Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. února 2015

Šenkeřík: Eden pro nás bude novým začátkem

Slávistům se nepodařilo navázat na středeční úspěch proti Třinci. Mladá Boleslav udeřila v přesilových hrách. Přečte si, co si myslí Petr Šenkeřík nejen o tomto zápase, ale také o stadionu v Edenu nebo bojích v nadcházejícím play-out.

Petře, proč se nepovedlo zopakovat zápas s Třincem?
Myslím si, že se nám nepovedla první třetina. V dalších dějstvích se naše hra zlepšila. Hlavní problém je, že nedáváme góly. Jinak jsme tam nechali všechno, jen ty góly nám tentokrát chyběly.

Minule jste si pochvalovali disciplínu, v tomto zápase jste se však opět několikrát ocitli na trestné lavici..
Ano, já osobně dostal dva plus dva, což byla moje blbost. Chtěl jsem soupeři nadzvednout hokejku a místo toho jsem ho trefil přímo do obličeje, takže jsem si trest zasloužil. My jsme však také dostali možnost několika početních východ. Ale bylo to tak, že oni nás trestali, my je ne.

23:50
Tolik času strávil na ledě Petr Šenkeřík.

Jaký je Josef Beránek jako hlavní kouč?
Každý trenér má svůj styl, uvidíte se časem, jak to bude fungovat. Nám to každopádně prospěje, pár věcí se určitě změní a doufám, že nás to nakopne a brzy vyhrajeme.

Zápasový program je poslední dobou hodně nabitý. Nepotřebovali jste po Třinci více času na přípravu?
Pravda je, že v lednu a v únoru je těch zápasů hrozně moc a není čas na žádné odpočívání. Ale myslím si, že zásadní roli tento fakt nemá.

Jakým způsobem rozebíráte soupeře s videotrenérem?
Je to vždy stejný model, koukneme se, jak soupeř hraje přesilovky a oslabení. Další část je zaměřená na zakládání útoku.

Play-out a poslední extraligový domácí zápas sehrajete v Edenu. Jak se těšíte na atmosféru? Vnímáte to alespoň jako jeden z pozitivních faktorů?
Eden nám pomůže. To špatné se budeme snažit zapomenout, necháme to tady v kabině. V Edenu to pro nás bude šance na nový začátek a věřím, že to zvládneme.

Jaký styl hokeje v této částí soutěže očekáváte?
Budeme hrát tu hru, kterou jsme se prezentovali v posledních zápasech. To znamená napadat, střílet, chodit do brány. Jen nám to tam musí začít padat, pokud to tak bude, začneme vyhrávat a prolomíme to.

Kdyby přeci jen došlo na obávanou baráž, sledujete už prvoligové konkurenty?
Víme, že je tam Chomutov, který se prezentuje dobře. Ale může tam být klidně Kladno. To nám ale může být úplně jedno. My chceme jít zápas od zápasu a na soupeře se neohlížet.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více