prvním Třincem, na který ztrácí pouhé dva body. Šanci na vylepšení pozice budou mít už v pátek, kdy se postaví Královským Lvům.

S těmi se Pražané už jednou střetli, bylo to hned v prvním kole nadstavbové části. Tehdy se ze tří bodů radovali sešívaní, kteří si sice vypracovali náskok, ten však Královehradečtí zvládli stáhnout. Slávisté ale stejně zvrátili na svou stranu vedení a to udrželi.

Východočechům se v nadstavbové části extraligy daří náramně. Kromě porážky se Slavií všechny ostatní duely zvládli a soupeře porazili. Dokonce vyzráli i na takové týmy, jakými jsou Třinec nebo Karlovy Vary.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Slavia Praha

Pardubičtí jsou na tom podstatně hůře než slávisté nebo Hradec Králové. V tabulce skupiny A se totiž nachází až na desáté příčce. Příliš smutnit však nemusí, postup do play-off mají všechny týmy z lepší skupiny jistý.

Ve druhé části soutěže Pardubice vyhrály pouze tři utkání z osmi. Úspěšné byly jen proti Plzni, Chomutovu a Vítkovicím.

Co se týká soubojů mezi Pražany a Východočechy, tak se zatím odehrál jen jeden. Ten jednoznačně ovládli sešívaní, přestože se Pardubičtí dostali do vedení po necelých čtyřech minutách. Pěti góly ale červenobílí otočili skóre a dokráčeli k pohodlnému vítězství.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více