Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. června 2015

Suchá část přípravy finišuje. Už se těším na led, říká Jiránek

Sedm týdnů. Tak dlouho už se slávisté připravují na novou sezonu. Zatím ale jen mimo led. Sešívaní už mají za sebou tréninky na atletickém stadionu, v bazénu, v lese nebo v písku. Součástí přípravy byl i tenisový turnaj. Jak vidí tuto část sezony hráči, to se pokusil přiblížit Tomáš Jiránek.

Třiadvacetiletý útočník do Slavie přišel před sezonou z Mladé Boleslavi, uplynulý ročník strávil v Havířově, kde se stal druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V mladoboleslavském dresu si v minulosti vyzkoušel i extraligu.

Součástí přípravy byl i tenisový trunaj. Ten ovládla dvojice Jiránek - Kašpařík

Jste uprostřed sedmého týdne letní přípravy. Na co se konkrétně zaměřujete?
Už se to blíží ke konci. Všichni jsou samozřejmě rádi, že se to krátí. Je to nepříliš obílená část roku. Čeká nás posledních pár dnů. Tréninkové dávky se postupně zmenšují, už tolik neběháme. Dá se i říct, že už i ty jednotlivé tréninky nám lépe utíkají.

Jak moc je ta letošní příprava pestrá?
Hrajeme hodně míčové hry, skáčeme překážky, chodíme na dráhu i do tělocvičny. Řekl bych, že to máme hodně pestré. Určitě se z toho nestává stereotyp. Každý trénink je jiný, což je určitě dobře.

Během přípravy jste se poznal i s ostatními spoluhráči. Jak jste si sedli?
Myslím si, že je to poskládané dobře. Tým je dobře nakombinovaný ze starších a mladších hráčů. Ještě si to musí trochu sednout, jelikož většina z nás přišla před sezonou. Řekl bych ale, že to určitě nebude problém.

Znal jste někoho z hráčů osobně z dřívějška?
Vlastě asi nikoho. Samozřejmě spoustu hráčů jsem znal podle jména, ale s nikým jsem se předtím nepotkal osobně.

Vyhovuje mi posilovna, nejvíc mi vadí běh

Sledujete při přípravě, jak se spoluhráčům vede? Prozradil byste, kdo je třeba nejrychlejší, komu zase dělá běh problémy?
To se asi takhle úplně říct nedá. Někomu jde lépe běh, někomu kolo, jiní zase vynikají v těch míčových hrách. Rozhodně bych nechtěl hodnotit, kdo je nejlepší nebo nejhorší.

Jaká z těch „disciplín“, na které se v přípravě zaměřujete, vám nejvíce vyhovuje? Případně která z nich je vaše nejméně oblíbená?
Vyhovuje mi posilovna, s tou rozhodně nemám problém. Nejvíc mi vadí běh, na tom se asi shodnu s celým týmem. Ani výjezdy na kolech do kopce nejsou zrovna dvakrát příjemné. Určitě se ale dá všechno zvládnout.

Tomáš Jiránek v průběhu přípravy na atletickém stadionu

Suchá příprava není mezi hráči moc oblíbená, určitě je ale důležitá. Kam může tým v sezoně posunout?
Význam má bezpochyby velký. Záleží ale hodně na individuálním přístupu jednotlivých hráčů. Ty vynaložené síly se projeví v těch nejdůležitějších částech sezony. Pak to hodně ovlivní to, jak na tom týmy budou fyzicky. Pořádně se to začne projevovat někdy po Vánocích, tam už mezi týmy budou znatelné rozdíly.

Jak se těšíte na led? Nechybí vám to přece jen už?
Já mám letos poměrně dlouhou pauzu, takže už se určitě těším. Z Boleslavi jsem byl zvyklý na kratší pauzu. Tentokrát to bylo delší, takže se určitě těším.

Během závěrečné části vás mimo jiné čeká i turnaj v Popradu. Jak kvalitní bude program přípravných zápasů?
Záleží hodně na tom, jak se budeme sehrávat. Hlavním cílem bude, abychom se dobře připravili na tu sezonu. Až v posledních asi třech zápasech budeme hrát v té sestavě, se kterou bychom chtěli nastoupit i do ligy. Postupně se budou krystalizovat i jednotlivé formace.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více