Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. února 2003

Mládeži končí nadstavba a všichni se těší na play-off

Dorostencům dvěma domácími víkendovými výhrami skončila nadstavbová část. Příprava na play-off se slabšími tými z moravské skupiny se povedla - Slavia dvakrát vyhrála při celkovém skóre 9:1. Juniorům zbývá dnes odehrát odložený zápas ve Vsetíně. Ve čtvrtek budou ještě některé týmy hrát své poslední zápasy a poté bude známo kompletní složení čtvrtfinálových dvojic. V něm se utkají na dva vítězné zápasy křížem týmy z české skupiny A s týmy z moravské skupiny B.

Junioři

čtvrtek 20.02.
Slavia - Havířov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky: Červenka, Kukla, Birner, Kvapil
V utkání s posledním týmem moravské skupiny měli slávisté po celý zápas velkou převahu, ale zvítězili pouze o tři branky. "Kdyby v bráně Havířova nestál Jakub Čech, dostal by Havířov minimálně 10 gólů," okomentoval výkon sedmnáctiletého talentovaného gólmana juniorské reprezentace a extraligového Havířova trenér Martin Pešout. "Měli jsme z utkání trochu strach, protože jsme den před tím nečekaně prohráli doma s Přerovem, nakonec jsme ale v klidu zvítězili."

sobota 22.02.
Zlín - Slavia 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky: Birner, Borovanský
V sobotu zajížděla Slavia na led druhého nejhoršího týmu skupiny B. Do zápasu nastoupili junioři jen s 15 hráči. "Do Zlína jsme jeli už ráno a v pátek večer hrálo pět našich kluků za áčko," vysvětlil Martin Pešout. Přesto byla Slavia celé utkání výrazně lepší, ale gólově se prosadila až ve třetí třetině. O tom, jak utkání vypadalo, svědčí poměr střel na bránu - domácí vypálili 19krát, hosté 50krát. Naděje Slavie na body držel gólman Lukáš Musil a ve třetí třetině o výhře rozhodli Birner s Borovanským.

V pondělí 17. února měla hrát Slavia ve Vsetíně, ale zápas byl odložen. Slávisté jej samozřejmě chtěli sehrát v neděli po zápase se Zlínem, ale proti tomu byla vsetínská strana, protože ten den hrálo áčko s juniory v sestavě v Havířově. Slávisté tak na Valašsko znovu cestují dnes, v pondělí 24. února, kterýmžto zápasem uzavřou nadstavbovou část juniorské extraligy.

Dorost

čtvrtek 20.02.
Zlín - Slavia 6:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Branky: Svoboda, Ondráček
Slavia nastoupila na ledě druhého týmu moravské skupiny, a zápas začala dobře - v 7. minutě šla do vedení. "Pak jsme úplně přestali hrát a kvůli neukázněnosti a podcenění jsme o vedení přišli," přiblížil průběh první třetiny trenér dorostenců Petr Novák. Domácí proměnili tři přesilovky a tím vzali utkání plně do svých rukou. "Byl to od nás snad nejhorší výkon v sezóně. Neměli jsme žádné šance. Bylo to naprosto jednoznačné utkání," nešetřil kritikou svých svěřenců Petr Novák.

sobota 22.02.
Slavia - Brno 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky: Bartoš 2, Ondráček, Endál, Lichtenberk, Sobotka
Šanci na rehabilitaci za nepovedený zápas ve Zlíně měli slávisté v sobotu v Edenu proti poslednímu týmu skupiny B. Utkání domácí pojali jako přípravu na play-off. "Do zápasu jsme šli s tím, abychom nedostali gól," vysvětlil Petr Novák. "Byl to od nás super výkon, klidně to mohlo skončit vyšším rozdílem. Soupeř nám ale zápas ulehčil tím, že hrál velmi špatně."

neděle 23.02.
Slavia - Ostrava 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: Vondráček 2, Polakovič
V neděli přijela do Edenu Sareza Ostrava. "Chtěli jsme stejně jako v sobotu odehrát zápas s čistým kontem, potřebovali jsme před play-off propracovat defenzivu," popsal taktický záměr do nedělního zápasu Petr Novák. "Myslím, že jsme obstáli. Při hře 5 na 5 jsme neinkasovali, jediný gól jsme dostali při hře v oslabení." Oba dva víkendová zápasy odchytala sedmnáctiletá naděje Petr Bezunk. "S našim výkonem jsem byl spokojen, udělali jsme méně chyb, než v sobotu. Naštěstí Bezunk chyby napravil," dodal Petr Novák

Žákovské soutěže

9.třída:

st 19.02. Pardubice - Slavia 3:1 (Hubený)
so 22.02. Slavia - Kobra 3:1 (Lang 2,Freisler)

8.třída:

st 19.02. Pardubice - Slavia 3:5 (Charvát 3, Kozák 2)
so 22.02. Slavia - Kobra 3:1 (Fára, Nestrašil A., Hertl)

7.třída:

st 19.02. Hvězda - Slavia 3:3 (Mašek, Sýkora, Kotek)
ne 23.02. Slavia - Sparta 0:10

6.třída:

st 19.02. Slavia - Boleslav 3:3 (Palička 2, Koudela)
ne 23.02. Slavia - Sparta 3:3

5.třída

Slavia - Kladno 4:2 (předehráno 31.1.2003)

4.třída

Slavia - Kladno 16:1 (předehráno 31.1.2003)
Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více