Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.3.2015

Posílené Pardubice dobyly Eden, sešívaní dorostenci musí v pátek zabrat

ČF1, středa 11.3.2015, Slavia - Pardubice
Slavia
0:4
0:1, 0:1, 0:2
Pardubice

Branky a nahrávky: 6. Matýs (Trejbal Machala), 35. Blümel (Machala), 43. Machač (Žouželka, Machala), 53. Matýs (Machala, Trejbal). Rozhodčí: Houdač – Fára, Výborný. Vyloučení: 12:10 + Dubovči (PCE) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 19:50. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Slavia

Patera – Török, Wünsch, Steinocher, Melovič, Štibingr, Vobořil, Zderadička, Holý, Duda – Brož, Houška, Bajer, Kern, Vaniš, Mach, Koliš, Janča, Marek, Šilhan, Klapka

Pardubice

Vlk – Žouželka, Sýkora, Mert, Trejbal, Dubovči, Rudy, Oliva, Javůrek – Machala, Blümel, Zadina, Machač, Koffer, Růžička, Kaut, Matýs, Bucek, Pochobradský, Černý, Zahradník

První zápas vyřazovacích bojů proti Pardubicím sešívaní nezvládli. Znatelně posílení Východočeši přijeli do Edenu vyhrát a od prvních minut domácí přehrávali. Na Pateru letělo celkem 50 střel, z nichž čtyři skončily v brance. Trenér Jan Šťastný ale před páteční odvetou vzkazuje: „Nic nevzdáváme!“.

Hosté oproti nadstavbové části výrazně posílili kádr a s velkými ambicemi se pustili do play-off. A bylo to znát. Po úvodním vzájemném oťukávání udeřily Pardubice hned v první přesilovce, kdy Ondřej Matýs šikovně tečoval střelu od modré.

Slávisté od začátku spíše čekali, s čím hosté přijdou, několikrát se ale dostali do nadějných přečíslení. Chvíli po prvním úderu tak mohl srovnat Bajer, na přední tyči ale netrefil poloprázdnou branku. Hosté si nechali občasné úlety líbit, sami totiž měli dobrých příležitostí více než dost.

Do přestávky ale už žádná branka nepadla, obrázek hry se ale ani po ní příliš nezměnil. Domácí zlobil hlavně první pardubický útok s posilami stabilně hrajícími za pardubické starší kategorie. Přesto mohli sešívaní znovu několikrát vyrovnat, ani jeden ze svých samostatných úniků ale nezakončili úspěšně.

A tak hosté bez překvapení zdvojnásobili náskok. Matěj Blümel byl na pravém kruhu úplně sám a nedal Paterovi šanci. Hosté hráli dál sebejistě a s viditelnou lehkostí a ve 43. minutě přidali další branku. Michal Machač zakončil další pohlednou kombinaci takřka do prázdné branky.

Sešívaní dostali do konce utkání možnost dvou poměrně dlouhých přesilovek pět na tři, ale ani jednu z nich neodehráli dobře. V 53. minutě tak hosty definitivně uklidnil Ondřej Matýs, který po skrumáži před domácí brankou zasunul kotouč do sítě. Závěr zápasu ještě zpestřilo několik vyhrocených soubojů, které ale ostatně nechyběly ani během utkání a přidaly utkání typickou příchuť play-off.

Po výsledku 0:4 mají v pátek mečbol Pardubice, které mohou další výhrou slávistům ukončit sezonu. Věřme, že se série ještě vrátí do Edenu.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): Respektujeme sílu soupeře a nezbývá nám než pogratulovat k vítězství. Je škoda, že jsme za stavu 0:1 neproměnili několik šancí, ale nic nebalíme. Řekli jsme, že si play-off užijeme. Ještě zmobilizujeme síly a pokusíme se překvapit v pátek v Pardubicích a vrátit sérii zpátky do Prahy.

Milan Kusý (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Z naší strany nervózní zápas. Nedali jsme dost šancí, ale nerozhoduje, kdo branku dá, rozhoduje výsledek. Někteří kluci si pořád chtějí dát gól, já ale doufám, že dnes viděli, že nerozhodují jednotlivci, ale tým. Se Slavií jsme letos třikrát prohráli, ale zkoušeli jsme při těch zápasech širší kádr. Na play-off jsme si stáhli kluky ze starších kategorií. Do dalších zápasů nebudeme nic měnit, jenom chceme naší hru ještě trochu zklidnit.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více