Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
19. června 2015

Jsem táta na plný úvazek, prozrazuje Petr Punčochář

Je znám jako velký bojovník, který na ledě nechá poslední zbytky sil. Petr Punčochář se ale i v osobním životě musel potýkat s velkými nepříjemnostmi. Vše ovšem překonal a nyní ho čeká další výzva. Dostat s novými spoluhráči Slavii zpět mezi tuzemskou elitu.

Petře, ve Slavii trénujete již tři týdny. Jaké jsou vaše pocity?
Zatím je vše v pohodě. Nějaké letní přípravy jsem již zažil. Akorát letos jsem první týden naskočil ve chvíli, kdy již bylo soustředění, takže to bylo o něco těžší. Teď už bude jenom líp.

Proč jste si vybral jako další působiště právě Slavii?
V Budějovicích mi skončila smlouva a nedohodli jsme se na pokračování. Tady o mě byl velký zájem. Zavolal mi pan Bukač, řekl mi jeho představy a posléze jsem mluvil i s trenéry. Po pár schůzkách jsme se dohodli, hodně mě lákalo tady být a pokusit se o návrat do extraligy.

Ještě nedávno hrál proti Slavii jako soupeř, nyní je sešívaný tým jeho nový domov

Přitom ještě nedávno jste byl v Edenu jakou soupeř v dresu Motoru. Není to zvláštní pocit?
Je pravda, že když jsem přijel poprvé na trénink, tak mi došlo, že to je pár týdnů, co jsem tady ještě hrál poslední zápas. Ale jinak to jako nějakou zvláštnost neberu.

S druhou nejvyšší soutěží máte z Budějovic čerstvé zkušenosti. Na co se mohou spoluhráči a také fanoušci těšit?
Rozhodně to není nic jednoduchého. V září se začne a de facto bez přestávky se jede až do konce února. Je tam spousta nebezpečných soupeřů, kteří se budou rvát o špičku. Ostatní týmy také hodně kousají, hrají nepříjemný hokej a chtějí se dostat do play-off.

Včetně vás přišlo hodně nových hráčů. Jak to vypadá v kabině?
Je to všechno naprosto v pohodě. Kluci nás vzali mezi sebe a ten kolektiv se postupně utváří. Jsem tady teprve třetí týden, ale během sezóny určitě ještě přijde nějaká stmelovací akce, všechno si sedne a budeme dobrá parta.

A mimo tréninky máte nějaké společné aktivity?
První týden jsme vlastně byli pořád na tréninku. Teď už trénujeme jen jednofázově, takže jezdím domů a trávím většinu času s rodinou. Mám čtyřletou dcerku a sedmiměsíčního syna, takže jsem táta na plný úvazek.

492
Tolik startů nasbíral za svou kariéru v české nejvyšší soutěži

Vy jste si v minulosti prožil velké trable i mimo led, kdy jste měl problémy se srdcem...
Je to tak. Asi před třemi lety mi na to před sezónou přišli při lékařské kontrole. Měl jsem problémy se srdcem, musel jsem podstoupit operaci a celou sezonu jsem vynechal. Po zotavení a rehabilitacích jsem se dostal zpátky a pokračuji dál. Jsem rád, že to je za mnou, ale pořád musím chodit na kontroly a dávat si na to pozor. Ale musím zaklepat, že naštěstí je to zatím v pořádku.

Fanoušci i vedení by chtěli co nejrychleji zpátky do extraligy. Jak to vidíte vy?
Na Slavii se buduje tým v podstatě úplně od základů. Zatím ty kluky moc neznám, uvidí se až na ledě jak na tom budeme. Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale všichni tady věří tomu, že se postup povede.

Včetně mnoha hráčů je nová i trenérská dvojice. Jak spolupráce s kouči probíhá?
Spolupráce s nimi je bezproblémová, jsou to zkušení trenéři. Oba se navíc perfektně doplňují. Při trénincích se střídají, jednou nás má pan Razým, jednou pan Hynek. Ale spolupráce s oběma je fajn. Na sezonu se moc těším.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více