Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. února 2015

Poslední kolo ve Zlíně jako tvrdá generálka na záchranářské boje

Ve Zlíně čeká sešívané v neděli poslední zápas základní části, na kterou by každý slávista nejraději zapomněl. Beránkovi svěřenci ale chtějí před důležitými záchranářskými boji dokázat, že kromě Třince nebo Komety mohou porazit i neoblíbený Zlín. Domácí ale budou hrát také o hodně - o přímý postup do play-off.

52. kolo: PSG Zlín vs. HC Slavia Praha

Údaje před
52. kolem

Porovnání týmů
21-5-5-20
celková bilance
12-3-2-34
6.
postavení v tabulce
14.
142:151
skóre
104:178
78
získané body
44
1566
Radegast index - týmy
1469
Petr Čajánek (12+24) - 36 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (17+25) - 42 b.
Petr Čajánek - 12 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 17 gólů
Petr Čajánek - 24
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 25
Petr Čajánek - 136
Radegast index - hráči
David Štich - 138
Jiří Marušák - 22:34
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář - 21:05
812
trestné minuty
854
Petr Čajánek – 110 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 103 TM
Libor Kašík – 89,67 %
Tomáš Štůrala – 91,93 %
Petr Hromada – 91,30 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch - 90,83 %
Adam Svoboda - 87,08 %
Libor Kašík – 3,16
Tomáš Štůrala – 2,38
Petr Hromada – 2,34
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch - 3,03
Adam Svoboda - 4,12
2,78
průměr vstřelených branek
2,04
30
průměr střel na branku
27

Znovuzrozený mistr

Zlínští ševci mají momentálně asi nejlepší formu ze všech extraligových celků. Tým Rostislava Vlacha dokázal z posledních 11 zápasů vytěžit celkem 27 bodů. Naposledy si Zlínští smlsli na vedoucím Třinci, který přehráli na jeho vlastním ledě 4:1. Třinečtí ve stejný večer slavili s publikem zisk Prezidentského poháru a ševci jim tak příjemný večer trochu znehodnotili.

Hlavním strůjcem vítězství byl dvougólový Pavel Kubiš a zlínský brankář Tomáš Štůrala, který musel krýt počet střel úměrný jeho věku - 30. Třinec ale nebyl jediným silným týmem, který dokázali Zlínští ve zmíněných 11 zápasech přemoci. Ševci porazili i Litvínov, Kometu a jen na nájezdy prohráli se Spartou. Poslední mistr extraligy tak dlouhodobě ukazuje, že opět může vyhrát s každým týmem.

Zlín přejel Třinec a brousí si zuby na Slavii

A Zlín se tak stává postrachem svých budoucích soupeřů v blížícím se play-off. Přímý postup do vyřazovacích bojů se po výhře v Třinci a následnému upevnění šesté příčky hodně přiblížil. „Šestka sice ještě není úplně jistá, ale je blízko,“ věděl po zápase střelec dvou branek Pavel Kubiš. Kdo by to byl před několika měsíci čekal.

Michal Sedláček z webu hokej.cz nedávno trefně poznamenal, že Zlín hraje své soukromé play-off už od poloviny sezony. Každý si jistě vzpomene, jak těžko se ševci letos rozjížděli. Prvních šest zápasů základní části Zlín v mistrovské kocovině prohrál a v dalším běhu sezony se z výsledkové mizérie jenom těžko dostával. Teď ale obhájce titulu stojí na hraně přímého postupu do play-off, který má ve svých rukou. K volnému lístku do vyřazovacích bojů potřebují ševci z duelu se Slavií vytěžit alespoň bod.

Eden uvítal Slavii velkoryse zpět

Letošní sezona přinesla červenobílým fanouškům vskutku přetěžkou zkoušku jejich věrnosti. Na hrozivé výsledky a série chtějí ale sešívaní před blížícím se play-out zapomenout. V bojích o záchranu znají už slávisté všechny soupeře - jsou jimi Liberec, Karlovy Vary a Olomouc.

Každý bod ze základní části se počítá a svěřenci čerstvě hlavního kouče Josefa Beránka se tak chtějí dostat před těžkými záchranářskými boji do psychické a výsledkové pohody. K tomu by jim měl pomoci i vršovický Eden, ve kterém sešívaní odehrají zbytek základní části, play-out i případnou baráž. První zápas v Edenu téměř po třech letech sehráli slávisté už v minulém kole.

Návrat domů byl sladký

Vzhledem k probíhajícím přípravám na atletické HME v O2 areně přivítali sešívaní v 51. kole ve své vršovické hale Kometu Brno. Kouzlo zapůsobilo a hráčská i fanouškovská generálka na play-out dopadla na výtečnou. Třetí celek extraligové tabulky si zpátky na Moravu odvezl nelichotivý výsledek 2:5. Největší měrou se na tom podílel dvougólový Miloslav Čermák a brankář Adam Svoboda, který úspěšně kryl 32 střel.

40 let
Eden v letošní sezoně slaví kulaté výročí

Trenér Beránek ale kromě jednotlivců vyzdvihl výkon celého mužstva: „Zápas odmakali na maximum všichni od Adama Svobody, který perfektně chytal, až po střelce, kteří zápas rozhodli. Myslím si, že to byl výborný týmový výkon, a že na ledě nechal každý hráč všechno, aby se vyhrálo.“ Brankářský hrdina Svoboda si uvědomoval, že cenná výhra je pouhým krůčkem k napravení sezony: „ Nic to neřeší, jenom jsme si dokázali, že dokážeme hrát proti každému. Musíme také fanouškům poděkovat, že na nás ještě pořád chodí a že nás podporují, protože ta situace, ve které jsme, není vůbec jednoduchá.“

Poslední výkony ale dávají slávistickým fanouškům po dlouhém půstu opět nadějnou jiskru v oku. Sešívaní totiž nedávno taktéž skolili Třinec, jenom těsně padli v Hradci a dobré výkony zastínila pouze domácí porážka od Boleslavi. Na ledě Zlína to ale bude mít parta okolo kapitána Jaroslava Bednáře převelice těžké. Ševci si doma určitě jen tak nenechají uniknout přímou vstupenku do play-off. Letošní statistiky navíc hovoří jednoznačně pro domácí, kteří Slavii porazili ve všech třech předchozích kláních.

Jak dopadne poslední dějství letošní základní části, nám bude jasnější po začátku nedělního utkání v 18.20. Zápas můžete kromě dalekého Zlína sledovat i online na těchto stránkách.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více