Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.2.2003

Radek Duda vystřelil Slavii tři body nad Plzní

48. kolo, pátek 21.2.2003, Slavia - Plzeň
Slavia
3:2
0:1, 2:1, 1:0
Plzeň

Branky a přihrávky: 24. Sup, 33. Sup (Kadlec), 47. Duda - 14. Andrašovský (J. Straka, Jiří Hanzlík), 38. J. Straka (Jiří Hanzlík, M. Dvořák).
Rozhodčí: Homola, Mikula - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 2657.

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, Graňák, Kadlec, Hejda, Kolařík, Špelda (21. Posmyk) - Krátoška, J. Beránek, Antoš - Duda, M. Kopecký, Sup - Jaroš, Klepiš, R. Dlouhý - Šaffer, Fadrný, Kukla

Plzeň

Barta - Kubeš (41. Mazanec), Řezníček, Dobroň, M. Výborný, M. Divíšek, Jiří Hanzlík - M. Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Branda, Hurtaj, Eiselt - Koreis, J. Štefanka, Adamský - R. Procházka, Švík, Volák

Ve 48. kole přivítala Slavia na svém ledě celek bojující o účast v elitní osmičce - Keramiku Plzeň. Zápas nezůstal nic dlužen pověsti tradičně bojovného měření sil těchto soupeřů. Hosté proměnili v první třetině jeden z brejků, ale Michal Sup v další třetině dvěma přesnými zásahy skóre otočil. Kuriózní brankou sice ještě vyrovnal Josef Straka, ale v poslední třetině zařídil tři body pro Slavii Radek Duda, který využil trestu Josefa Řezníčka. Zarputilá Plzeň už nevyrovnala, a tak odjela z Edenu těsně poražena a zůstává před branami play-off.

Zajímavou podívanou nabídlo divákům utkání 48. kola, ve kterém Slavia přivítala na svém ledě o play-off bojující Plzeň. Ani domácí nepostrádali motivaci, neboť po prohrané dohrávce se Spartou se ztenčil náskok na třetí místo na šest bodů. Slavia kromě dlouhodobě zraněných Hrušky a Kučery postrádala také Tomicu a Sailera, což znamenalo ne nepodstatné oslabení. Skóre otevřela ve 14. minutě Keramika. Ve druhé části si slávisté uvědomili, že je ještě v závěru základní hrací části extraligy o co hrát - o udržení druhého místa - a dvěma góly Michala Supa otočili vývoj utkání. Ještě do přestávky však stačil v dvojnásobné přesilovce Josef Straka vyrovnat. Bylo zřejmé, že ve třetí třetině bude platit "Kdo dá góla vyhrál." Tím šťastnějším týmem byla nakonec Slavia, i když o tři body musela v závěru při velkém tlaku Plzně znásobeným hrou bez brankáře ještě tvrdě bojovat. Vítězství domácích však bylo víceméně zasloužené, o čemž svědčí poměr střel na bránu - 46:25.

Obě mužstva začala opatrně, v 58. sekundě prověřil Bartu Milan Kopecký, ale jeho slabá střela nemohla plzeňského gólmana výrazněji ohrozit. Ve 3. minutě jeden z dvou hlavních rozhodčí posoudil Fadrného zákrok jako krosček. V oslabení se Slavia bez větších problémů ubránila. V 7. minutě se Málek vytáhl skvělými zákroky proti dvojici Koreis, Štefanka. O dvě minuty později se poprvé, ale ne naposledy nepohodli "kamarádi" Řezníček s Dudou, výsledkem byly dvě minuty pro plzeňského kapitána. Ani Slavia však nenaložila s přesilovkou nejlépe, Bartu zaměstnal jen tvrdou střelou Kadlec. Ve 14. minutě přišel z nenápadně vypadající situace první gól. Do přečíslení se dostali Josef Straka s Andrašovským a druhý jmenovaný překvapil Málka bekhendem k tyči. Hned nato mohl Kubeš zvýšit na dvougólový rozdíl, jenže tentokrát se Málek obalamutit nenechal. V závěru první třetiny měli domácí jedinečnou příležitost k vyrovnání v podobě přes 40 sekund trvající dvounásobné početní převahy, přesilovky však poslední dobou nepatří k silným stránkám borců z Edenu.

