Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. srpna 2015

Zpestření přípravy. Dorostenci nasázeli Norům 26 branek

Na vítězství na turnaji v Litvínově sešívaní navázali dvěma vysokými výhrami nad norským Lillehammerem. V součtu obou utkání slávisté nastříleli úctyhodných šestadvacet gólů, a výrazně tak ukázali, že se nebojí žádného soupeře.

Před pátečním soubojem nikdo ani ve snu netušil, že se zrodí dvě tak vysoké výhry. „Minulý rok jsme také hráli s nějakými Nory a bylo to mnohem vyrovnanější. Vůbec jsme tedy nečekali, že bychom vyhráli takovými rozdíly,“ neskrývá překvapení Patočka. „Když jsem v pátek viděl starší protihráče, tak by mě vůbec nenapadlo, že jim nastřílíme jedenáct gólů,“ dodává Šteiner.

26:4
Takové skóre mají slávisté v součtu obou zápasů s Lillehammerem.

První ze soubojů nabídl měření sil starších dorostenců s hráči i o tři roky staršími. Ten nejvýraznější rozdíl byl mezi nejmladším slávistou Jaroslavem Brožem a kapitánem Lillehammeru Nystuenem. Oba hráče dělily čtyři roky. Přesto se Brož výzvy nezalekl a v prvním duelu si připsal tři body. „Myslel jsem si, že to bude o hodně těžší. Těší mě, že jsem se dokázal prosadit,“ hodnotí svůj výkon Brož. „Máme ale skvělý tým, který dokázal, že může v sezóně uspět,“ dodává.

Červenobílí v obou zápasech podali téměř bezchybný výkon a dokázali si vypracovat spoustu šancí, z nichž většinu i proměnili. „Myslím si, že jsme je potrápili ve všech aspektech hry. Možná byli o něco lepší v osobních soubojích, my jsme to ale nahradili zase v koncovce,“ myslí si Kern. Pro Jana Kerna nebylo tak lehké nastoupit k oběma zápasům, před nedávnem se vrátil ze Švýcarska, kde s reprezentací do 17 let uspěl na turnaji. „Nemusel jsem si zvykat příliš dlouho, stačily mi k tomu dva tréninky, abych si zase vrátil ke hře na Slavii,“ říká Kern.

Slávisté si proti zahraničnímu soupeři vyzkoušeli i jiný styl hokeje, na který v Česku nejsou zase tak zvyklí. „Lillehammer hrál severský hokej podobný Švédsku, jen hráči nebyli tak technicky vyspělí,“ hodnotí Kern. Ten má navíc i porovnání ze Švýcarska, kde se s reprezentací utkal s domácím výběrem, USA, Německem a Slovenskem. „Porovnávat se to příliš nedá, na druhou stranu to bylo s reprezentací o hodně těžší, všichni soupeři měli dobře organizovanou obranu, a tak prosadit se bylo těžší,“ srovnává Kern.

Ve druhém vzájemném zápase s norským Lillehammerem sešívaní vedli nad svým soupeřem po čtyřiceti minutách už 12:0, pak ale trochu zvolnili a ve třetí periodě přidali už jen tři góly. „Trenéři nám říkali, abychom už nechodili do nebezpečných soubojů, a zbytečně se nezranili,“ vysvětluje Patočka.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více