Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.1.2003

Zlínské prokletí pokračuje

43. kolo, neděle 26.1.2003, Zlín - Slavia
Zlín
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Slavia

Branky: 6. Okál (Lipka, Hubáček), 36. Balaštík (Veselý, Vlach) - 42. Kopecký. Rozhodčí: Rejthar - Cambal, Pácal. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4828. Střely na branku: 43:21

Sestavy

Zlín

Tuček - Marušák, Blaťák, Hamrlík, Galvas, Hriňa, Zubíček - Balaštík, Vlach, Veselý - Rachůnek, Ministr, Jenáček - Okál, Lipka, Hubáček - Mokrejš, Zagrapan, Pivko

Slavia

Málek - J. Novák, Kučera, Kadlec, Hejda, Posmyk, Kolařík - Šaffer, Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Klepiš, Z. Novák, Tomica.

Zlínské prokletí pokračuje. Ani tentokrát nedokázali slávisté na Stadioně Luďka Čajky zvítězit. Naopak, vyšli bodově naprázdno. Medvědi dokázali to, co se podařilo naposledy Pardubicím na konci listopadu, porazit venku hrající Slavii. Během prvních čtyřiceti minut si vybudovali díky Okálovi a Balaštíkovi dvougólový náskok, na který dokázal odpovědět na začátku třetí části pouze Milan Kopecký.

Slavii se utkání ve Zlíně vůbec nepodařilo. Po nemastném neslaném výkonu odjela s prázdnou. Domácí, s oslavencem Rostislavem Vlachem, který nastoupil k 702. zápasu v naší nejvyšší soutěži, byli mnohem aktivnější. Hosté dokázali srovnat obraz hry až ve druhé třetině, ale krátce po návratu Josefa Beránka z trestné lavice ve 34. minutě inkasovali podruhé. Ze snahy v závěrečném dějství vytěžili slávisté pouze zkorigování výsledku na 2:1. O aktivitě žlutomodrých svědčí i poměr zásahů brankářů. Zatímco Petr Tuček se zapotil pouze ve dvaceti případech, jeho protějšek Roman Málek si připsal jedenačtyřicet zákroků. Slavia se začíná trápit v útoku, projevuje se absence trojice Duda, Hruška, Fadrný.

O první nebezpečnou akci se sice postarala v červeném hrající Slavia, jmenovitě Adam Šaffer, pak však převzali otěže zápasu Medvědi. V 6. minutě poprvé rozradostnil domácí diváky Miroslav Okál. Po přihrávce nové slovenské akvizice Rastislava Lipky střílel do poloprázdné brány. Na druhé straně pak zahrozil Beránek, jenže Tuček si s jeho nepříjemnou střelou poradil. Když své dobré příležitosti neproměnili postupně Jenáček, Balaštík a Rachůnek, vydržel jednogólový náskok Medvědů i do první přestávky.

V druhé části Slavia přidala, ale šance si vypracovávala velmi těžko. Tučka ohrozil nebezpečněji pouze Jaroš. Naopak do gólových možností se dostávali domácí, jako Balaštík, který dokonce ve vlastním oslabení ujíděl sám na Málka. Zlínská hvězda, která hrála poslední zápas v dresu s medvědem ve znaku před odchodem do Häamenlinny, se dočkala ve 36. minutě. Po zpětné přihrávce Veselého Jaroslav Balaštík zblízka trefil růžek Málkovy branky.

V závěrečném dějství zapnuli slávisté svůj motor na plné obrátky, což ve 42. minutě přineslo své ovoce. Střela Milana Kopeckého do protipohybu Tučka se odrazila od tyčky za brankovou čáru. O čtyři minuty později mohl vrátit domácím dvougólové vedení Lipka, proti Málkovi se však nadvakrát neprosadil. Na slávistického gólmana nevyzrál ani v 50. minutě Balaštík, a tak Slavia byla stále ve hře. Nepomohly jí však jak přesilovka tři minuty před koncem, tak půlminutová hra bez brankáře. Překvapení v podobě prohry druhého týmu s třináctým bylo na světě.
Ohlasy trenérů
Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Soupeř začal vlažně, málo bruslil. Vytvořili jsme si šance, ale proměnili jen jednu. Od druhé třetiny byla Slavia agresivnější, na ledě bylo najednou méně prostoru. Přesto měl Balaštík velkou příležitost, ale gólman Málek potvrdil svou třídu. Konečně nám vyšel závěr zápasu, už několik dobře rozehraných utkání jsme ztratili v koncovce."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Úvodní třetina byla z naší strany velmi pasivní. Domácí tým nastoupil ve vysokém tempu a z tlaku vytěžil branku. Po přestávce jsme hru srovnali, bohužel jsme inkasovali podruhé v době, kdy se náš hráč vracel z trestné lavice. Za stavu 2:0 jsme byli nuceni otevřít hru, a snažili se vyrovnat. V poslední třetině se nám povedla vstřelit jen jedna branka, proto jsme prohráli."
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více