Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. února 2003

Na pohár do Mostu

Po Utkání hvězd a reprezentační přestávce odstartuje vrchol základní části extraligy. Posledních sedm kol rozhodne o postupujících do play-off. Předehrávku 47. kola obstarají netradičně ve středu Havířov a Karlovy Vary. V pátek se pak hraje 46. kolo. Slavii čeká poslední tým a jistý účastník baráže, Havířov. Ještě předtím však nastoupí v utkání prvního kola Tipsport Cupu 2003. V úterý 11.2. od 18:00 se představí na mosteckém zimním stadionu proti domácímu Baníku. Zájemci se mohou dostat do Mostu takto. Nazpátek jede vlak. Vítězové prvního Tipsport Cupu kola budou rozděleni do čtyř skupin po čtyřech týmech. Ve skupině se utká každý s každým dvakrát. Z vítězů skupin pak vzejdou semifinalisté.

Mostecký hokej:

HC Baník Most je dlouholetým účastníkem druhé hokejové ligy (třetí nejvyšší soutěž, skupina západ). Již dvakrát se pokoušel v baráži o postup do vyšší soutěže a stejný cíl si mužstvo vytklo i pro tuto sezónu. Z nadstavbové části postoupilo do boje o baráž o první ligu ze druhého místa za vedoucím Kláštercem nad Ohří. Celkem odehrál Most 34 utkání, v nichž si při bilanci 24-1-3-1-5 a skóre 154:64 připsal 78 bodů, což je pouze o bod méně než Klášterec. Do prvního kola Tipsport Cupu postoupili Severočeši přes Draky z Bíliny, kterým v prvním předkole nadělili výprask 9:1.

Hráčský kádr:

V brance Mostu se střídají Michal Kout a litvínovská trojka Jaroslav Hübl. Střídavý start do Mostu má i slávistická dvojka Lukáš Hronek, ten však proti svému mateřskému týmu v úterý chytat nebude. V obranných řadách nastupují mladý obránce Martin Skácel, který začínal sezónu v Chomutově, Dalibor Laurenčík (bývalý hráč Opavy), nedávný juniorský reprezentant Lukáš Poživil (letos 17 zápasů za Litvínov), talentovaný obránce Martin Ševc, jenž letos působil na Kladně a v Ústí nad Labem, zkušený šestatřicátník Martin Čmerda, v polovině osmdesátých a na začátku devadesátých let hrál v Litvínově, poté v Karlových Varech, Tomáš Trachta, jenž letos nastupoval v prvoligové Mladé Boleslavi. Těsně před uzávěrkou přestupů získali Mostečtí z Litvínova na střídavý start mladého litvínovského obránce Ladislava Řezníčka. Ten v celku litvínovských juniorů nosí na zádech devítku stejně jako plzeňský kapitán a jmenovec, v Mostě však hraje s číslem 40. Po zranění se vrací v Mostě do velkého hokeje Robert Plaček, jenž letos odehrál 7 utkání v dresu Chomutova.

Asi nejznámějším jménem v útočných řadách je Vlastimil Patzenhauer. Dlouholetá opora Ústí nad Labem, který se pravidelně umisťoval mezi nejlepšími sportovci okresu a dovedl Ústí jako kapitán do první ligy. Před letošní sezónou přestoupil do Kadaně, kde se mu ale nedařilo a byl poslán do druhé ligy. V Mladé Boleslavi hrál loni Lukáš Gergel, pět extraligových utkání v dresu Litvínova letos odehrál Zbyněk Sklenička. Velkou litvínovskou nadějí je jednadvacetiletý Lukáš Říha, ve 42 zápasech v žluto-černých barvách nasbíral 13 bodů za 3 góly a 10 asistencí. Do Mostu byl uvolněn současně s uzávěrkou přestupů na střídavý start. Do Mostu přišel před sezónou z Chomutova Martin Jor, člen slavné krátkojmenné řady Jíra-Šíp-Jor. Před příchodem do Chomutova hrál ještě v Karlových Varech, v době, kdy bojovaly o postup do extraligy. V Mostu dále působí Jiří Sochor, jenž mimo jiné působil v Ústí nad Labem a Kadani, kladenský junior Vítězslav Bílek, zkušený pětatřicetiletý harcovník Radek Piskač, v letech 1987-90 hráč Litvínova, kadaňský odchovanec Filip Karli, v minulé sezóně hráč Mladé Boleslavi, jenž to zkoušel v minulosti i v Německu, litvínovský mladík Petr Polodna, který však v této sezóně v extralize nastoupil pouze ve dvou případech. Mezi nejlepší hráče Chomutova patřil Pavel Mošna, jenž před letošní sezónou přišel do Baníku kvůli zaměstnání. Mošna měl sice v Chomutově ještě smlouvu, ale KLH mu vyšel vstříc. Mošna pamatuje i slavnou bitvu o extraligu s Karlovými Vary.

Co mají týmy společného:

V sezóně 2000/2001 odehrál v mosteckém dresu dvanáct utkání (z toho sedm v baráži o první ligu) Radek Dlouhý. Nepřipsal si zde žádný kanadský bod, pouze 10 trestných minut.

Sestava Mostu z přátelského utkání s Litvínovem (7.2.2003, HC Most - HC Chemopetrol 4:7): Kout - Poživil, Ševc, Skácel, Laurenčík, Čmerda, Trachta, L. Řezníček - Karli, Piskač, Hudec, Říha, Havel, Jor, Polodna, Jiří Sochor, Mošna, Sklenička, Gergel, Patzenhauer
Autor Lukáš Hykš, David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více