Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2015

Junioři rozstříleli sedmi brankami kladenské Rytíře!

D4, čtvrtek 19.2.2015, Slavia - Kladno
Slavia
7:2
1:0, 4:2, 2:0
Kladno

Branky a nahrávky: 12. Hlinka (Novák), 22. Hlinka (Tejral, Novák), 30. Tejral (Havelka, Drahorád), 33. Červený (Ječný), 39. Tejral (Ječný), 52. Josefus (Andres, Drahorád), 52. Hlinka – 27. Janeček (Kuzďas, Slánský), 31. Miura (Havlůj, Kružík). Rozhodčí: Jechoutek – Laczko, Štětina. Vyloučení: 7:7 navíc Havelka (SLA) 10 min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely: 46:28 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 7:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Bureš, Kottek, Straka – Červený, Sládek, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Heldák, Andres, Furch, Veselý.

Kladno

Švihálek – Větrovec, Zelingr, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula – Hajný, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík.

Slávističtí junioři v zápase kladenského soupeře vyškolili v produktivitě. Po první třetině, jež přinesla jedinou branku, se oba celky rozstřílely. Ve druhé periodě započatou přestřelku zvládli lépe sešívaní a ještě do konce druhé dvacetiminutovky utekli svému sokovi na rozdíl tří branek. V závěru zápasu stihl dokonce Filip Hlinka dovršit hattrick.

Oba týmy do zápasu vstoupily hodně opatrně. Jen mírně navrch měli v úvodních minutách hosté z Kladna, úvodní branku však slavili sešívaní. V polovině první periody se trefil Filip Hlinka. Ten svým gólem využil druhou početní převahu domácích v zápase. Vyrovnání měl záhy na hokejce Havlůj, jenž ale netrefil poloprázdnou branku. Po první siréně šli tedy oba soupeři do kabin za stavu 1:0. Ve druhé třetině však započala velká gólová podívaná, která rozhodně nenudila.

Z druhé dvacetiminutovky uběhlo něco málo přes minutu, když se Filip Hlinka prosadil podruhé. Úspěch tentokrát slavilo zakončení z bezprostřední blízkosti přesně umístěné nad beton. Hosté s odpovědí příliš neotáleli. Branka Petra Janečka, jež padla po pohledné kombinaci, byla ale pouze kontaktní. Takže když se v prostoru jednoho z kruhů do puku opřel Petr Tejral, vedli sešívaní opět rozdílem dvou branek.

Právě třetí branka domácích odstartovala tříminutovou pasáž hry, která nabídla hned tři přesné zásahy. Lépe z tohoto krátkého, ale na branky bohaté časového úseku vyšla Slavia. Domácí ani tolik netrápilo, že Yuki Miura dokázal opět snížit. Radost z branky totiž Rytířům vydržela jen necelé dvě minuty, po kterých nechala středočeská obrana mezi kruhy naprosto volného Patrika Červeného. Slávistický mladík dostal na zakončení spoustu času a obrovskou minelu soupeře dokázal potrestat.

To dodalo stále se zlepšujícím slávistům na hokejky potřebný klid. Novákovi svěřenci se tak mohli více soustředit na útočení. Švihálka v brance Kladna dokonce ohrozili během prostřední periody rovnou dvacítkou střel, Rytíři nebyli ani z poloviny tak aktivní. To se záhy projevilo i na skóre. Nejdříve sice hosty zachránila tyčka, v následné přesilovce už ale Petr Tejral přidal pátou branku Slavie.

Postupem času převaha domácích juniorů gradovala. Vyčnívala pouze šance Kružíka, který ale nedokázal využít obrovského zaváhání červenobílé obrany. Sešívaní mu naservírovali puk přesně do mezikruží, kladenský forvard však trefil jen horní tyčku a s následným odrazem si skvěle poradil Frodl. Pražané si tak ve třetí periodě mohli dojít pro výhru. Tu si pojistili dalšími dvěma trefami.

Deset minut před koncem základní hrací doby vyslal Andres prudký pas do brankoviště, kde ho tečovalo několik hráčů. Úspěšným střelcem byl nakonec Petr Josefus, jehož hůl puk zasáhla jako poslední. Ihned po buly ve středovém kruhu se navíc slávisté prosadili znovu. Díky smolným zásahům, které vyústily až ve vlastní branku Kladna, dovršil Filip Hlinka hattrick.

V poslední minutě skončil v brance Rytířů ještě jeden puk. Pro faul, který gólu předcházel, však branka uznána být nemohla. To ale domácí Slavii až tolik mrzet nemuselo. Kladno si z Edenu neodvezlo jediný bod, jen sedm branek, jež jim červenobílí nastříleli.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě. Úvod zápasu byl vyrovnaný. Kladno ale mělo lepší nástup do utkání, bylo dravější a důraznější. Párkrát nás musel podržet gólman. Postupem času jsme začali mít více ze hry, ale hlavně jsme proměnili šance. Po dlouhé době nám pomohli také kluci z áčka. Andres s Veselým nám přinesli klid a mohli jsme hrát na kompletní čtyři formace.“

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „Soupeři tam padlo téměř vše. Pod víko, na vyrážečku, přesilovky proměnili... Rozhodně bych neřekl, že by nás přehrávali natolik, aby z toho byl výsledek 2:7. Bylo to dané tím, že dokázali téměř z každé šance skórovat, my jsme šance neproměnili. Hřebíčkem do rakve už pak byl ten náš vlastní gól. Slavia si výhru za tu produktivitu ale rozhodně zaslouží.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více