Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. února 2015

Juniory čekají další boje o play-off, starší dorostence derby

Celkem šest mládežnických zápasů je naplánovaných v několika následujících dnech. Každá z kategorií odehraje dvojici duelů. Mezi ty nejzajímavější určitě patří oba boje juniorů, kteří změří síly s Kladnem a Libercem. Očekávaný souboj se uskuteční v sobotu, kdy je na programu derby starších dorostenců.

Junioři

HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Nejstarší mládežnická kategorie začala třetí část extraligy vcelku dobře. Přestože má na kontě po třech odehraných duelech jen tři body za výhru nad Pardubicemi, se Spartou i Plzní hráli junioři vyrovnaný hokej.

Proti pražskému rivalovi rozhodla nepovedená třetí třetina. S Plzní zase slávisté prohrávali už o tři góly, skóre však dokázali srovnat, přesto si poslední slovo po sporné situaci vzali Západočeši.

Čtvrtým zápasem v bojích o play-off bude kláni s kladenskými Rytíři. Ti jsou v tabulce třetí, o dvě pozice jsou na tom lépe než sešívaní. Rozdíl mezi oběma mužstvy činí pouze jediný bod, ve čtvrtek se tak bude hrát velice důležité utkání pro oba celky.

Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

První polovinu třetí části extraligy juniorů uzavře bitva mezi červenobílými a libereckými Bílými Tygry. Severočeši jsou na tom podobně jako Pražané, na svém kontě mají totiž tři body, o skóre však jsou těsně před slávisty.

Slavia se s Libercem v letošní sezóně utkala zatím dvakrát a pokaždé z toho pro sešívané byl jen bod. Poprvé totiž v Edenu Bílým Tygrům podlehli 2:3 po prodloužení, na severu Čech pak prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Starší dorost

Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

V pátek 20. 2. se znovu rozhoří boj o čelní příčky ve skupině A extraligy starších dorostenců. Sešívaní se postaví Liberci, který se nachází pouhé dva body právě za třetí Slavií.

Bude to tak souboj o co nejlepší výchozí pozici před vyřazovacími boji, které se blíží mílovými kroky. V nadstavbové části totiž zbývají už jen čtyři kola.

Severočeši mají v poslední době kolísavou formu, z posledních šesti duelů totiž do vítězného konce dokázali dovést pouhé tři, když si poradili s Karlovými Vary, Vítkovicemi a dokonce si vyšlápli i na vedoucí Třinec.

Jediný letošní vzájemný souboj dopadl výrazně lépe pro Bílé Tygry, kteří i přesto, že červenobílí vedli už po sedmnácti sekundách, vývoj skóre otočili a dokráčeli si pro jasnou výhru 6:1.

HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

Pomyslným hřebem celého programu mládeže bude sobotní derby starších dorostenců. V soušasné době jsou oba pražští rivalové bodově vyrovnaní, Sparta však má o trochu lepší skóre.

Přestože se Sparťanům nevyvedl poslední zápas, ve kterém hladce nestačili na první Oceláře, starší dorostenci z Holešovic podávají stabilně kvalitní výkony. Potvrdili to zejména v duelu proti Vítkovicím, které přehráli 7:1 nebo v posledním derby, kdy v Edenu získali dva body za vítězství po prodloužení.

Mladší dorost

HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

Červenobílí se s Chomutovem utkali poměrně nedávno. Zápas se vyvíjel lépe pro Piráty, sešívaní ovšem dokázali odpovědět na vedení soupeře třemi brankami, a duel tak dovedli až do prodloužení, ve kterém ale byli šťastnější Chomutovští.

Pražané v posledním duelu, který proti Spartě zvládli a zvítězili 4:1, zastavili sérii čtyř proher. Během samotné nepovedené série nestačili na Plzeň, Hradec Králové nebo Pardubice.

Oproti sešívaným drží Chomutov řadu tří výher, momentální formu má tak skvělou. Jediným týmem, který Piráti v posledních několika duelech nedokázali přemoci, byl Hradec Králové.

HC Slavia Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

S Pardubicemi se červenobílí potkali poprvé až v druhé části extraligy. Zatím se odehráli tři vzájemná klání, přičemž dvě z nich lépe zvládli slávisté, jedno pak vyhráli Pardubičtí.

Východočeši jsou v nadstavbové skupině A předposlední o pouhý bod za Slavií. V Edenu tak bude k vidění zápas dvou tabulkových sousedů, který by podle předpokladů měl být hodně vyrovnaný.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více