Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
27. srpna 2015

Slavii posílí účastník letošního MS, obranu vyztuží Slovinec Pavlin

Obranné řady sešívaných posílí slovinský reprezentační obránce Žiga Pavlin. Bez sedmi centimetrů dvoumetrový bek přiletěl do Prahy ve středu odpoledne, na tréninku se trenérům poprvé hlásil ve čtvrtek ráno. Na ledě ho fanoušci budou vídat se sedmnáctkou na zádech.

Nový člen defenzivních řad sešívaných posbíral řadu zkušeností na mezinárodním poli. Pavlin má za sebou tři světové šampionáty elitní divize, včetně toho letošního. V rámci ostravské skupiny zasáhl do dvou zápasů. V roce 2014 pomohl Slovinsku do čtvrtfinále olympijského turnaje v Soči.

Pavlin v souboji s českým útočníkem Jiřím Novotným v utkání na mistrovství světa v roce 2013 ve Švédsku a Finsku.

Třicetiletý zadák reprezentoval svou zemi také na čtyřech šampionátech první divize, kde odehrál celkem dvacet zápasů a zaznamenal šest kanadských bodů za dvě branky a čtyři asistence.

„Potřebovali jsme jednoho kvalitního beka. Na našem trhu momentálně nic není a jsme rádi, že jsme podepsali se slovinským reprezentantem. Ještě sháníme středního útočníka,“ uvedl sportovní manažer Luděk Bukač mladší.

Poslední čtyři roky Pavlin strávil ve druhé nejvyšší švédské soutěži, kde nastřádal 154 startů s bilancí 57 kanadských bodů (18+39). Dvakrát vyhrál kanadské bodování obránců svého týmu, v sezoně 2011/12 byl čtvrtým nejproduktivnějším bekem celé soutěže. Ve druhé sezoně své švédské mise nakoukl v dresu Rögle také do tamní nejvyšší soutěže.

Uplynulou sezonu zahájil v ruské VHL v dresu Karagandy, po 22 zápasech se ale stěhoval zpět do Skandinávie, ročník dohrál ve švédském hlavním městě v dresu AIK Stockholm. Mimo Švédska a Slovinska okusil také ruskou, rakouskou a italskou soutěž.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více