Do druhé části nastoupili Plzeňané již ve čtyřech, navíc hned v čase 20:11 fauloval Duda a výhoda byla pryč resp. se záhy obrátila ve prospěch Plzně. I Slavia přežila nepříjemné momenty bez úhony. Naopak, vzápětí udeřila. V čase 23:21 vyrazil Barta puk pouze před sebe a ten se stal kořistí dravce Supa, který ho po třiadvacáté v této sezóně dopravil do branky. Slavia se dostala do tempa a do té doby laxní fanoušky dokázal rozleskat důraznou hrou dokonce i subtilní Graňák. V polovině zápasu vyslal střelou zápěstím další navštívenku Sup, aby pak za další dvě minuty tečoval Novákovu střelu za Bartova záda. Ve 37. minutě však přišlo po faulech Hejdy a Supa dvojnásobné oslabení. Aby jim nebylo na trestné lavici smutno, poslal za nimi rozhodčí Mikula za další "výměnu názorů" se Řezníčkem Dudu. V době, kdy začal na světelné tabuli běžet odložený trest slávistické jednaosmdesátky, vyšachovala Málka dvojice Hanzlík, Josef Straka a bylo vyrovnáno.

Závěrečné dějství nabídlo výborný hokej s obrovským nasazením a ve vysokém tempu. Po dvou minutách musel Málek špičkou betonu vytáhnout jedovku Štefanky. Ve 45. minutě byl posouzen další z nezpočetných soubojů Řezníčka a Dudy jako nedovolený a Slavia měla možnost vstřelit velmi důležitý gól. To se také povedlo. Exekuce se ujal symbolicky sám Duda, který využil rozhozeného postavení Barty, objel branku a neomylně zasunul. Svojí trefu oslavil kulturní vložkou, rozjel se před plzeňské fanoušky, prudce zastavil a uklonil se. Slavia pak zasypala Bartu sprškou střel, byl to však pouze klid před plzeňskou bouří. Zatímco doposud Málek spíše v bráně mrzl, v posledních fázích zápasu mu muselo být pořádně horko. 73 sekund před koncem sáhli trenéři hostů k hře bez brankáře. Tři sekundy před naplněním předposlední minuty zazvonila tyčka Málkovy branky, ale to bylo ze strany hostů vše.

Fotoreportáž (Jan Čekal)

Libor Barta se dosti zapotil.

Adam Šaffer je střelcem důležitých gólů Slavie. Dnes se sice neprosadil, nicméně byl na ledě vidět.

V Beránkově řadě nastoupil Aleš Krátoška a spolupráce se vyplácela.

Opět Libor Barta, a opět při kvalitním zákroku.

Nejlepším hráčem Slavie byl vyhlášen Michal Sup, a bylo to zasloužené.

Důrazný forčeking při oslabení - Petr Jaroš.

Spolupráce Duda-Sup fungovala i tentokrát.

Josef Řezníček. O jeho sporu s Radkem Dudou asi není třeba nic říkat. Dnes odešel z jejich minisouboje poražen, dvakrát byl za faul na Dudu vyloučen.

Dvojice Beránek-Duda při přesilovce.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Sasistent trenéra Slavie Praha): "Dnes jsme potřebovali vyhrát, neboť jsme předtím dvakrát prohráli. Z tohoto pohledu je to pro nás cenný výsledek, i když herně to nebylo stoprocentní. Musím ale pochválit tým za bojovnost, kterou se hráči zasloužili o naši výhru."
Karel Trachta (trenér Plzně): "Sehráli jsme zase jedno ze smolných utkání. Hráči se vydali ze všech sil a alespoň bod bychom si zasloužili. V první třetině jsme byli lepší my, ve druhé třetině se Slavia zvedla a šťastným gólem vyrovnala. V poslední třetině šlo o vše a hrál se i nejhezčí hokej. Bohužel se nám ale v závěru nepodařilo vyrovnat, i když jsme šance měli a nastřelili i tyčku.
Autor Lukáš Hykš, Jan Chlubna
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více