Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. června 2015

Slavia získala Markoviče a zkouší Kanaďana Robinsona

Sešívaní získali do ofenzivy slovenského útočníka Jaroslava Markoviče, který podepsal smlouvu do konce sezony. O místo v kádru sešívaných bude bojovat Nathan Robinson, který nakoukl i do nejslavnější hokejové soutěže světa. Kanadský útočník míří do Slavie na zkoušku.

Jaroslav Markovič strávil posledních šest sezon ve svém mateřském Martinu a za sebou má nejpovedenější rok své kariéry. Třicetiletý útočník byl po základní části slovenské Tipsport extraligy jejím pátým nejproduktivnějším hráčem, v 54 zápasech posbíral shodný počet kanadských bodů za 22 branek a 32 asistencí.

Svou první extraligovou branku vstřelil Jaroslav Markovič právě proti Slavii. Další góly už bude slavit v sešívaném dresu. (foto: hcpce.cz)

V mládí sbíral zkušenosti v americké juniorské lize, kde působil dva roky. Ve druhé sezoně se navíc stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Čeští fanoušci si mohou Markoviče pamatovat ze sezony 2011/2012, kdy bojoval za Pardubice, se kterými získal mistrovský titul. V základní části tuzemské nejvyšší soutěže posbíral v devíti zápasech čtyři body, v následném play-off naskočil do deseti duelů, ve kterých vstřelil dvě branky.

Dvakrát skóroval hned v prvním čtvrtfinálovém souboji proti Vítkovicím a pomohl svému týmu vyhrát úvodní zápas ve vyřazovacích bojích v cestě za titulem. Východočechy tenkrát vedl současný trenér Slavie Pavel Hynek.

Na svém kontě má také reprezentační zkušenosti. Svou zemi reprezentoval na dvou juniorských světových šampionátech, ve 13 zápasech zaznamenal pět bodů. Se slovenskou osmnáctkou vybojoval na mistrovství světa v roce 2003 stříbrné medaile.

Na šampionátu, který se konal v Rusku, se potkal s Milanem Hruškou, o jehož příchodu do Slavie jsme informovali v pondělí ZDE. Markovič nastoupil do sedmi zápasů a se čtyřmi posbíranými body byl třetím nejproduktivnějším Slovákem na turnaji.

O místo v kádru bude bojovat Kanaďan Robinson

O místo v sešívaném kádru bude bojovat o tři roky starší Nathan Robinson, který přichází do Slavie na zkoušku a trenérům bude muset dokázat, že si místo v týmu zaslouží.

Nathan Robinson nakoukl v minulosti i do nejslavnější hokejové soutěže světa. V dresech Detroitu a Bostonu odehrál sedm zápasů. (foto: lovebelfast.co.uk)

Kanadský útočník strávil uplynulou sezonu v Anglii, kde ve 32 zápasech zaznamenal 28 bodů. Před tím působil sedm let v nejvyšší německé soutěži a třikrát slavil mistrovský titul – jednou s Mannheimem a dvakrát s Berlínem.

V zámoří na sebe upozornil v juniorské kanadské soutěži, kde nastřádal 244 startů a posbíral 235 kanadských bodů. Více než polovinu z nich zaznamenal v sezoně 2001/2002, kdy nastoupil do 78 duelů a posbíral 124 bodů.

Robinson nakoukl také do nejslavnější hokejové soutěže světa. V dresu Detroitu a Bostonu nastoupil do sedmi zápasů. Na farmách dvou amerických klubů strávil celkem čtyři sezony, v Evropě působil mimo Německa a Anglie také ve Finsku a Rakousku.

Foto: hokej.sk

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více