Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.8.2015

Starší dorostenci nadělili Lillehammeru jedenáct branek!

přípravné utkání, pátek 21.8.2015, Slavia - Lillehammer
Slavia
11:3
3:0, 5:0, 6:3
Lillehammer

Branky a nahrávky: 6. Kern (Patočka), 14. Brož (Netolický), 17. Matějka (Vobořil), 29. Šergl (Kern), 36. Kern (Patočka), 41. Matějka (Šteiner), 42. Matějka (Šantrůček, Brož), 46. Netolický (Brož), 47. Šilhan (Vobořil), 49. Matějka (Wünsch), 60. Šteiner (Vobořil) – 45. Noer (F. Dahl, Homdrom), 50. Aas-Hansen (Sylthe), 50. Nystuen (Fure, Mathysen). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 10:1, 10:3, 11:3.

Sestavy

Slavia

Patera (41. Kodad) – Krásný, Steinocher, Šmíd, Vobořil, Šantrůček, Melovič, Wünsch – Šteiner, Matějka, Kern, Patočka, Šergl, Netolický, Fiala, Brož, Šilhan, Marek, Hnát

Lillehammer

Kaspersen (32. Ørslien) – Ellingsen, Nystuen, Dahl, German, Harbosen, Aas-Hansen, Homdrom, Noer, Mathisen, Medby, Skjoberg, Troen, F. Dahl, Sylthe, Enger, Fure, Bolsis

S velmi zajímavým soupeřem se v pátek střetli starší dorostenci. Norský Lillehammer dokázali jednoznačně porazit, když nasázeli hned jedenáct gólů. Vysoká výhra je o to cennější, že za norský tým nastoupilo i několik starších hráčů.

Sešívaní začali duel s Lillehammerem aktivně a po necelých pěti minutách si dokonce zajistili i přesilovou hru. V té se z první branky zápasu radoval Jan Kern, který doklepl puk do sítě po přesné přihrávce Patočky. Blízko vyrovnání byl Noer, ležícího Pateru ovšem ani nadvakrát nedokázal přehodit.

Na druhé straně zase neuspěl Šteiner, který bekhendem poslal puk skrz brankoviště do rohu. O několik minut později si ale skvěle počínal Jaroslav Brož, který ve středním pásmu zpracoval pas od Netolického, najel si do útočného pásma a přesnou ranou k tyči nedal Kaspersenovi šanci.

Slávisté byli nadále lepším týmem, potvrdit to mohl Šilhan, z dálky ovšem pálil jen do břevna. Po pouhých dvaceti vteřinách už však červenobílí slavili třetí zásah. Po střele Vobořila stál na svém místě David Matějka, který tak bez problémů dorážel. Pražané přehrávali soupeře i ve druhé části, Matějka ale kličkou neuspěl, puk zamířil těsně vedle.

V následné početní výhodě hostů zahrozil Medby, Paterovi totiž puk vypadl z výstroje. Slávisté ale byli připraveni a svému gólmanu pomohli. Ve stejném oslabení ujel Jan Šergl, který mířil nekompromisně pod horní tyčku.

V prostřední části stihli sešívaní ještě jeden střelecký úspěch. Jan Kern si pohrál s brankářem, když ho poslal na jednu stranu, a sám pak zakončil do zcela odkryté části klece. To ovšem ještě nemuselo být ve druhé periodě vše, Netolický s Patočkou ale únik proti nikomu nevyřešili zrovna ideálně.

O druhé přestávce ještě asi nikdo netušil, co se stane ve třetí třetině. O výhře sešívaných zřejmě už nikdo nepochyboval, tolik branek však čekal jen málokdo. V první desetiminutovce posledního dějství se totiž zrodily gólové hody.

Načal to již v 41. minutě David Matějka, který pálil přesně mezi brankářovy betony. David Matějka se ani ne za dvě minuty dočkal hattricku. Po přihrávce Brože na modrou pálil Šantrůček a sešívaný kapitán lehce tečoval puk a norský brankář již nestačil reagovat.

Poté se v početní výhodě dočkal i Lillehammer, rychlou akci zakončil přesnou ranou Jacob Noer. Červenobílí odpověděli nejlepším možným způsobem, ani ne za minutu našel Brož Lukáše Netolického, který se štěstím propálil Ørsliena. Za další minutu zase hosté úplně zapomněli na Jakuba Šilhana, který puk zpracoval, položil si gólmama a zakončil přesně pod víko.

Desítka tak již klepala na dveře, nakonec se na ni nemuselo ani příliš dlouho čekat. Kapitán David Matějka si vzal puk, posunul si ho do volného prostoru a zacílil za bezmocného Ørsliena.

Poté sice Lillehammer udeřil během jedné minuty dvakrát, když se z dorážky prosadil Espen Ass-Hansen a od mantinelu mířil přesně pod horní tyčku Stian Nystuen, sešívaní si už ale vysokou výhru nenechali utéct. V poslední minutě zápasu navíc přidal ještě jeden zásah David Šteiner, který po vyjetí zpoza klece bekhendem překonal Ørsliena.

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (HC Slavia Praha): „Hráli jsme proti kvalitnímu, bruslivému soupeři. V jednom útoku dokonce hráli starší hráči. Z našeho pohledu to v útoku bylo velice kvalitní. Hráče jsem chválil za dobrou koncovku pod tlakem, za velké množství dorážek. Samozřejmě ve hře několik chyb bylo, ale dá se na tom pracovat, výborně také zachytal Patera. My jsme čekali podobný průběh, jen jsme ani nedoufali, že ten brankový rozdíl bude tak vysoký.“

Josef Peigl (NTG Lillehammer): „Podle mého názoru byla Slavia živější a dravější a v koncovce mnohem efektivnější. V první třetině jsme měli vyrovnaně šancí, proměnil je ale jen jeden tým. Soupeř pak získal sebevědomí a hrál chytrý hokej. Největší rozdíl byl asi v chytrosti a přehledu jednotlivých hráčů, v tom je asi celý český hokej dále.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více