Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. února 2015

Bednář po skalpu Třince: Nepochyboval jsem o nás

Kdo by jen před středečním zápasem pomyslel, že po dvou třetinách bude poslední Slavia držet jen jednobrankové manko proti suverénnímu Třinci. A kdo by navíc hádal, že sešívaní ve třetím dějství celý zápas otočí na svou stranu. Popravdě nejspíše jen nejskalnější fanoušci. Jenomže právě oni měli nakonec pravdu. Slavia pod vedením kouče Beránka získala skalp zřejmě největšího aspiranta na titul. „Odmakali jsme celé utkání. I když byly i slabší chvilky, mohli jsme vyhrát i jiným rozdílem,“ pochvaloval si vítanou vzpruhu v podobě tří bodů autor vyrovnávací branky Jaroslav Bednář.

Jak těžký byl tento zápas s ohledem k tomu, co se dělo před zápasem v trenérském štábu?
Pro mě to byl zápas jako každý jiný. Nemůžeme se vymlouvat na psychiku, my už nemůžeme být hlouběji. To by byly jenom výmluvy. Musíme i dál předvést výkony, jako jsme předvedli proti Třinci. Byl to silný soupeř, sice neměl elitní lajnu, my ale odmakali šedesát minut a nakonec jsme vyhráli.

Bylo těžké nevnímat nastalou situaci?
Po prvním buly to všechno mizí, přijde adrenalin i emoce. Člověk na to vůbec nemyslí.

5
Tolik střel vyslal na branku Jaroslav Bednář v zápase s Třincem.

V čem byl váš výkon proti Třinci lepší než v minulých zápasech? Proč to vyšlo až proti lídrovi ligy a ne dříve?
To si musí rozebrat fanoušci, jaký v tom byl rozdíl. Podle mého názoru jsme odmakali celé utkání, i když byly i slabší chvilky, ale mohli jsme vyhrát i jiným rozdílem. Hráli jsme s velkým nasazením a máme z toho tři body.

Bylo klíčem k úspěchu i to, že jste měli jen jednoho vyloučeného hráče?
Přesně tak. To byl jeden z více faktorů, které dříve hrál proti nám. My jsme snad nevylučovanější mužstvo, proti Třinci jsme ale měli jedno vyloučení. To se pak odrazí v celém průběhu zápasu. Pokud jdete v první třetině na trestnou čtyřikrát a soupeř z toho dá dvě branky, tak se do zápasu těžko vracíte. Perfektně jsme to dnes odbruslili, nefaulovali a výsledek je na světě.

Myslíte, že by vás toto vítězství mohlo nakopnout?
Tady na to nevěřím…..nějaká jedna výhra. Všechno je to v hlavě, zápas se musí odmakat tak, jako proti Třinci a teprve potom bych věřil, že to půjde. Jakmile k tomu tak nepřistoupíme, tak to půjde stále dokola jako doposud.

Přeci jen to ale musí být alespoň trochu pozitivní impuls…
No nevím… Všichni ví, jak kvalitní mužstvo v Třinci mají. Jak už jsem ale zmiňoval, hráli bez své top lajny, ale na to se my nedíváme. My se musíme dívat na naši hru a z toho těžit.

Věřili jste si v závěru utkání, že to nakonec dopadne? Nebo se vám spíše vybavovala smolná prohra z Karlových Varů, kde jste dostali gól pár vteřin před koncem?
Já jsem věřil a potom, když to David propálil… Já byl celý zápas velkým optimistou, hrál jsem uvolněně, výborně se mi bruslilo. Vůbec jsem nepochyboval o tom, že bychom v závěru vedení neudrželi. Proti Třinci jsme se natolik dobře vraceli, bránili jsme v pěti lidech, já byl spokojený.

Autor Karolína Antošová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více