Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. dubna 2015

Jde do tuhého! Doma proti Olomouci už Slavia nesmí zaváhat

Baráž se už přehoupla do závěrečné fáze, zbývá odehrát poslední tři kola! Stále však není jasné, který z týmů skupiny o udržení bude na konci toho týdne slavit. Tabulka je totiž velice vyrovnaná, pozadu je jen Motor, ale i budějovický tým má stále šanci. Slavia po posledním kole spadla z pozice na čele a aktuálně je třetí. K záchraně by ji mohl nasměrovat úterní zápas s kohouty, který může být odvetou za nedělní prohru z hanáckého ledu.

10. kolo baráže: HC Slavia Praha vs. HC Olomouc

Údaje před
10. kolem baráže

Porovnání týmů
4-1-0-4
celková bilance
5-0-1-3
3.
postavení v tabulce
2.
16:15
skóre
23:20
14
získané body
16
354
Radegast index - týmy
345
Jaroslav Bednář (2+5) – 7 b.
nejproduktivnější hráč
Jan Knotek (4+3) – 7 b.
Jakub Sklenář – 3 góly
nejlepší střelec
Jan Knotek - 4 branky
Jaroslav Bednář – 5 asistencí
nejvíce asistencí
Jan Knotek – 3 asistence
David Štich – 52
Radegast index - hráči
Jiří Ondrušek – 40
David Štich – 23:30
čas na ledě - průměr na zápas
Pavel Skrbek – 22:03
146
trestné minuty
104
Miloslav Čermák – 18 TM
nejtrestanější hráč
Jakub Matai – 14 TM
Dominik Furch – 95,55 %
úspěšnost brankářů
Jiří Trvaj – 90,07 %
Tomáš Vošvrda – 93,44
Dominik Furch – 1,65
průměr inkasovaných branek
Jiří Trvaj – 2,47
Tomáš Vošvrda – 1,33
1,7
průměr vstřelených branek
2,5
27
průměr střel na branku
32

Prohra a odsun na nepostupovou pozici

V neděli byli úspěšnější Olomoučtí. Oplátí jim sešívání porážku? (foto: hc-olomouc.cz)

Nedělní boj na Hané neměl pro červenobílé barvy dobrý konec. Beránkovi svěřenci na svého soka – a především velkého konkurenta v boji o záchranu – nestačili a do Prahy se vraceli bez bodu. Olomoučtí se tak ze třetí příčky vyhoupli nahoru a mohl je těšit fakt, že se dostali ze sestupových pozic.

Podobně úspěšní byli v minulém kole i chomutovští Piráti. Vítězi 1. ligy vynesla výhra nad Motorem dokonce vedení celé barážové tabulky. Nicméně rozdíl mezi prvním Chomutovem a předposlední Slavií je pouze dvoubodový. Následující kola tak budou pro všechny celky klíčová, napovědět může už úterní dvojice mačů. Případná domácí prohra a úspěch Pirátů by znamenal pro slávisty velké komplikace, sešívaní potřebují Moru v Edenu přehrát!

S Olomoucí jsou zápasy vždy vyrovnané, ví Furch

Sešívaní mají možnost své zaváhání z hanáckého ledu odčinit, v úterý bude mít zápas devátého kola reprízu na vršovickém stadionu. „V úterý se znovu utkáme se stejným soupeřem. Čeká nás nový zápas a my věříme, že se nám povede vrátit se na pozice záchrany,“ doufá Furch, který musel v posledním duelu s Olomoucí čelit dokonce 47 pokusům soupeře. Své vytížení si však nijak nepřipouštěl, velkou porci střel likviduje v každém barážovém klání. „Já to nestíhám počítat. Ani jsem nevěděl, že jich bylo tolik,“ pousmál se.

3.
Sešívaní jsou aktuálně na třetí pozici. Vrátí se zpět na vedoucí příčky?

Ani skvělý výkon slávistického gólmana však na výhru, která by Pražany posunula blíže záchraně, nestačil. „Udělali jsme nějaké chyby a prohráli jsme. Na druhou stranu šance jsme si vytvořili, bohužel gólem skončila jediná.“ Velký problém byl opět v ofenzivě, sešívaní se dokázali prosadit jen jednou. „Celou sezonu máme trochu problém s koncovkou. Jinak to bylo vyrovnané, nějaký ten bod jsme mohli urvat,“ mrzelo Furcha.

Dominik Furch v posledním střetnutí s Olomoucí zastavil 45 střel, na výhru to ale nestačilo.

Těsné vedení Mory však sešívaným dlouho dávalo šanci na vyrovnání. „Ve třetí třetině jsme potřebovali zabrat, prohrávali jsme o dvě branky. Všechno se tedy vrhlo do útoku,“ líčí brankářská jednička Slavie. Kontaktní banku červenobílí vsítili, na další se už nevzmohli.

Neúspěch v utkání s Olomoucí může Slavii mrzet. Poprvé se propadla na sestupové příčky, ze kterých se dostat nebude nic lehkého. Úspěch v nejbližším domácím zápase by určitě pomohl, ale souboje s kohouty nikdy nebyly jednostrannou záležitostí. V minulých zápasech častokrát rozhodoval jediný gól a skvělý výkon gólmana. Podobný scénář se dá očekávat znovu. „Jsou to hodně vyrovnané zápasy, takhle je to celou baráž. My moc gólů nestřílíme, takže je to takhle posazené. V úterý to pravděpodobně bude znovu o jedné brance,“ přitakává sešívaný muž s maskou.

Zápas desátého kola baráže a další bitva na ostří nože začíná na ledě vršovického stadionu v úterních 18.00. Sešívaní budou znovu potřebovat podporu zaplněného Edenu, přijďte tedy vytvořit co možná nejlepší atmosféru. Ze zápasu bude dostupný i tradiční textový online přenos.

Autor David Soumar, Zuzana Spurná
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více