Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.3.2015

Slavia v posledním domácím zápase play-out porazila Liberec

OUT5, pátek 20.3.2015, Slavia - Liberec
Slavia
3:1
0:0, 2:0, 1:1
Liberec

Branky a nahrávky: 25. Bednář (Tomica, Pletka), 30. Doležal, 57. Andres (Kolář) – 53. Bakoš (Filippi, Šimek). Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Charvát, Jelínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1045. Střely na branku: 29:27. Zblokované střely: 8:3. Hity: 14:10. Vhazování: 41:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Slavia

Furch – Knot, Valach, Novák, Růžička, Šenkeřík, Kolařík, Štich – Čermák, T. Doležal, Tomica, Andres, Bednář, Veselý, Vlasák, Kolář, Sklenář, J. Doležal, Pletka, Stránský

Liberec

Vaněček – Kolmann, Výtisk, Derner, Ulrych, Plutnar, Šimek – Dlouhý, Jonák, Jelínek, Mikyska, Krenželok, Psota, Vlach, Urban, Valský, Filippi, Bakoš, Miškovský

Přes tisíc fanoušků sledovalo poslední domácí přípravu na chystanou baráž. A Slavii se zápas vyvedl náramně. Po bezbrankové první třetině vzali sešívaní osud zápasu jednoznačně do svých rukou a dvěma brankami v prostřední části rozhodli o svém vítězství.

Zápas s Libercem začal velice zostra a již ke konci druhé minuty se do samostatného zakončení dostal exslávista Krenželok. Furchův beton byl však včas na svém místě. Za další tři minuty měli sešívaní možnost přesilovky, ale do výraznějšího zakončení se nedostali. To až početní výhodě v minutě čtrnácté, kdy se před odkrytou klecí objevil Tomica, ale v poslední chvíli mu neposedný kotouč přeskočil hůl. Další větší šanci jsme již v první části neviděli, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina v režii Slavie

Slávisté na svého soupeře vlétli a již v páté minutě prostřední třetiny jim to přineslo ovoce. Tomica ujel s Jaroslev Bednářem, prvně jmenovaný našel přesnou žabičkou hůl svého kolegy a Bednář poslal puk pod horní tyčku přesunujícího se Vaněčka. A za další dvě minuty to mohlo být o dva góly. Do dalšího přečíslení se dostal Kolář s Doležalem, bohužel však Doležal netrefil libereckou bránu.

Ve 28. minutě měli domácí opět přesilovou hru a tentokrát již trestali. Tomáš Doležal napravil své zaváhání z předchozího přečíslení a tvrdou ranou od modré nekompromisně překonal libereckého gólmana.

A tlak Slavie pokračoval. V další velké šanci se tváří v tvář Vaněčkovi ocitl Andres, ale se svým zakončením neuspěl. Liberec se navíc dostal do rychlého brejku, ale vynikající Furch dokázal hostující přečíslení zlikvidovat. Do konce druhé části si ještě oba celky zahrály přesilovku, skórovat ale nedokázaly a stav po druhé třetině byl 2:0

Liberec skóre neotočil a vítězství potvrdil Andres

Bílí Tygři vstoupili do druhé části v početní výhodě, ale jejich přesilovka příliš nebezpečí pro Furcha nepřinesla. Ve 47. minutě usedl na trestnou Bednář, ale ani další početní výhoda Liberci žádnou šanci nenabídla. V polovině zápasu naopak zamířil na trestnou lavici hostující Vlach. Pokud však nazveme přesilovky Tygrů špatnými, tak ta slávistická byla tragická. Těsně před jejím koncem totiž pronikl kolem levého mantinelu Martin Bakoš a precizní ranou pod břevno zdramatizoval koncovku zápasu.

Domácí si však konec třetí třetiny pohlídali. Nejen, že Liberec se do žádné další šance nedostal, ale čtyři minuty před koncem se Tomáš Andres dostal k dorážce Kolářovy střely a Slavia opět odskočila na rozdíl dvou branek. Tento gól již definitivně zlomil vůli Severočechů a slávisté již dohráli konec zápasu s velkým přehledem.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavie Praha): Dneska jsme odehráli dobrý zápas, povedlo se nám zvítězit, to je hrozně dobře. Kluci utkání poctivě odmakali. Zápas začal zostra, i z tohoto hlediska je dobře, že jsme to zvládli a vyhráli. Máme před sebou poslední utkání před baráží, která pro nás ve středu začíná.

Vladimír Beránek (HC Bílí Tygři Liberce): Soutěž se dohrává, my využíváme hodně mladých hráčů. Myslím si, že zápas nebyl z naší strany až tak špatný, ale bohužel jsme byli jaloví v koncovce. Naopak soupeř využil šance, které si vytvořil, proto zaslouženě vyhrál. Pro nás je dobré, že nejsme v takovém ohrožení jako Slavia. Přes půlku mančaftu tvoří kluci, co hráli juniorku nebo za Benátky. Zkoušíme, kdo z nich se projeví a bude moci být zařazen do kádru pro příští ročník.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více