Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. ledna 2015

Přijďte zaplnit O2 arénu, Slavia v neděli hostí pražské derby

Čtyřicáté čtvrté kolo, čtvrté letošní derby. Stav vzájemných zápasů zatím vyznívá lépe pro našeho holešovického rivala. Sešívaní však mají v dalším domácím zápase možnost tuto statistiku srovnat. Pro velký zájem bylo již v tomto týdnu otevřeno čtvrté patro a na poslední letošní derby se tak očekává velice dobrá divácká kulisa.

Na derby přijdou také Bob a Bobek

44. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Sparta Praha

Údaje před
44. kolem

Porovnání týmů
10-3-2-28
celková bilance
22-5-1-15
14.
postavení v tabulce
3.
84:146
skóre
152:108
38
získané body
77
1204
Radegast index - týmy
1410
Jaroslav Bednář (14+20) – 34 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Hlinka (15+29) – 44b.
Jaroslav Bednář – 12 gólů
nejlepší střelec
Lukáš Klimek – 17 gólů
Jaroslav Bednář – 20
nejvíce asistencí
Jaroslav Hlinka – 29
David Štich – 116
Radegast index - hráči
Michal Barinka – 144
Petr Šenkeřík – 23:13
čas na ledě - průměr na zápas
Adam Polášek – 21:09
742
trestné minuty
707
David Štich – 83 TM
nejtrestanější hráč
Michal Barinka – 64 TM
Dominik Furch – 90.86 %
Adam Svoboda – 86,90 %
úspěšnost brankářů
Filip Novotný – 91,36 %
Rastislav Staňa – 90,32 %
Dominik Furch – 2,97
Adam Svoboda – 4,10
průměr inkasovaných branek
Filip Novotný – 2,18
Rastislav Staňa – 2,57
1,95
průměr vstřelených branek
3,54
27
průměr střel na branku
31

Slavia se herně zvedá

Zápasy s Olomoucí a v Liberci přinesly Slavii konečně po dlouhém čekání tříbodové výhry. Na hráčích bylo vidět, že z nich alespoň částečně spadla nesmírně těžká deka, která na nich dlouho ležela. Bohužel však v dalším zápase s Pardubicemi přišel hodně tvrdý návrat na zem. Pardubice zdolaly sešívané výsledkem 1:6, kterým Slavii porazily již v předchozím zápase. A ani poslední zápas s Plzní další výhru bohužel nepřinesl.

Plzeňský bijec Ryan Hollweg je noční můrou všech obránců.

Co ale rozhodně sešívané může těšit, tak to je výrazně zlepšený herní projev, kterým se svěřenci Dušana Gregora v posledních zápasech prezentují. Společně s tím přišlo i snížení počtu vyloučených hráčů v sešívaném dresu. Slávisté se taktéž v posledních kláních rozvzpomněli, jak se dávají branky v početních výhodách.

81
Tolik vteřin od sebe dělilo třetí a čtvrtou branku Plzně na konci druhé třetiny.

Duel 43. kola v Plzni, ve kterém se poprvé v sešívaném dresu představil proti svému bývalému zaměstnavateli Pletka, byl jako na houpačce. Slávisté se v první třetině dokázali dostat do vedení právě v přesilové hře zásluhou Bednáře. Do přestávky však také z přesilovky srovnal Sýkora. Stejný hráč se trefil i v úvodu části druhé – první otočení skóre. Následně ale během dvou minut úřadovali Bednář s Doležalem a Slavia šla do vedení – druhé otočení skóre. Závěr bláznivé třetiny patřil ale opět domácím, když se dvěma slepenými góly prosadili Johnson a Lev – třetí otočení skóre. Slávisté se v poslední třetině snažili, seč jim síly stačily, bohužel už však další branku vstřelit nedokázali. Naopak domácí Sýkora dokončil do prázdné brány svůj hattrick.

Sparta v generálce na derby zválcovala Vary

Tým z Holešovic nevstupoval do posledního kola ve zrovna ideální formě. V jednačtyřicátém kole prohráli svěřenci Josefa Jandače na domácím ledě s Hradcem. Mountfield navíc Spartě nadělil potupnou porážku 0:5. V následujícím zápase v Mladé Boleslavi také nepřišlo zlepšení. Ve městě automobilů Sparta dostala rovnou šest branek, přičemž sama vstřelila pouze tři.

Do pátečního klání proti Karlovým Varům tak holešovičtí hokejisté nastupovali s vědomím, že před pražským derby by bylo potřeba pozvednout si sebevědomí a na vlastním ledě si po neúspěšných zápasech udobřit fanoušky. A to se našemu rivalovi podařilo dokonale. Hosté nakonec odjížděli zpět na západ republiky s devítigólovým výpraskem. Do dalšího zápasu by v dresu Sparty navíc měla do sestavy naskočit zbrusu nová posila, bývalý útočník Slavie - Michal Vondrka.

9:1
Sparta v generálce roznesla soupeře na kopytech.

Slavia má možnost v následujícím derby vyrovnat stav zápasů v letošní sezóně. První letošní derby, které se odehrálo v O2 aréně, vyhrála Sparta. Následující klání v Holešovicích rozhodl jedinou brankou v poslední minutě Jaroslav Bednář. Naopak poslední vzájemný zápas na hřišti soupeře skončil opět výhrou Sparty. Doufejme tedy, že letošní střídavý trend vydrží i do posledního utkání.

Úvodní buly čtvrtého letošního derby je v libeňské O2 aréně naplánované již na 15:00. Na zápas jsou v prodeji také vstupenky do čtvrtého patra. Poslední letošní derby tak můžete navštívit za velmi přívětivou cenu 100 Kč. Pokud se přeci jen rozhodnete zůstat doma, můžete Slavii fandit alespoň u textového on-line přenosu.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více