Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
12. března 2015

Prohlášení Českého olympijského výboru a České unie sportu

Česká unie sportu a Český olympijský výbor registrují aktuální diskuse související s institutem výchovného a podmínkami přestupů v mládežnických kategoriích.

Upozorňují přitom především na skutečnost, že přestupní řády přímo souvisí s podfinancováním mládežnického sportu a objemem jeho podpory z veřejných rozpočtů v České republice, která patří v evropském srovnání k nejnižším.

S cílem motivovat kluby k výchově mládeže, zachránit mládežnická družstva v menších oddílech či jednotách a zachovat rodičovské příspěvky na přijatelné úrovni proto jednotlivé sportovní svazy přestupy v mládežnických kategoriích regulují, v řadě případů například institutem výchovného.

Pro oddíly, tělovýchovné jednoty a kluby není výchovné zdrojem zisku, nýbrž náhradou části nákladů, které na výchovu mladého sportovce z různých zdrojů zajistily a současně vyjádřením solidarity mezi profesionálním, výkonnostním a amatérským sportem.

V případě úplného uvolnění přestupů by oddíly, tělovýchovné jednoty a kluby v řadě sportovních odvětví stály za stávající úrovně financování mládežnického sportu z veřejných zdrojů před volbou činnost v oblasti mládeže ukončit, výrazně ji omezit nebo přenést veškeré náklady na rodiče v podobě mnohem vyšších členských příspěvků.

Autor Klub
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více