Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. března 2015

Jan Kolář: Semkli jsme se a hráli jsme jako jeden tým!

Útočník Slavie se po zranění postupně zapracovává zpět do kádru sešívaných. Dnes nastoupil po boku Holce a Vase, tedy hráčů, s nimiž působil v lajně již v průběhu základní části. Kolářova lajna navíc dnes udělala první krok k vítězství, když se po šikovné individuální akci prosadil Holec. Kolář si spolupráci se svými kolegy pochvaluje stejně tak jako dnešní týmový výkon Slavie.

Jak byste zhodnotil zápas s Olomoucí, z něhož nakonec berete všechny body za těsné vítězství?
Myslím, že to bylo o vysokém nasazení a bojovnosti. Chodili jsme do toho jako chlapi a takto by se měla takováhle utkání hrát. Výborně jsme se také doplňovali, z čehož pak plynulo, že jsme se mohli častěji dostat dopředu a také dát nějaké ty góly.

8
Sešívaní mají za sebou úvodní čtyři zápasy baráže a na svém kontě osm bodů, které zatím znamenají průběžné vedení. Naváží červenobílí na slušný rozjezd i v pátek na ledě Chomutova?

V čem všem jste se museli poučit ze zápasu v Olomouci?
V Olomouci jsme také bojovali, v domácí odvetě to bylo ale mnohem pevnější. Celkově to bylo pilnější a kompaktnější. Někteří kluci mají zdravotní problémy, a tak jsme se hodně soustředili na to, abychom přesně plnili nastolenou taktiku a střídali pravidelně po krátkých intervalech. Nevypustili jsme jediný puk, a takto se to postupně skládalo, až z toho vzniklo to těsné a cenné vítězství.

Opět ve vašem zápase nepadly tři nebo více branek, hrajete úmyslně tímto stylem, abyste co nejméně gólů inkasovali s tím, že vpředu tam něco padne?
Samozřejmě. My se musíme soustředit zejména na tu obranu. Když ty branky nebudeme dostávat, tak v každém utkání nějaká šance přijde. Pak už je to na nás, abychom tam něco proměnili, přijdou přesilovky a podobně. Je jasné, že když se dostane jeden nebo žádný gól, tak je výhra velmi blízko.

Vy sám se vracíte po zranění, jste už úplně fit?
Já už se cítím dobře. Dostával jsem se do toho trochu pomaleji, když jsem naskočil na konci play-out. Nejde to totiž ze dne na den, aby člověk přepnul do toho zápasového rytmu. Teď v těch posledních dvou duelech si ale myslím, že jsem to zvládl, že to tempo bylo vysoké a snad se to bude už jen zlepšovat.

Závěrečná děkovačka fanouškům

V lajně jste se vrátil k Holcovi s Vasem stejně, jako jste spolu hrávali v základní hrací části, jak si vyhovujete?
Myslím, že zápas s Olomoucí se nám podařil. Míra má výborný pohyb, János je taky dobrý hokejista. Kdo ví, jak to bude dál, to záleží určitě i na následujících výsledcích, ty lajny se různě točí, každopádně jsme dle mého soudu předvedli kvalitní výkon, na který bychom určitě chtěli navázat.

Další zápas vás čeká v Chomutově, který byl již mnohokrát označen nejsilnějším soupeřem v baráži, co udělat pro to, aby z toho stejně jako doma byly tři body?
Já jsem do prvního zápasu nezasáhl. Samozřejmě jsem ho ale sledoval a předvedli velkou kvalitu, a ač tady nebodovali, tak rozhodně ukázali, že hokej hrát umí. My budeme muset předvést něco podobného jako v úterním duelu, to znamená týmový a obětavý výkon a pak můžeme teprve pomýšlet, že uspějeme. Musíme to zavřít vzadu a zužitkovat nějaký brejk nebo přesilovku.

Kdo bude lepit další díl skládanky?
Dohodli jsme se, že to nalepí trenér, protože jsme hráli celkově jako tým a nechtěli jsme proto upřednostňovat žádného jedince. I s ohledem na zdravotní problémy některých kluků jsme se semkli a hráli jsme jako mančaft.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více