Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. února 2015

Sešívaní se pokusí v Litvínově najít odrazový můstek

Po nepovedeném zápase s Karlovými Vary se musí slávisté hodně rychle oklepat - už v neděli je totiž čeká zápas na ledě druhého celku tabulky - Litvínova. Sešívaní ale už letos ve žlutočerném úle dokázali vyhrát - na podzim díky Tomicově trefě sebrali domácím všechny body.

47. kolo: HC VERVA LITVÍNOV vs. HC Slavia Praha

Údaje před
47. kolem

Porovnání týmů
24-6-3-13
celková bilance
10-3-2-31
2.
postavení v tabulce
14.
145:113
skóre
94:164
87
získané body
38
1560
Radegast index - týmy
1304
Viktor Hübl (19+35) – 54 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (15+23) – 38 b.
Viktor Hübl – 19 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 15 gólů
Viktor Hübl – 35
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář – 23
Michal Trávníček – 131
Radegast index - hráči
David Štich – 124
Karel Kubát – 22:20
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář – 21:01
700
trestné minuty
782
Tomáš Frolo – 78 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 85 TM
Pavel Francouz – 92.83 %
Lukáš Horák – 88,62 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 90.76 %
Adam Svoboda – 86,19 %
Pavel Francouz – 2,20
Lukáš Horák – 3,56
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 3,04
Adam Svoboda – 4,43
3,15
průměr vstřelených branek
2,04
30
průměr střel na branku
27

Tři bitvy s Litvínovem - šest bodů pro Slavii

Jestli existuje před nedělním zápasem něco, o co se můžou sešívaní opírat, tak je to dosavadní vzájemná bilance obou klubů v této sezoně. Jedna z nejhezčích vzpomínek slávistického hokejového fanouška se datuje na sváteční zápas 28. října, kdy Slavia před domácími diváky ukázala proti favoritovi famózní obrat z 0:3 na 6:3. Za tři týdny nato sešívaní dokonce vyloupili litvínovský stadion a stačila jim k tomu jediná branka Marka Tomici. Po novém roce se oba týmy potkaly potřetí a tentokrát byl šťastnější Litvínov, který v O2 areně oplatil Slavii stejně těsnou porážku 0:1. Trefil se Jakub Petružálek a žádný ze slávistů, i přes značnou střeleckou převahu, nedokázal na jeho trefu odpovědět.

7 sekund chybělo do začátku prodloužení, když Vary urvaly všechny body pro sebe

Sešívaní nyní upírají své myšlenky na blížící se play-out, které je jistojistě nemine. „Určitě pro nás bude dobré hrát v Edenu. Když už jsme se dostali tam, kam jsme se dostali, tak v to musíme věřit. Vždy tam byla taková domácká atmosféra, vždy to tam bylo hodně divoké, tak doufám, že nás lidi poženou, a že nám to pomůže,“ doufá Dominik Furch.

V play-out ale budou důležité všechny body ze základní části, takže svěřenci trenéra Gregora musí nutně začít bodovat. To se jim ale už pět zápasů nedaří. Naposledy Slavia podlehla i předposledním Karlovým Varům, které o těsné výhře 2:1 rozhodly 7 sekund před koncem. „My už jsme to dnes hráli jako play-out, byla to taková příprava na něj. Za stavu 1:1 jsme se začali bát o výsledek. To je samozřejmě vždy špatně, většinou, když se člověk takto začne strachovat, tak to nedopadá dobře a dnes tomu nebylo jinak,“ kroutil hlavou po zápase Furch.

Najít odrazový můstek zrovna v Litvínově bude převelice těžké, to si sešívaní uvědomují. Brankářská jednička Slavie ale vidí v současné krizi i paradoxní pozitivum. „V situaci, v jaké jsme, je dle mého názoru úplně jedno, s kým hrajeme,“ napovídá, že na severu Čech můžou slávisté znovu překvapit.

Litvínov má před play-off vyladěno

Proti Slavii vyjede opět na led i reprezentant Martin Ručinský (foto: Verva Litvínov)

Litvínovští drží dál druhou pozici za suverénním Třincem a těší se na boje o titul. Formu na to mají parádní. Naposledy sice padli ve Zlíně 4:2, doma je to ale jiná písnička. V roce 2015 je totiž Stadion Ivana Hlinky nedobytnou tvrzí a domácí hráči v něm vyhráli už sedm zápasů v řadě. Do sestavy se navíc možná vrátí důležitá opora zadních řad - Karel Kubát. Nejproduktivnější bek Litvínovu chyběl právě při poslední porážce ve Zlíně.

O útočné síle domácích snad ne třeba se rozepisovat. Viktor Hübl (19+35) vévodí kanadskému bodování soutěže, s věkem zrající Martin Ručinský záři i v reprezentačním dresu a zdatně jim sekunduje například i navrátilec z Ruska Jakub Petružálek. Ten má zatím ve 22 zápasech stejný počet bodů. To vše naznačuje, že Litvínovští mají letos skvěle nakročeno k protržení dlouhého čekání na extraligový titul.

O pocuchání litvínovského sebevědomí se družina Dušana Gregora pokusí v neděli od 15 hodin. V tabulce sice oba celky dělí 12 pozic, ale kde jinde najít sílu do bojů o záchranu než u soupeře, kterého slávisté letos už dvakrát porazili. Doufáme ve vaší podporu a pokud nemůžete dorazit do Litvínova, sledujte online přenos na těchto stránkách.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více