Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. dubna 2015

Vlasák ukončil kariéru. Se slzami v očích

Poslední barážový zápas, ve kterém Slavia přehrála Motor 4:3 po prodloužení, byl hodně emotivní. Sešívaní se loučili se sezonou a minimálně na rok s extraligou. To ale nebylo všechno. Po závěrečné děkovačce zůstal na ledě jen Tomáš Vlasák a přes mikrofón začal promlouvat ke ztichlému stadionu. „Končím,“ sdělil zkušený forvard. Při následném rozhovoru se neubránil ani slzám.

Vlasák má za sebou bohatou kariéru, kterou zahájil a ukončil v pražské Slavii. Kromě naší soutěže, ve které získal i mistrovský titul, hrál ve Švýcarsku, Finsku, Švédsku nebo Rusku. V jeho sbírce nechybí ani zlatá medaile z mistrovství světa.

Poslední branku vsítil Vlasák doma proti Olomouci. Ani jeho úspěšný nájezd ale Slavii nezachránil.

Na poslední sezonu však nebude mít nejlepší vzpomínky. Se Slavií se protrápil až do baráže, kterou Pražané nezvládli. Alespoň po posledním zápase se mohl rozloučit vítězně…

Tomáši, jak moc vaše rozhodnutí ovlivnila letošní sezona? Skončil byste, i kdyby se Slavia zachránila?
Ano. Já už jsem byl vnitřně rozhodnutý od ledna. Chtěl jsem si to ale dobře rozmyslet. Nemám totiž rád, když někdo řekne, že končí, a po chvíli si to zase rozmyslí. Tohle je definitivní konec.

Co jste prožíval v posledních dnech své kariéry? Od myšlenek sestupu se asi nedá jen tak oprostit…
Samozřejmě jsem cítil, že za to nesu taky nějakou odpovědnost. Na druhou stranu musím říci, že se celá sezona vyvíjela špatně. I když se to v baráži nepovedlo, celé mužstvo nesmírně bojovalo, Domíno (Dominik Furch) nás držel až do posledního zápasu. Bohužel to nevyšlo, s tím se musíme smířit. Já jen doufám, že Slavia bude co nejdříve zpátky.

Návrat ale asi jednoduchý nebude…
Viděli jsme to na Kladně, které loni spadlo a letos neprošlo ani přes první kolo play off. Věřím, že se dá dohromady parta schopných lidí, která Slavii nenechá padnout.

Konec je sice smutný, ale celou kariéru asi budete hodnotit pozitivně, že?
Vždy jsem se snažil dělat maximum. Nemyslím si, že by ta kariéra byla špatná. Jsem za to vděčný. Také za to, že jsem byl zdravý… Tímto bych rovněž chtěl poděkovat rodičům, kteří mě jako malého hodně podporovali. Děkuji všem za podporu, ale už to končí.

Podstatnou část kariéry strávil Vlasák v Plzni, se kterou získal svůj jediný titul.

Jak moc je pro vás tento moment emotivní?
Asi nejvíce z celé kariéry. Od pěti let jsem na ledě, takže už nějakých třiadvacet let. Když to má člověk rád, tak ho to zasáhne…

Nelákalo by vás pokusit se Slavii vytáhnout zpět do extraligy?
Dal jsem si dohromady všechny mínusy a plusy. Záporné body převažovaly. Asi bych se spíše trápil, než z toho měl radost. Tělo už je unavené a za poslední tři roky jsme prodělal operace kolene. Mám problémy s ploténkou, takže bych se vážně spíše trápil.

Sportovci vždy říkají, jak je těžké skončit. Čekal jste, že to dolehne i na vás?
Nečekal jsem to samozřejmě. Bylo to nádherných třiadvacet let. Já jsem tu hru miloval a pořád miluji. Ale prostě je konec. Teď je to sice hodně emotivní, časem, až se pustím do nějaké práce, to bude lepší.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více