Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. března 2015

Poslední šance vyladit formu před baráží. Slavia uzavře play-out ve Varech

Z šestice duelů skupiny o umístění už sešívaným zbývá odehrát jen ten poslední. K tomu Beránkovi svěřenci odcestují na západ Čech, kde se střetnou s karlovarskou Energií. I když už oběma soupeřům v podstatě o nic nejde, utkání náboj rozhodně postrádat nebude. V lázeňském městě budou usilovat o vítěznou rozlučku se sezonou, Slavia zase bude chtít do baráže vstupovat po sérii dvou výher. Kdo bude nakonec úspěšnější?

Údaje před
6. kolem play-out

Porovnání týmů
20-2-11-24
celková bilance
14-3-2-38
11.
postavení v tabulce
14.
116:193
skóre
128:158
75
získané body
50
1469
Radegast index - týmy
1650
Radek Duda (22+20) - 42 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (17+26) – 46 b
Radek Duda - 22 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 18 gólů
Stanislav Balán - 22
nejvíce asistencí
Jaroslavl Bednář - 22
Tomáš Harant - 174
Radegast index - hráči
David Štich – 155
Vladimír Sičák - 21:42
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář – 19:55
1039
trestné minuty
959
Václav Skuhravý - 220
nejtrestanější hráč
David Štich – 117 TM
Vladislav Habal – 95,16 %
Tomáš Závorka – 91,40 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 95,19 %
Adam Svoboda – 88,33 %
Vladislav Habal – 1,50
Tomáš Závorka – 2,59
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 1,67
Adam Svoboda – 3,50
2,24
průměr vstřelených branek
2
28
průměr střel na branku
27

Energie se baráži vyhne

Tabulka play-out

  • 11. Energie - 75 b.
  • 12. Bílí Tygři - 72 b.
  • 13. Olomouc– 62 b.
  • 14. Slavia - 50 b.

Západočeši základní část zakončili na jedenácté pozici, a osud tak měli hned od úvodu ve svých rukou. O tom, že se nepříjemné konfrontaci s celky z 1. ligy Energie vyhne, rozhodl již třetí duel play-out, v němž tým kolem Radka Dudy uspěl pod Ještědem. Borci z lázeňského města ale ani poté nepolevili a úctyhodnou formu zatím drží.

Po pěti kolech nepopulární skupiny o udržení mají svěřenci Karla Mlejnka na svém kontě pouze jedinou porážku. Úvodní těsná prohra s Olomoucí napovídala, že se mezi Morou a Energií strhne o dvanácté místo pořádná mela. Jenže to Západočeši nedopustili, od té doby už ani jednou neklopýtli a nováčka extraligy nemilosrdně odeslali do baráže.

Díky tříbodovým úspěchům dokonce Karlovarští dokázali přeskočit Liberec, který aktuálně na jedenáctou pozici ztrácí tři body. O pořadí celků, jež se neprobojovaly do předkola play off, se tak rozhodne až po posledním kole.

Kolář: Je třeba, abychom měli v baráži na čem stavět

To sešívaným nepovedená sezona ještě nekončí. Baráž už pomalu klepe na dveře a právě duel s Energií bude pro slávisty poslední šancí, jak se na prvoligové borce nachystat. „Už bude třeba se na sto procent připravit, jelikož všichni máme v hlavách blížící se baráž. Ve Varech chceme předvést co nejlepší výkon, abychom následně měli na čem stavět,“ říká Jan Kolář, který se vrátil do zápasového kolotoče po více než měsíci.

Kolář proti Liberci odehrál první duel po více než měsíci.

Expardubický forvard nedohrál zápas 47. kola v Litvínově a od té doby se v sestavě červenobílých neobjevil. Návrat na led se mu vydařil, hned si připsal bod za úspěšnou asistenci. „Pro mě je důležité hrát a vrátit se do tempa. Pauza byla skoro pět týdnů dlouhá, takže nejde jen lusknout prstem, aby to zase šlo. I když člověk trénuje, to zápasové tempo prostě chybí,“ vysvětluje.

47. kolo
Od zápasu s Litvínovem se Kolář v sestavě neobjevil.

Poslední zápas, ve kterém Slavia porazila Liberec 3:1, mohl být pro všechny domácí borce dobrou přípravou na baráž. Oba celky do toho šly na plno, na ledě to především v úvodu jiskřilo a nechyběla ani bitka. „To, jak bylo utkání vyostřené, bylo celkem nečekané. Což nám ale jen dokázalo, že je třeba být pořád ve střehu.“

Nyní už ale Kolář společně se svými spoluhráči upírá zraky k duelu s karlovarskými hokejisty, který bude jakousi přípravou na velmi těžké boje s Piráty a Motorem. „My budeme v roli celku, který může jenom ztratit, zatímco oni jen získat a dostat se nahoru. Nebude to por nás jednoduché, ale už se tady na to nějakou dobu připravujeme. Musíme tam nechat všechno a pak se ukáže, jestli budeme úspěšní,“ uzavírá.

Poslední bitvu okořenila výměna názorů Šticha s Dudou

Radek Duda si na bitku netroufl.

Sešívaní budou chtít svým soupeřům v KV Areně oplatit porážku z posledního vzájemného střetnutí. Předchozí bitvu odstartoval bleskový gól Slavie, který obstaral Vlasák už po patnácti vteřinách hry. Nakonec ale v hodně emotivním duelu, ve kterém diváci málem viděli i pěstní souboj, uspěli Západočeši. Ti vedení na svou stranu strhli v závěrečné periodě.

Tím Karlovarští jen potvrdili, že se jim proti Slavii letos daří. Sešívaní z pěti vzájemných zápasů vybojovali jen dva body. Povede se jim nepříznivou bilanci zvrátit? Zápas můžete sledovat v textovém on-line přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více