Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2015

Kvalitní utkání s Chomutovem mladší dorost prohrál

A16, čtvrtek 19.2.2015, Slavia - Chomutov
Slavia
2:3
0:1, 2:1, 0:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 30. Hnát (Brož), 36. Hnát (Brož, Holý) – 12. Veselý (Chlán, Stínil), 39. Chlán (Veselý, Záruba), 57. Buchtela (Svoboda, Chlán). Rozhodčí: Frodl - Ovsík, Zháňal. Vyloučení: 6:6, navíc Kern (SLA) 10 min OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Sestavy

Slavia

Patera – Török, Wünsch, Steinocher, Melovič, Vobořil, Zderadička, Holý, Šantrůček – Brož, Janča, Bajer, Kern, Mach, Koliš, Hnát, Marek, Havrda, Šilhan, Klapka.

Chomutov

Pavlát – Buhtela, Bukač, Seemann, Zeman, Jarý, Záruba – Mežnar, Zahrádka, Baier, Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, Veselý, Stínil.

Mladší dorostenci Slavie přivítali v 16. kole nadstavby na svém ledě Chomutov. S Piráty sehráli dramatický duel, kterému nechyběly šance, krásné zákroky, góly, ale ani emoce a tvrdé střety. Šťastnějším celkem byli hosté a díky vítězné brance tři a půl minuty před koncem si nakonec z Prahy odváží všechny body.

Obě mužstva se velmi dobře znají, vždyť jen v letošní sezoně spolu dosud sehrála pět mistrovských utkání. Piráti mají díky čtyřem výhrám lepší bilanci, takřka všechny zápasy ale končily těsným výsledkem a mnohdy se muselo rozhodovat až v nastavení.

Hosté v první části potvrzovali, že se jim proti sešívanému celku daří, a byli o něco lepším mužstvem. Svou aktivitu potvrdili v polovině třetiny, kdy dostali výhodu přesilové hry. Útočná pětice Chomutova si rozebrala obranu Slavie a Jakub Veselý poslal své mužstvo do vedení. Inkasovaná branka domácí trochu probudila a záhy mohlo být vyrovnáno. Adam Klapka však trefil jen tyč a Stanislav Hnát o chvíli později pálil z dobré pozice jen doprostřed branky. Také další šance zůstaly nevyužity, a tak na světelné tabuli svítil po dvaceti minutách stav 0:1.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupila úplně jiná Slavia a hned od úvodního vhazování se Pražané tlačili do útočného pásma. Dominik Pavlát v brance hostů dlouho držel své mužstvo, nakonec však v polovině zápasu kapituloval. Stanislav Hnát zachytil mezi kruhy puk a z otočky mladého piráta prostřelil. O pět minut později hráli domácí přesilovku, a třebaže se jim zprvu příliš nedařila, nakonec ji využili a šli do vedení 2:1. Opět to byl Stanislav Hnát, kdo se radoval ze vstřelené branky. Ještě před přestávkou však stihl vyrovnat Petr Chlán, když v početní výhodě zužitkoval krásný pas před branku a vymetl horní růžek Paterovy sítě.

Třetí třetina nabídla na rozdíl od těch předchozích dvou napjatější souboje a střety. Na obou stranách se objevilo několik tvrdých zákroků, na což rozhodčí reagovali častějším vylučováním. V jednu chvíli se dokonce hrálo více než minutu ve třech hráčích na obou stranách. S postupujícím časem se zdálo, že sešívaný celek má více chuti rozhodnout ještě před prodloužením, nakonec tomu tak ale nebylo. Tři a půl minuty před koncem brankář Patera fantastickým přesunem zastavil přečíslení Chomutovských, hned po následujícím vhazování ovšem kapituloval. Ondřej Buchtela napřáhl na modré čáře a letící kotouč se poté zastavil až v síti.

Přes veškerou snahu už se Slavii vyrovnat nepodařilo. A nepomohla ani přesilová hra v poslední minutě vylepšená o šestého hráče v poli. Piráti z Chomutova už další drama nepřipustili, vyhráli v Edenu 3:2 a mohou slavit cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

František Moščic (HC Slavia Praha): Na mladší dorost to bylo oboustranně kvalitní utkání. Pro nás je škoda, že jsme na konci špatně zahráli buly v obranném pásmu. Jedna standardní situace zápas nakonec rozhodla. Obě mužstva proměnila několik šancí, které si vytvořila, a to vhazování v závěru bylo rozdílové.

Jaroslav Hejcman (Piráti Chomutov): V první třetině se nehrál příliš pohledný hokej, ale od druhé části už to bylo lepší a začalo padat také více gólů. Ve třetí třetině utkání gradovalo – vyloučení, přesilovky, oslabení… Ke konci už to byl celkem hezký vyrovnaný zápas. My jsme nakonec byli tím šťastnějším mužstvem, které dalo o gól navíc.

Autor Vojtěch Jurák
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více