Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. července 2015

Vynadali mi za špatný chleba, culí se mladík Luboš Adam

Být terčem vtípků, nosit puky a tréninkové vybavení. To všechno patří k roli mladíků v seniorských týmech po celém světě. A nejinak tomu je ve Slavii. Sešívaný odchovanec Luboš Adam si s tím však těžkou hlavu rozhodně nedělá. Svou roli v týmu přijímá a věří, že od trenérů dostane šanci.

Luboši, jak se vám trénuje s áčkem?
Jsem strašně šťastný, že tu možnost mám. Je to samozřejmě velká dřina, do teď jsme makali mimo led. Ale myslím si, že to celkem zvládám.

Jaký je rozdíl v přípravě u seniorského týmu a v juniorce?
Ten rozdíl je obrovský. Tady je to naprosto o něčem jiném. Když jsem měl přípravu minulý rok, tak to bylo hlavně o běhání. Letos je v přípravě zapojena hodně posilovna a jiné činnosti, takže v tomhle bych viděl hlavní rozdíl. Samozřejmě je všechno i ve větším tempu, ve větším nasazení.

Slávistický odchovanec se po pauze vrací domů s cílem proniknout do A mužstva

Jak vidíte své šance propracovat se do sestavy hlavního týmu?
Pevně věřím v to, že mi trenéři tu šanci poskytnou a že ji dokážu využít. Konkurence je pochopitelně veliká, ale doufám, že se mi to podaří.

Dlouho jste ve Slavii nebyl, když jste strávil část kariéry v MHL, kde jste hrál za Karlovy Vary...
Jsem odchovanec Slavie, hrál jsem tady až do mladšího dorostu. Pak jsem odešel hrát juniorskou kontinentální ligu. Byla to také velmi náročná soutěž, hlavně co se cestování týče. Ani nevím, kolik jsme za tu dobu nalétali kilometrů. Také jsem se tam hodně nadřel, ale letošní příprava je ještě o něčem jiném.

Jak starší hráči přijali vás mladé mezi sebe?
Vše proběhlo naprosto v pohodě. Já jsem i většinu kluků znal z dřívější doby, takže v tom žádný problém nebyl.

Dobírají si vás někdy zkušenější borci?
To víte, že ano. Sem tam proletí kabinou nějaký vtípek, ale to k tomu patří. Já si k nim samozřejmě moc nedovolím. Třeba nedávno jsem dostal vynadáno za to, že jsem na grilovačku přivezl špatný chleba (směje se). Ale jinak jsme super parta.

A jak vidíte šance Slavie na návrat do extraligy?
Kvalitu na to určitě máme. Tým je dobře poskládaný, vedle zkušených hráčů jsme tady my mladí. Pořád se omílá, že nás nečeká nic lehkého, ale rozhodně se o postup porveme.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více