Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. dubna 2015

Souboj prvního s posledním. Do Prahy dorazí výhrou posílený Motor

Slávisté v neděli podvečer uzavřou první polovinu baráže, kterou dosud procházeli poměrně úspěšně. Sešívaní jdou za uhájením extraligové příslušnosti odhodlaně a s jedenácti body vedou celou tabulku. Nyní se chystají na Motor, jenž do Edenu přijede v roli posledního celku, který si však už připsal první výhru.

6. kolo baráže: HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice

Údaje před
6. kolem baráže

Porovnání týmů
3-1-0-1
celková bilance
1-0-2-2
1.
postavení v tabulce
4.
9:6
skóre
12:8
11
získané body
5
210
Radegast index - týmy
170
Tomáš Vlasák (1+3) – 4 b.
nejproduktivnější hráč
Tomáš Nouza (3+2) – 5 b.
Jan Stránský
Jakub Sklenář – oba 2 góly
nejlepší střelec
Tomáš Nouza – 3 góly
Tomáš Vlasák – 3
nejvíce asistencí
Josef Straka – 4
Jiří Doležal – 34
Radegast index - hráči
Michal Švihálek – 33
David Štich – 28:47
čas na ledě - průměr na zápas
Roman Vráblík – 22:38
82
trestné minuty
77
Miloslav Čermák – 14 TM
nejtrestanější hráč
Václav Pašek – 25 TM
Dominik Furch – 96,51 %
úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha – 90,29 %
David Gába – 88,33 %
Dominik Furch – 1,18
průměr inkasovaných branek
Ondřej Bláha – 3,49
David Gába – 3,02
1,8
průměr vstřelených branek
2,4
27,2
průměr střel na branku
25,4

Skvělý Furch a čtvrtý díl záchranářské skládačky

Furch patří v baráži ke klíčovým článkům mužstva.

Sešívaní se v pátek osamostatnili na čele barážové tabulky poté, co vyloupili domácí stánek Pirátů. Na těsné výhře měl kromě obou střelců velmi významný podíl Dominik Furch. Červenobílý gólman z sedmatřiceti střel nespustil za svá ani jednu, připsal si první nulu v baráži a byl vyhlášen nejlepším hráčem z řad slávistů. Po návratu do Prahy tak měl tu čest nalepit na zeď kabiny už čtvrtý díl záchranářské skládačky.

Červenobílý muž s maskou tak perfektně načasoval formu na nejdůležitější část sezony. Mezi gólmany skupiny o udržení nemá Furch konkurenci. Do branky Slavie zapadne v průměru jen něco málo přes jeden puk na zápas, slávista mezi třemi tyčemi má dokonce úspěšnost zákroků přes 96,5 %.

11 b.
Sešívaní barážovou tabulku vedou, na druhou pozici mají náskok čtyř bodů.

Trenéři si tak po zápase pátého kola mohli spokojeně mnout ruce, sešívaní mají na druhou pozici už čtyřbodový náskok! „V Chomutově jsme chtěli bodovat a podařilo se nám získat všechny body. Kluci podali fantastický, bojovný výkon za pomoci skvělého Dominika Furcha,“ těšilo Srdínka.

K uhájení extraligové příslušnosti je ovšem ještě poměrně dlouhá cesta. Příznivé je tak to, že se po zranění do zápasového tempa znovu začíná zapracovávat Jan Kolář. Ten zatím stihl naskočit do dvou barážových duelů. V obou se znovu objevil vedle Vase s Holcem, tedy spoluhráčů, se kterými sbíral body už v průběhu základní části. Této formaci se daří i nyní, po Kolářově návratu. „Dostával jsem se do toho trochu pomaleji. Nejde to totiž ze dne na den, aby člověk přepnul do toho zápasového rytmu. Snad se to bude už jen zlepšovat,“ líčil uzdravený Kolář po jednom ze zápasů.

Motor má první výhru

Veselo je už konečně také v Českých Budějovicích. Zaplněná Budvar Arena v pátek oslavila první barážovou výhru. Tu domácím zařídil ve velkém stylu odstartovaný zápas. Už na začátku druhé periody mohly Českobudějovické těšit čtyři trefy, které skončily v síti Olomouce. I když hosté z Hané závěr utkání zdramatizovali, na zisku tří bodů Motoru to nic nezměnilo.

První výhru vydřel Motor proti Olomouci. Foto: hcmotor.cz

Důležité body vrátily celek, který 1. ligu uzavřel na druhé pozici, do hry o extraligu. Budějovičtí jsou sice dále poslední, na Olomouc s Piráty už ale ztrácejí pouhé dva body. „Nešli jsme do baráže s tím, že si to jdeme jenom zkusit,“ říkal odhodlaně Vráblík v rozhovoru pro klubový web.

Pořadím v tabulce by tak mohlo zamotat už nedělní kolo. Dokáže ale Motor rozjetou Slavii alespoň přibrzdit? Potrápit Pražany už v Českých Budějovicích jednou dokázali. V prvním vzájemném duelu slávisté vybojovali „jen“ dva body, jelikož vyrovnaná bitva dospěla až do samostatných nájezdů. Nyní má ale Slavia psychickou výhodu v podobě pozice na čele celé skupiny o udržení.

Jak nedělní bitva dopadne? Bude podruhé v řadě slavit českobudějovické náměstí v čele se Samsonem, nebo dokáže Slavia ještě o trochu odskočit svým pronásledovatelům? K úspěchu budou sešívaní opět potřebovat podporu fanoušků, kteří v Edenu na všech předchozích kláních vytvořili skvělou atmosféru.

Zápas může sledovat taktéž prostřednictvím textového přenosu na serveru onlajny.cz.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více