Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. června 2015

Chci pomoci Slavii k návratu do extraligy, hlásí Markovič a těší se na Prahu

Sešívaní představili před týdnem další posilu. Ofenzivní řady posílil třicetiletý útočník Jaroslav Markovič, který přichází do konce sezony z rodného Martina. Několik let strávil ale také za oceánem v juniorské americké lize.

Jak se zrodil váš přestup do Slavie?
Ozval se mi agent, který přišel s touto nabídkou. Nechal jsem si to týden projít hlavou a potom jsme se s rodinou dohodli, že nabídku přijmeme. Nebylo nad čím přemýšlet. Moc si vážím toho, že o mě Slavia projevila zájem a chci ji pomoci k návratu do extraligy. Moc se těším na nové prostředí a na partu v kabině.

Proč jste se rozhodl zrovna pro sešívané?
Slavia přišla s konkrétní nabídkou. Vedení o mně vědělo, stejně jako já jsem věděl, že chtějí postoupit zpět do nejvyšší soutěže, a to mě nejvíc lákalo. Chceme vybojovat extraligu a je potřeba pro to něco udělat.

Svou první extraligovou branku vstřelil Jaroslav Markovič právě proti Slavii. Další góly už bude slavit v sešívaném dresu. (foto: hcpce.cz)

Mluvíte o postupu do extraligy. Nečeká vás lehký úkol, že?
Sportovci chtějí vyhrávat, a čím větší je před nimi výzva, tím lépe. Já mám výzvy rád a udělám vše pro to, aby bylo spokojené jak vedení, tak fanoušci.

V současné době probíhá letní příprava. Vy se zatím připravujete individuálně, je to tak?
V Martině trénuji s partou mladých hráčů, všichni patří mezi odchovance a tvoříme vlastně takové mužstvo i přesto, že každý trénuje sám za sebe. Máme i kondiční trenérku, která nám připravuje různé plány, kde se objevují například aerobní cvičení. Chodíme také hodně běhat do kopců, jezdíme na kolech, zahrajeme si i florbal či fotbal. Zároveň nám s tou letní přípravou pomáhají i trenéři, kteří působili v Martině.

Kdy se připojíte ke slávistickému mužstvu?
Jsme domluvení, že na led nastoupím v neděli 19. července s ostatními hráči.

V mládí jste působil v juniorské lize v Americe. Jak na ta léta vzpomínáte?
Bylo to nejkrásnější období mé hokejové kariéry. Amerika je Amerika a já jsem měl obrovské štěstí, že jsem našel dobrého trenéra, který mě měl rád a vážil si toho, že jsem tam. Poznal jsem spoustu skvělých lidí, bylo tam vynikající zázemí. Mám na ty chvíle jen ty nejlepší vzpomínky.

V Česku jste už působil v sezóně 2011/2012, a to v Pardubicích. Oslovila vás tuzemská nejvyšší soutěž?
V Pardubicích jsem strávil krásné tři měsíce, za nimiž byla sladká tečka v podobě mistrovského titulu. Krásné hokejové prostředí, výborná atmosféra na stadionu. Česká extraliga dosahuje takových kvalit, že člověka ten hokej baví.

Už jste zavítal do svého nového působiště?
Bohužel se mi to ještě nepoštěstilo. Ani v Praze jsem se zatím nebyl podívat. S manželkou jsme se sem chystali pět let na výlet a nakonec tu budeme bydlet, což je pro nás další velké pozitivum.

Znáte někoho ze současného kádru Slavie nebo přijdete do úplně neznámého prostředí?
Znám kluky ze Slovenska, jak Hrušku tak i Hraška. Milana Hrušku jsem poznal v reprezentaci a Petera Hraška z extraligy. Víc kluků zatím neznám.

Foto: hokej.sk

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více